Isnin, Oktober 26, 2009

tWins


Nila kmbr aku..sme ke???ramai org kate 
muke ktorg same..enthla ek..




















ofFice attiRe..







MPG 2009


malam ni merupakan malam yang tidak mungkin dapat dilupakan oleh semua senor part 5 in office management and technology dan sports science.

malam tu aku tengok  seniot punya dressing. cantik-cantik !! almaklumlah malam diorang kan. akhirnya diorang grad jugak. mesti banyak kenangan yang tak boleh dilupakan sepanjang belajar di INSTEDT.  apa-apa pun malam tu jugak merupakan bezday aku. seronok jugak bila diingatkan kejadian yang agak memalukan aku dan kembar aku masa dinner.  @.@

overall. malam tu memang glamor ! tahniah kepada semua AJK mpg yang telah membuatkan dinner ni berjalan dengan jayanya !









Ahad, Oktober 25, 2009

lUmpuR!!!


Assalamualaikum ^^,























ini pulak kenangan aku masa orientasi di INSTEDT dulu. ni lah antara kenangan yang aku tak lupa. kena selam dalam lumpur ! habis tenggelam sampai paras pinggang. then kena berendam pulak dalam tu. masa kena memang tak best. tapi sekarang semua tu jadi sweet je bila ingat-ingat balik. biasalah tu.


10 hari kena orientasi rasa macam 10 tahun terseksa. bukan tak suka aktiviti macam ni. tapi berlaku tiba-tiba. tambah-tambah family jauh. nasih aku kat sini dengan my twin. ada lah jugak kawan for the first day. hukhuk. 


whatever it is. aku bannga denga diri aku sebab berjayua melalui hari-hari yang sukar ! habis orientasi maka bermulalah kehidupan aku sebagai siswi di INSTED. 







KENanGaN



ni la rupe aku mase kat PLKN..rasenya time ni dah nak dekat 3 bln aku kat sne..aku ambil gambar ni time otw pergi WIRAJAYA,,masa tu ktorg rehat sekejap sementara tunggu semua ketua check tempat ktorang nak pasang khemah..ape lagi masing-masing amik la gambarla..hehehe.

bukan senang nak dapat peluang macam ni..cite pasal PLKN ni banyak yang aku tak boleh lupe..almaklumlah,,3 bulan kat sana macam-macam benda aku buat. lagi pulak duduk dengan kawan-kawan, syok tuu. so kepade anda yang tak berpeluang mungkin akan mengatakan yang anda bernasib baik. tapi bagi kami yang dapat menyertainya tak rasa pun yang anda bernasib baik. mungkin tak bernasib baek sebenarnya. jangan marah. itu cuma pendapat aku jek. di sana aku lalui bende2 yg aku sendiri tak sangka yang aku boleh wat sebenarnya..hahaha..


0klh! kalau cerita pasal PLKN ni sampai bila tak habis. ape yang dapat aku katakan PLKN adalah my everlasting memories..

bagi sape2 yang tahu lagu iklan yang pergig melancong kat Singapura tu, kompem tau nyanyi lagu ni...lagu ni aku nyanyi mase malam akhir KKJ (kontrak kita janji) sebelum aku start training mase kat PLKN 


HATI RASA SUNGGUH GEMBIRA
BERPELUANG MASUK KHIDMAT NEGARA
BERSATU DALAM PELBAGAI BUDAYA
MELAYU, CINA, INDIA PUN ADA

IKUT MASA DENGAN TEPAT
TAK PERNAH LALAI TAK JUGA LEWAT
SATU HASRAT, SEMANGAT DAN TEKAD
ITULAH KOMPENI BRAVO YANG HEBAT
OH HEPYNYA HEPYNYA KHIDMAT NEGARA

ADA WIRA DAN WIRAWATI
SEMUANYA BIJAK BESTARI
BADAN TEGAP ITULAH WIRA
BERMINDA TINGGI ITULAH WIRAWATI

OH HEBATNYA HEBATNYA KHIDMAT NEGARA