Isnin, November 16, 2009

PENDIAM???

kenapa boleh jadi pendiam??sifat pendiam boleh jadi datang dari diri kita sendiri yang memang tak suka cakap banyak. cakap bila perlu. tapi ada orang tak boleh diam ade je menda yang dia nak story kat orang. tapi bagi sesetengah orang pulak diam bila dia tak kenal rapat dengan orang tu. tapi bila dah kenal lama2 kompem mulut die la yang banyak cakap. kira macam orang jenis ni takut untuk cakap banyak kott at the first time. mungkin tu lebih elok dari tersalah cakap pulak. dan yang paling penting bukan semua orang boleh terima apa yang kita cakap.

org dulu2 kate kalu diam tandenye setuju..ye ke??mungkin zaman dulu mCm tulah kot..tpi zaman skrg ni xde mknenyer diam tu tanda setuju..sesetengah org diam bile die dh jadi mrh n mls nk ckp lebih, takut2 t jad gaduh palk ker..jadi jln selamat diam..tapi??kalau kite diam cm ne org nk tau ape yg bermaen di fikiran kite mase tuh??lagi2 kalu de konflik..jadi ade gak positif n negatifnye bile kite amek inisiatif utk berdiam diri ni..kalu kite asyk berdiam jek n sentiasa berharap org akan faham ngan perasaan kite tkt2 t ape yg di ingnkan terlepas gitu jek..alih2 nk nk mnyesal plak d kemudian hari..mase tu dh xde gunenye g..tangunglh sendiri pdhnye!


tapi bile difikirkan balikmesti de sebab yg watkan org memilih untuk diam...kenape erk????ape2 pon rugi gak lau kite asyik diam jek..jom tgk ape kerugian yg akan di tanggung kalu jadi terlal pendiam..lets check it out!!!!


1) SERING KETINGGALAN KERANA ORG LAIN SDH PUN MELUAHKN PERASAANYA SEDANGKAN KAMU MASIH MENANTI DAN MENGHARAPKAN ORG MEMBACA ISI HATIMU...
2) SUKAR UTK MENDAPATKAN APA YG DIIMPIKAN JEANA TIDAK BERSUARA UNTUK MENDAPATKANNYA.
3) SELALU DIPANDANG RENDAH KERANA TIDAK MAHU BERSUARA WALAUPUN DISAKITI.
4) MUDAH MENIMBULKAN KONFLIK KERANA ORG YG PENDIAN APABILA TERASA AKAN DIAM DAN MENJAUHKAN DIRI RANPA MEMBERI PELUANG ORG LAIN MENERANGKAN APA SEBENARNYA YG BERLAKU.
5) LAMBAT BERTINDAK KERANA BEGITU SUKAR UNTUK BERTERUS TERANG.


rase2 betul ker???tapi di ingtkn juge yg sume org yg pendiam tu ketinggalan dlm sume segi..kdg2 mereka yg pendiam ni lagi expert dari org yg byk ckp..expert dari segi ape tuh..pikir2 kanlah..,org yg pendiam juge seringkali jadi tempat utk mereka2 yg ingin berkongsi masalah kerana meluahkan segale mslh pada mereka yg pendiam ni membuatkan org lebih percaye..jadi boleh di katakan yg org pendiam sebagai pendengar yg setia jgklah???ape2 pun msg ade pendapat tersendiri..xde yg slh dan xe yg btul..



Isnin, Oktober 26, 2009

tWins


Nila kmbr aku..sme ke???ramai org kate 
muke ktorg same..enthla ek..




















ofFice attiRe..







MPG 2009


malam ni merupakan malam yang tidak mungkin dapat dilupakan oleh semua senor part 5 in office management and technology dan sports science.

malam tu aku tengok  seniot punya dressing. cantik-cantik !! almaklumlah malam diorang kan. akhirnya diorang grad jugak. mesti banyak kenangan yang tak boleh dilupakan sepanjang belajar di INSTEDT.  apa-apa pun malam tu jugak merupakan bezday aku. seronok jugak bila diingatkan kejadian yang agak memalukan aku dan kembar aku masa dinner.  @.@

overall. malam tu memang glamor ! tahniah kepada semua AJK mpg yang telah membuatkan dinner ni berjalan dengan jayanya !









Ahad, Oktober 25, 2009

lUmpuR!!!


Assalamualaikum ^^,























ini pulak kenangan aku masa orientasi di INSTEDT dulu. ni lah antara kenangan yang aku tak lupa. kena selam dalam lumpur ! habis tenggelam sampai paras pinggang. then kena berendam pulak dalam tu. masa kena memang tak best. tapi sekarang semua tu jadi sweet je bila ingat-ingat balik. biasalah tu.


10 hari kena orientasi rasa macam 10 tahun terseksa. bukan tak suka aktiviti macam ni. tapi berlaku tiba-tiba. tambah-tambah family jauh. nasih aku kat sini dengan my twin. ada lah jugak kawan for the first day. hukhuk. 


whatever it is. aku bannga denga diri aku sebab berjayua melalui hari-hari yang sukar ! habis orientasi maka bermulalah kehidupan aku sebagai siswi di INSTED. 







KENanGaN



ni la rupe aku mase kat PLKN..rasenya time ni dah nak dekat 3 bln aku kat sne..aku ambil gambar ni time otw pergi WIRAJAYA,,masa tu ktorg rehat sekejap sementara tunggu semua ketua check tempat ktorang nak pasang khemah..ape lagi masing-masing amik la gambarla..hehehe.

bukan senang nak dapat peluang macam ni..cite pasal PLKN ni banyak yang aku tak boleh lupe..almaklumlah,,3 bulan kat sana macam-macam benda aku buat. lagi pulak duduk dengan kawan-kawan, syok tuu. so kepade anda yang tak berpeluang mungkin akan mengatakan yang anda bernasib baik. tapi bagi kami yang dapat menyertainya tak rasa pun yang anda bernasib baik. mungkin tak bernasib baek sebenarnya. jangan marah. itu cuma pendapat aku jek. di sana aku lalui bende2 yg aku sendiri tak sangka yang aku boleh wat sebenarnya..hahaha..


0klh! kalau cerita pasal PLKN ni sampai bila tak habis. ape yang dapat aku katakan PLKN adalah my everlasting memories..

bagi sape2 yang tahu lagu iklan yang pergig melancong kat Singapura tu, kompem tau nyanyi lagu ni...lagu ni aku nyanyi mase malam akhir KKJ (kontrak kita janji) sebelum aku start training mase kat PLKN 


HATI RASA SUNGGUH GEMBIRA
BERPELUANG MASUK KHIDMAT NEGARA
BERSATU DALAM PELBAGAI BUDAYA
MELAYU, CINA, INDIA PUN ADA

IKUT MASA DENGAN TEPAT
TAK PERNAH LALAI TAK JUGA LEWAT
SATU HASRAT, SEMANGAT DAN TEKAD
ITULAH KOMPENI BRAVO YANG HEBAT
OH HEPYNYA HEPYNYA KHIDMAT NEGARA

ADA WIRA DAN WIRAWATI
SEMUANYA BIJAK BESTARI
BADAN TEGAP ITULAH WIRA
BERMINDA TINGGI ITULAH WIRAWATI

OH HEBATNYA HEBATNYA KHIDMAT NEGARA