Rabu, Disember 29, 2010

YOUR URL STORY CONTEST

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)



Assalamulaikum...pembuka bicara....helL000oo0!!.......sapaan utk semuaaa!!!



ahaa!!kat ats tu banner utk satu c0ntest yg ak j0in nie...hhmmm..lately byk lak contest yg ak j0in...c0ntest ni mengenai sejarah or asal usul korg dpt nme URL korg tu...waa!!!menarik kn???mesti de mcm2 jwpn n versi nnt...hehe..nk tau lebih lajut klik jerk banner tu yer kengkawan..,kat ctu nnt k0rg tw details dri penganjur nye..smbl tu bolelah wat bl0g walking kn...(+_+)...

ok!!..meh cni ak nk cerita..
lurvelysweety.blogspot.com...

lurvely>>>
ekcelli idea nk letak name lurve nie dtg dri idea sendiri...tpi tang eja yg mcm tue ak disc0ver lps puas pkr2 nk bagi fancy sket..yela xkn nk tls love jugak..hehe..cam x menarik jerk...mule2 nk tulis luv...pendeklah pulak...s0, ak wat la eksperimen dgn menambah huruf "r" n "e"...hrf "ly" plak ak tmbh lepas gabungkn ngan sweety...bila try gabung...lurvesweety..cm ade yg x kene jerk..s0, kasi tmbh "ly"...lurvely.......hhmmm...nice!!!

sweety>>>
sweety plak dtg dri perkataan tweety...sbbak minat ngan kartun tweety tu..,comel!!tapi bile nk smbng kn ngan lurve tu cam pelik jerk...lurvelytweety..haaa..kn pelik bunyinye tue...s0, mase utk tkar2 huruf lak...try letak huruf "s"...sweety...ok gak kn..manis jerk dgr..haha.....then terus gabungkan... lurvely+sweety=lurvelysweeety......begitula alkisahnya...maka pada September 2009 terhasillah--->


kesimpulannya, name blog ak ni d lahirkan drpd mix n match jerk..main root tu da ade..
cume ak kasi fancy kn jerk perkataan2 tu sume..(bkn nk merosakkan bahasa ok!!!)


untuk itu tagged terus kpd:

Selasa, Disember 28, 2010

SAYA BLOGGER JOHOR




kali ni ak j0in BPM punyer c0ntest lak..eh jap2 bia ak kasi tau dlu
BPM stand f0r Blog Pilihan Malaysia...
kalu k0rg nk g sne klik jerk banner kat ats tu k!!
BPM mengadakan kategori utk bl0ger2 mengikut negeri msg2...
nk tau senarai bl0ger2 tue??sabarnyer...
nnt BPM akn keluarkn senarai mulai 1 Januari 2011(dh thn 2011 keee???)
s0, skrng nie kite start dulu dgn ceriteraliyana nie yerk>>


*********************************************


Assalamulaikum dan salam sejahtera semuaaa!!!!salam 1 Malaysia...=))...

sebagai permulaan, salam perkenalan dari sy liyana buat semua blogger2....nice to meet you guys here..walaupun bknla face to face kn...well dgn teknologi yg ade xde yg mustahil(jgn d slh gune sudah..)..

status???ehemmm!!!buat mase ni belum lagila terpikir nk wat biznes yg besar2..s0, skrng ni msh sole proprietorship...nnt bile da ade biznes baru cari partnership...ok??!..
ank last n i have a twin!!!die pn ade bl0g jgk...
klu jadual kat dlm diary tu free jum r g tgk bl0g die plak...klik cnie yer..thanks!!

buat sumer2 blogger klu rase2 nk jadi kwn sy..bolelah search sy kat fesbuk dgn name
Liyana Erythrina(klu x jumpe crila gune email ni liyana_cute94@yahoo.com.my)...xpn make frenz kat cni pn kire oklaaa...i wish to be y0ur frenz here!!hrp2 anda sume sudi2la nk foll0w sy n be my frenz!!almaklumlah sy nie bdk baru dlm penulisan bl0g..s0, komen2 dn juga cadangan dari rakan2 blogger amat2 di alukan...apatah lagi rakan2 yg otai dlm penulisan bl0g nie..op c0z sy akn f0llow u...(",)...




utk makluman sy telah menakluki negeri johor sejak di lahirkan...dn di besarkan di tanah jajahan takluk sy nie juge..weeee!!!!!i luv JOHOR!!..oppss!!!jgn pulak slah sangka yg sy anti ngan negeri2 lain...n03!!!..xkn terjadi ok!...juz secantik mne pn tmpt org...indah lagi tmpt sendiri kan???..f0r sure..korg pn syg gile2 ngan negeri masing2...cmne k0rg syg ngan negeri korg...cmtula jgk sy syg negeri sy..hehehe...no bias2 k!!!well kita kn 1 Malaysia!!!..ok sebagai ringkasan umh sukan yg sy penah msk kat negeri JOHOR ni adela...Mersing>Pontian>Johor Bahru(latest!)...

bila msk soal tmpt menghabiskan mase tid0 nie pnjg citernya..xpe2 sy pendekkan jerk k!!umh johor nie ade byk daerah dlm nyer...sy membesar di Mersing..sjk d lahirkan smpila umur 12 tahun..then family pindah ke Pontian pula...smbng blk dri umr 13 thn smpila skrg da 20 taun nie..stay kat sne...asenyer xder pindah mne2 k0wt pas ni..tapi, bile abis SPM umr 18 smpi 20 taun sy smbng blaja di Kota Tinggi pula...taun dpn..da 21(inofficially ok!!)...tinggal d Johor Bahru pula utk melengkapkan pengajian sy iaitu menjalani latihan industri(praktikal)...s0...spnjg 20 thn ni pusing2 dlm area Johor jerk...penahla merasa duk Melaka 3 bulan..tu pn sbb msk PLKN...hehehe...tpi x bermakna sy x pegi lain2 negeri...taun dpn bermula la fasa baru dlm idup di Johor Bahru..kat ne???hehe..kat sebuah taman yg kat dpn nyer ade 1 bangunan terbengkalai...dkt2 jerk ngan bilik Munsyi Ibrahim..tw???;p

well...sblm kite ke tmpt org n jatuh cinta ngan pribumi d0rg...pe kate korg kenal dlu ngan tmpt jajahan sye ni..pas tu klu nk jatuh cinta ke tunang ke kawin ke..suke ati k0rglah....=))...kat Mersing best??haruslaahhh!!sbb Mersing dikenali sngai tmpt peranginan..di kelilingi pulau2..klu musim cuti tue tmpt parking kete kat jeti tu penuh smpai kena park kat stadium...see???sgt ramai org..plus Mersing adelah tmpt paling berangin kat Malaysia nie...ni fakta tau bkn auta...Pontian plak???umum pn dah tau kn yg Tanjung Piai tu penghujung Benua Asia...korg da smpai??haaa...ape algi meh la ke mari..sy da smpi dah...Johor Bahru???hermmm..selain byk tmpt2 yg bole d jadikn p0rt...mcm Danga Bay ke Stulang Laut ke...Senibong ke(eh ni tmpt mknlaaa..hehe)..eh skali2 pegila kat muzium di Raja ke..besh kan tu??jgn nnt org tnye xtw nk jwb lak...maaluuu jer nnt..hehe..

dah2...st0p smpi cni jerk la..k0mpem korg pn da pnt bace...hehe..s0ry la yer..idea tetibe je dtg..lajula jari jemari ni menari-nari kat lantai keyb0ard nieyh...hehhe..utk itu...lagi sekali slm perkenalan dari sy...ceriteraliyana...daaaaaa!!!!



Isnin, Disember 27, 2010




ho00llaaa!!!!nk cpt nie, nk kejar mase..td tnga2 buat blog walking jmpe lak entry ni citer sal 500 Blog Bermula..sumber di peroleh dari catatan loqman hakim..then terus jerk ke link yg di sediakan...menarik!!En Ben mencari 500 blog utk satu pertandingan mencari harta karun...klu x dpt pn ok gak nie nk pr0mote blog sndri n tmbh kenalan kn...ok!!jum kite mule....

mengenalkan diri kepada para blogger sebagai ceriteraliyana dgn memilih name lurvelysweety utk dijadikan url...kini di semester 6 di INSTEDT...di bawah pr0gramme usahasama UiTM iaitu Office Management & Technology..msh baru dlm dunia blog..tujuan utama adalah utk menceritakan ape shj yg di ingini berdasarkan dreams, opinion n experiences...di samping dpt menambah lagi kenalan2...salam perkenalan dari saya!!!!



p/s:s0rry la en.Ben..xtw la nape banner tu jadik kecik...huhu

Ahad, Disember 26, 2010

SEGMEN JOM BERKENALAN

h0laaaaaaa!!!!!!baru2 nie ak d tagged ngan cik kiwi (name kat dunia blog...hehe)..thanx!!!ngat gak ko kat ak ek...lalalala~~~~..ok.lets move on>>>>



1. Buat entry bertajuk Segmen Jom Berkenalan.
2. Paste banner kat entry ngan sidebar.
3. Jawan 7 soalan berikut.


APAKAH STATUS ANDA
blm nk bkak bisnes lagi so xde r pertnership.......;p

CERITAKAN TENTANG DIRI ANDA
name kat fesbuk Liyana Erythrina...name kat ym lurvelysweety(not for my frenz..)..name bl0gger plak lurvelysweety juga....ceritera liyana..suke d panggil dengan name liyana..kengkawan known me as yana(luv this nickname to0!!)...am0ng family members slalunye...na...very short!!hehe(yg lain2 keep on secret!!)

2 perkara mengenali dri ak(ni berdsrkn ape yg ak dpt dixc0ver lahh)...first..i'm very addicted to the musics...secc0nd, takut tmpt yg tinggi....gayaaattttt!!!!!!!!!!

CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA
ok!!name blog..ceitera liyana..knp pilih name ni???ahaaaaa..sbb kat cnila tmpt nyer ak nk bercerita lepas satu kisah ke satu kisah...bl0g ni byk bercerita ttg kisah yg de kene mengena ngan si penulis...sekadar utk berk0gsi pengalaman, angan2 juga pendapat.....tgk org lain de bl0g sy pn nk!!!:D

APAKAH PANDANGAN ANDA TENTANG DUNIA BLOG
trend remaja sekarang utk menjadikan online diaries
bisnes yg mudah!!!
satu lagi tmpt utk mencari kenalan baru
menjadi bahaya jika d salah guna

NASIHAT ANDA UNTUK RAKAN & NBSP;YG BARU NAK BUAT BLOG
jgn terlalu open minded utk bercerita sumernya dlm blog
watla bl0g walking slalu
update ngan entry yg best2!!=)
minta rakan2 utk meng0men bolg anda

NYATAKAN KEUNIKAN YANG TERDAPAT DALAM BLOG ANDA
..........................................................

ahaaa!!!sumer entry sy d tls berdasarkan D.O.E........hhmmm..ape tu???
D-Dreams
O-Opinion
E-Experiences
lagi???blog sye d penuhi dgn kaler feveret sye...orange!!sy juge ade header yg sgt cantik!!!(haha..perasan sekali sekala..;p)

SAMPAI BILAKAH ANDA AKAN MENULIS BLOG DAN IMPIAN ANDA DALAM DUNIA BLOG?
sjk 2 menjak ni tepikir jgk smpi bile nk tls bl0g nie???mungkin smpai ak da kawen?xpn bile da beranak pinak...haha..yerla time tue xder mase da asenyer nk update2 bl0g nie...komitmen pada family pulak...ahakz!!!
impian plak...bia r f0ll0wers ak ni bertambah!!!(dlm usaha mempr0mosi bl0g niey..)sblm ak menamatkan zaman blogger nie...
4. Tagged 4 blogger

1) Norman
2) Yusry
3) Edry
4) Ryzal

(hahaha..;p)

5. Linkkan entry anda ke ruang komen

6. Tarikh last anta keje skola
time last anta ketas jawapan SPM..;D




Rabu, Disember 22, 2010

dUniA bAru

As'salam...

masa ak tulis entry kali ni hanya tinggal kurang dari 2 minggu sebelum ak melapor diri untuk menjalani latihan industri..,masa awal2 dulu mmg x sabar rasenye nk g pektikal cepat2 then abis!!..bila da tinggal kurang dari 2 minggu nie buat ak rase x senang duduk...kepala ni asik la pikir macam2...bila d pkr kn sgt cm ni la jdinyer...huhu..abis tu xkn xnk pikir langsung lak..nnt xder persiapan langsung....haru biru ak!!huurrmmm...dn d sbbkn xnk haru biru...ak da start kemas2 mane barang yg perlu di bawa masa ak melapor diri nnt...dn d sbbkn ak tersangatlah risau, baju mane yg ak nk pakai nnt pn ak da pikir..hehehe..selain tu..minggu lepas ak g bersoping kasut...mase pegi nk beli sepasang jerk...bile da sampai sne lain plak jdinyer...kasut yg first ak da byr dah..cumer tunggu kembar ak tu pilih kasut...lame sgt...dlm pada dia pilih2 tu ak terpandang lak 1 kasut ni..cantik!!!kembar ak pn tnga try kasut tu..pe lagi ak pn tumpang sekakilaa..tnye kat mak ak. "org beli lagi eh?"..."suke ati...dwet ko..."..ahaaaaaaaa...terus ak minx am0i tu saiz ak..dpt jerk, test lagi skali terus g kaunter bayar...hehe,pas tu terus balik...

ehem!!!citer punyer citer...korg tau ke ak pektikal kat ne nnt???haaa...ak akan mencurahkan khidmat bakti ak selama 4 bulan ni kat Naza Kia Services...JB...alhamdulilah..ak dpt elaun...(xm0 g taw ah bp..(",)...)..ok2!!habis da pasal pektikal...lepas pektikal t..nk smbng degree ke x r??hmmm..hati ni kejap nk kejap xnk...dalam dilema(cm lagu KRU tu..hehe)...ape2 pn tunggu jelah lps ak da abis pektikal nnt tgk cne...tgk hati ak mase tu cne...if ak ade rezeki utk terus bekerja...rase cm nk terus kerja jelah..,mmgla nk smbng blaja skrng de pinjaman..tapi nk byr balik tu yg ak rase 1 BEBAN yg sgt2 berat..huhu...yg penting skrng ak selesaikan dulu perkara2 yg ak perlu selesaikan...nnt serabut lak otak ak...enj0y dulu ngan dunia baru dlm hidup ak nie...weeeeeeeee!!!!!!!!!

nk smbng lagi ni..topik lain pulak k!!minggu lepas c0usin(sblh mak) ak kawen...best!!dpt jmpe pakcik2 n makcik2 ak yg sp0rting x hengat...suke3...jumaat nikah then sabtu g anta pengantin lak...ckplah pasal pengatin eh..hehe..ak nk st0ry sal s0meting yg makcik ak tanye tibe2..huhu...
dlm pada org tnga nikah tu...mule2 ak terdengar r makcik ak ni tnye kat mak ak..."pakwe die org mne??"..."mande ade budak ni"..."xknla..."....ak pn toleh la kat kembar ak ak yg tnga amek2 gambar tu..terus makcik ak tnye kat ak lak..."pakwe ko org mane???"....ak jwb, "entah mak.."..hahaha..."apsal lak mak ko..."...hehehe...sje nk melawak jap...mak cik ak smbng lagi.."org..time tnga blaja nila g cari pakwe.."..ak ketawa jerk...hahaha..."kalu jln tu senyum la sket...ni x jln menonong jerk...x tgk kiri kanan...laju plak tu...org nk tegur pn takut...klu de pakwe penat die nk kejar.."...ak cumer gelak2 jerk...then mak cik ak st0ry lak kat mak ak..."ari tu ak jmpe bdk2 ni kat angsana...bknnye nmpk ak...ak tgk jer diorg nie..."...taaappp!!!!!...
"hah!..bile??..x perasan pn.."hehe..siyes ak x pasan..klu ak pasan msti la ak tegur...huhu,,,
berbalik pe yg makcik ak kate td...hhuuurrmmm????nk wat cne...ak x terpikir lagi...yg kakak ak plak g mengarut..."entah2 korg ni jmpe time pektikal nnt kowt..."...terus kt0rg gelak...ngan kakak ak skali gelak same....dlm gelak2 tu..diam2 ak pn bersetuju jugak ngan ape yg my sis ckp tue...tapi.......................(xde jwpn)....pe yg pasti..soklan2 cmnie la yg slalu membuka mata ak bahawa..."hey!!!i'm gr0wn up!"..dn pastinya hidup ak lps nie berubah sedikit demi sedikit......


all these(entry kali ni) membawa ak ke DUNIA BARU
dlm hdp
CERITERA LIYANA....

Khamis, Disember 16, 2010

FANATIK

As'salam....


hola2!!!!ape khbar sume!!hope u guys in well...ape xtvt korg ari nie???...ari ni sperti biasa bila da bosan tahap gaban ak akan siap sedia utk dgr lagu2 KRU..haha....well..dgr lagu KRU tp radio still pasang..see???byk x lagu ak dgr at the same time..hehe...bkn ape, kat profile ak tu awal2 lagi ak da tls yg ak ni addicted ngan musics..s0, sume tu x heran daaa...family ak pn da x heran bile ak pasang radio kuat2(p kdg2 mak ak marah gak.."x pecah ke pe gegendang telinga ko tu psng lagu kuat2"..hahaha)...yup!!ak mmg suker dgr lagu kuat2 dlm blk....baru feel..hehe(tp xde r bila org azan pn ak psg gak kuat2..mstla ak sl0w down v0lume tu, kdg2 ak trs ttp)....lagi 1 bila da bukak v0lume cam nk pecah speaker (bak kate mak ak lah kan) klau org panggil k0mpem ak x...sorry!!!,..






tibe2 1 kejadian yg berlaku kat dlm idup ak beberapa bulan yg lepas....xnk r st0ry kat mne ngan siapa..satu ari tu ak tnga sy0k2 layan lagu nie dtg sorg hamba Allah nie...dgn pertanyaan.."eh, ko mmg minat sumer yg berkaitan ngan Malaysia eh??"...zaaaassss!!!!!!!!...soklan pe yg die tanye ak ni???blur sekejap ak..."x, mksd ak keluaran ke product or jenama Malaysia..."...haaaaa!!terus ak dpt tangkap!..saat tu jgkla ka tertanya-tanya..."ak kat mane skrng ni???kat Malaysia ke??????...hhhmmm...(saba lagi ni)..s0, ak jwb dgn soalan..."knp?".."xde r ak tgk ko suke ek..artis pn ko minat KRU.."...dammmmnnn it!!!!!lagi skali ak kena...ape kes??heeelooo00oo!!!!awk tu exchange student dari 0versea ker yg nk ckp cmtu???tgk2 ade pulak my kad...tukar jerlah warganegara tu.....s0, dgn amarah nyer ak jawab..."laahh..salah ke ak minat???"..ape...klu nk jdikan org ke ape ke sebagai inspirasi kena dtg dari 0versea???......"xdelaaa...artis luar negara xde ke yg ko minat???"....waahhh3!!!..dgn rse mls da nk melayan...ak layan kn jer.."ade..westlife, n'sync"..."eh, ko mmg minat yg 'lame2' eh??"....whatttt???!!!!...."a'ah"...terus ak pegi tmpt lain...lagi lama kat situ lagi marah ak jdinye...agknye ape motif die nk judge ak smpai mcm tu..nk pertikaikan sumua ni???huh!!





s0, ak nk st0ry kat cni..yes!!mmg betul ak ni jenis yg mungkin agk boring bagi mereka2 yg sentiasa update everything dari Hollywood...ak nk tegaskn...walaupun ak ni cenderong untuk support everything yg dlm Malaysia..tapi..ak still update jugak st0ry2 dari H0llywood...fesyen ke lagu ke filem ke...cumaa..ak xlah menjadikan tu sume sebagai satu habit sepertimana habit ak utk mendengar lagu2 KRU tiap hari...lagi satu...bila ak da kate yg ak addicted kat musics...ak mmg serius.....lagu nasyid, lagu partri0tik, dangdut, hindustan, lagu tema, lagu indie, western ke, rock, balada, jazz, pop (dan lain2 genre musics lagi), rock kapak..sume ak dgr..lagu mengundi yg 4 thn sekali tu pn ak bole hafal.....lagu PLKN tu pn layaann...musics is universal...s0, kita xkan habis untuk teroka musics...selagi ade komp0ser selagi tulah lagu terus ade..bertambah dan terus bertambah...









yup!!!KRU sentiasa menjadi pilihan utama ak dalam penghasilan lagu...sebab???ak bangga ngan dorg sebagai rakyat Malaysia..org Melayu yg da berjaya,..berjaya membuka mata semua org dgn usaha yg berterusan dan dgn izin dari Allah..kejayaan menjadi milik kita...f0r sure peminat2 KRU pasti taw cner ssh nyer mereka nk mencipta kejayaan sepertimana hari ini..byk dugaan yg mereka lalui...apa yg mereka kecapi hari ni ternyata mereka mmg bersungguh-sungguh dgn karier mereka...OBSES!!!..mungkin perkataan ni sesuai..ak nk share satu lagu dari KRU...penuh dgn maksud yg tersirat...


FANATIK

Ke tepi, ke tepi gergasi sudah kembali
Menerap revolusi tergempar industri
Dari 92 hingga 7 tiba
Perjuanganku aku akan tetap terus bersama

Kini irama bertakhta membina empayar
Program utama untuk menakluk dunia
Tak gentar dengan misi walaupun kontroversi
aku rela mati dari hidup penuh hipokrasi

Setengah dekad daku mengembara
Setengah nyawa telah diduga
Namun tetap teguh bersama
Iramaku tak akan mati
Selagi membara semangat ini
Ku laung ku kibarkan panji
Semua punya misi sendiri

Antara permata dan kaca
Terpulang pada penilainya
Namun satu seni itu
Subjektif pada individu

Kadangkala gersang di jiwa
Tertekan dengan isu propaganda
Ada yang mengaku wira
Tapi sebenarnya gila

Semuanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Segalanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Ku katakan oh...

Jangan di sini oh jangan di sana
Mengapa ada saja tak kena
Bukakanlah mata bukakan minda
Dunia lebih daripada pancaindera

Di sini dan satu negara
Iramaku terus bergema
Mana saja ku berada
Terima kasih pada semua
Biar apa kata mereka
Engkau dan aku tak perlu gusar
Moga mereka kan sedar
Diam adalah pintar

Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar
Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar

Di belakangku kumpulan bersatu...DANCEKRU
Intro INDIGO dan juga ELITE
Melangkah maju ke arah irama baru
Agresif, elektif agar mereka tahu
Tak berundur berganjak walau setapak
Selagi DJ memutarkan rentak
Seluruh Asia kini terasa mania
Berdentum rancak gendang bergegar
Bersatu padu itulah ikrar
Rasakan kuasa tenaga muzik sebenar





jumpe lagi next entry!!!!







Jumaat, Disember 10, 2010

optIoNs gAve, mAke a ch0ices

As'salam semua....

Bismillah...,

entry kli ni dah lame da ak nk st0ry kat cni..cumer asenyer de citer lain lagi ak xcited ak st0ry...hehehe..

3 tahun yg lepas..tyme tu ak form 5...byk gejala2 sosial yg x terbendung berlaku d kalangan remaja...dan sekolah ak x tertinggal utk merasa tempiasnye..stiap kali perhimpunan, bile ade jer guru disiplin yg akan berucap..kami smua da blh agk yg msti ade berita yg kurng enak ataupn spot check pas perhimpunan..nk dpendekkan citer...tnga sy0k2 dlm kelas sewaktu proses pengajaran dan pembelajaran dilakukan tiba2...de lagu berkumandang di seluruh kawasan sekolah menandakan ade pengumuman yg akan di smpaikan melalui pembesar suara...."maaf kerana mengangu d sini ade 1 pengumuman...perhatian kpd semua pelajar perempuan anda d kehendaki turun ke astaka sekarang juga...sy ulangi....."lebey kurang cmtuela bunyu nyer nya...hah??alaaaa,,knp pulak nie...semua tertanya-tanya...knp la pulak nie..de spot check ke..tp klu spot check np dak laki x trn sme,,,hurrmmm...dgn kemalasan yg menebal kt0rg pn pgila astaka, alih2..smua kena duduk...addduiii, klu da ddk nie kompem lame...huh!!!..skali tgk kat ats astaka tue...mak aiiii sumer guru disiplin seyhhh...cuak x cuak lah jgk kn....relax jer la bkn de wat slh pn an..p lau da tgk sumer cikgu turun..pe kes????xde yg x berucap..smua berucap...lenguh gak telinge ni dngr sorg2 ckp...hehe...mereka memberitahu tntg risau mereka pada kami pelajar2 perempuan yg pda hri ini sering terlibat ngan gejala2 yg x bermoral ni...saat itulah juga kami d beritahu yg ada pelajar sekolah ini yg terlibat dgn kes ***** beramai2...OMG!!!mengucap pnjg ak...pas d berutahu tue ak dpt knl psti student tue mengikut cerita kawan2 aklah...so...ape yg ak nk kongsikan kat cni..mase slh sorg cikgu ak wat ucapan...terselit kata2 yg wat ak ingin menjadikan diri ak begitu...
".........sy bagi pilihan ka awk...bygkn awk adalah sepok0k epa...awk nk jdi epal yg berada(tumbuh) d mane???adakah d bahagian bwh dahan pokok itu..yg mane org bole capai sje awk utk ambil awk..petik jer dah dpt...xperlu bende2 lain...ATAU awk nk jdi buah yg tumbuh di bahagian atas skali...yg mane org ssh nk cpai...slalunyer org hnye blh tgk dn idamkn buah yg ade d ats tue sbb cntk..x bersentuh lagi...malah utk mendapatknnye..org kna berusaha keras memanjat pokok epal tu atau kna mencari tngga yg blm tentu akn terus menuju kepuncak dahan pokok epal tue...silap2 kena juga panjat kat dahan2 pokok utk mengambilnya...byjk cabaran dan usaha yg perlu di lalui...ATAU..awk nk jadi buah epal yg dah jatuh..yg mane da busuk...org lalu lalang pijak2...nk ambil pn sangat mudah...xperlukan usaha yg byk....."...

klu korg tnyer...op c0zlah ak nk jdi buah epal yg kat atas skali tu!!!!!dan ak akn pstikan!!!..dn ade yg ckp ak tyme ni baru ko tau...dn sstngh mengatakan "klu awk sygkn die..lepaskanla die..klu btol die jodoh awk..1 ari nnt die akan kembali jua pd awk.."...dn korg tw x ak teringat 1 lagu yg ak bt0l sukee ngan bait lirik lagu tu....its such a meaningful lyrics.......



SOFIA JANE
_black_

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Chorus
Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Un
tuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

aahhaaaa...amacam????????stuju x??ehehehehe....walaupn d takdirkn hanye tngl 10 org jer girls yg mcm ni zaman skrng ni...suke utk ak katekan yg ak akn pstikan yg ak tergolong d antara 10 tu..(",)...

eh2!!!sblm ak ttp kedai an...ari nie result exam ak sem 5 da kuar..n everything were going smo0thly...skrng just get ready nk g pektikal lak...weeeeeeee!!!!!ak bebas!!!!



_wallahualam_

Ahad, Disember 05, 2010

`faNtasIku`

As'salam.........

Bismillah...
ahaaa...fantasi......seron0k tw sekali sekal berfantasi nie..lebih kurang ngan beranganlah kan???...edisi kali ni ak nk share tentang perkara yang aku sering berangan...

ak selalu berfantasi untuk memiliki sebuah kereta...kereta ape???hurrmmm...guest what....keretanya xdelah besar sangat...sbb ak x suke sgt kete besar2 nih..(p xtwlah plak kan klu tetibe ubh fikiran...nk pkai kete besar lak kan...)..c0mel!!!tulah die words yang sesuai tuk kereta idaman ak nie....oklah mlas nk st0ry pnjg2..pe kate k0rg tgk sendiri gmbar yg kat bawah nie ek...

amacam???ok x??first time tgk trs terpikat...hehehe



xdpt yg ats yg ni pn ok gak kn??..haha...


seterusnya...ak suka gak berangan utk memiki satu jenama telef0n nie....excelli...klu ckp sal ph0ne nie...da mcm2 ph0ne ak tkr...tapi ak still de fantasi ak sendiri utk memiliki ph0ne nih...sbb nye????satu jerk...design..yup!!design die yg ak suke...u guys tgklah...


ahaa..BLACKBERRY T0RCH 9800...
the latest one,


lagi???hurmmm..kali ni efantsi ak klu nk beli rumah lak...ak x tw nk umh yg cne lagi..tapi ak rase ak nk umh yg selesa sgt3!!!mungkin x besar x kecik...(xnklah besar sgt..nnt kena aim ngan pencuri!!)hahaha...mungkin rumah teres???ataup0n apartment ke k0ndo ke???x pn terus bangl0???haaaisshh!!!kuat beranganlah!!..urusan pembelian rumah nie bkn mcm kite beli brg kat kedai runcit tue..bile dah xnk kite buang...s0, ak rase pemilihan dan keputusan ttg umh yg bet0l2 nye nnt hnye akan di buat bila dah tiba saatnya nnt...baru praktikal kn...

ak juge sering berfantasi utk berkerja di sebuah syarikat nie..tapi agk mustahillah utk ak memasuki syarikat nie...ase2 cam ssh jerk...lagipun lokasinya yg agk jauh dari tmpt asal ak...rase cam byk halangan jerk kat sane nnt...yerlah..mcm nk cari rmh sewa???satu hal tue...dahla k0s sara hidup yg tinggi...kotaraya lah katakan...huhuhu...s0??agk2 ape die syarikat yg ak sering berfantasi nk keje tue ek???haaaa...



hahaha...angan2 x salah kan??


ape2 p0n..ak lebih bangga utk mendapatkan sumer yg ak fantasikan ni hasil usaha ak sendiri...n f0r that,,ak da start kira2lah kn sebagai pesiapan..especially f0r the first and sec0nd tue...tue 2 perkara ak nk pastikan yg ak dpt juga akhirnya...bila???wallahualam....
dan pasal yg last nie plak it just angan2 yg selalu bermain-main kat fikiran ak..hehehe...sekiranya ak berpeluang utk bekerja di tmpt yg kat dlm pic tue, tentulah satu peluang yg ak xkn sia2kan...n ..itu merupakan perkara yg ak paling hargai..dan ape yg b0leh ak katekan...i'm very happy!!!
klu xdpt pn bkn la satu masalah...mungkin rezeki aku ade d tempat lain..n who knows yg ak mungkin lebih sesuai n dapat peluang yg lebih baik d tempat lain???apetah lagi klu bkn di sini ak juga mengharapkan utk mencurahkn khidmat ak di KOTA ISKANDAR atau
ISKANDAR MALAYSIA...
tmpat kelahiran ak...i'm pr0ud to be there too...

ak hanya merancang Allah yg menentukan...Insya-Allah...

Khamis, November 25, 2010

bila hArus mEmiliH

lama tak menulis di bl0g ni bknla d sbbkan fakt0r mase...tapi d sbbkn ak yg memikirkan tajuk ape yg sesuai utk di k0ngsi di sini...byk sbnrnyer yg ingin dikongsikan di sini...hampir setiap ari ak mengeluarkan t0pik...malangnya ak terbantut utk terus membenarkan jari jemari ak terus menari-nari di "lantai" keyb0ard nih ats fakt0r2 yg tertentu...

mase kemas2 2 minggu lepas...suddently, jumpe lah pulak satu fail yg di simpan rapi d satu sudut dlm blk ak ni...then ak pn bukak...yaa....all the things yg ade kat dlm tu just all the letters yg ak dapat...bkn surat biasa..tapi surat tawaran utk ak melanjutkan pelajaran selepas tamatnye SPM...belek punye belek...buat ak tertanya-tanya...begini byk surat tawaran yg ak terima tapi kenapa at last ak pilih INSTEDT???...malah INSTEDT bknla tawaran pertama yg ak terima....tangan ak behenti d satu surat twaran nih....KTAC..yerp...bagi yg tak tahu..KTAC stand for KOLEJ TEKNOLOGI ANTARABANGSA CYBERTECH....sebuah kolej yg mempunyai pr0gram ushasama UPM...sememangnya sgt menarik perhatian ak...d sini ak b0leh mengajak se0rg lagi rakan utk turut serta ( of course ak pilih kembar ak tuh,,hehe) malangnya tawaran ni tiba sebaik sahaja ak selesai minggu orientasi di INSTEDT...baru seminggu,...

dn ak terus membelek...satu lagi surat menarik perhatian ak........iaitu..tawaran mengikuti latihan kemahiran kejuruteraan di bawah pr0gram skim, di MIT ACADEMY stand for MALAYSIAN INSTITUTE ACADEMY.....satu tawaran yg sangat menarik di mana tawaran ini terbuka kepada semua bekas pelatih PLKN...bidang latihan yg ditawarkan adalah MECHANICAL & MANUFACTURING ENGINEERING-TOOL & DIE MAKER dan juga ROBOTICS &MECHATHRONICS....2 pilihan yg di beri pada ak....utk menjalani pr0gram ni..ak di beri 2 pilihan...first, yuran pengajian akan di taja...sec0nd,
  1. pinjaman pembelajaran 100% utk PROGRAM PERANTISAN AUSTRALIA, disediakan oleh PTPK @ KOJADI...
  2. peluang utk belajar sambil bekeja & mendapat elaun sebnyak RM4500 sebulan di Australia (Advanced Diploma, TAFE Chisholm Institute, Melbourne Australia) selama satu setengah tahun.
  3. bku teks n bahan latihan akan di taja.
  4. insurans perlindungan diri akan di taja.
  5. penajaan yuran pendaftaran dan peperiksaan JPK.
  6. peluang pekerjaan yg terjamin dgn gaji yg lumayan.
tempoh latihan pula, 4 tahun..yg mana...2 tahun setengah utk SKM tahap 1, 2 & 3, Diploma Kemahiran Malaysia & Diploma City & Guilds (UK) London..manakala lagi setahun setengah, pelajar yg fasih berbahasa Inggeris d beri peluang melanjutkan pelajaran ke peringkat Diploma Lanjutan (Advanced Diploma) di TAFE Chisholm Institute, Melbourne Australia....see????peluang yg besar kn?...

antara lain2 tawaran yg ak dpt dari:
  1. COLLEGE MSC-DIP. IN INFORMATION TECHNOLOGY MANAGEMENT@DIP. IN OFICE ADMINISTRATION@DIPLOMA IN ACCOUNTING@DIP. IN MARKETING,
  2. COSMOPOINT-diberi kebebasan utk memilih bedasarkan kelayakan,
  3. KOLEJ YAYASAN MELAKA-DIPLOMA PENGURUSAN TEKNOLOGI @ DIPLOMA PENGURUSAN TEKNOLOGI (PERAKAUNAN),
  4. SEGI COLLEGE-NURSING,
  5. KOLEJ UNIKOP(KL)-DIPLOMA PENGAJIAN PERNIAGAAN,
  6. KOLEJ UNIKOP (MELAKA)-JURUTEKNIK SISTEM KOMPUTER,...
ade juge tawaran yg ak terima melalui mesej yg di kirim...antaranya dari UKM, UPM....(sekadar tawaran utk pr0gram usahasam juga)..

ape2 p0n...belajar di INSTEDT bukanlah sesuatu yg rugi...kerana...pada ak ilmu tu ade d mana2 sahaja,,,terpulang pada diri kita bagaimana utk menghargainya...beside, glad, yg ak dapat melanjutkn pengajian ak t0gether with my twins...same program, same course, same hostel....kan best!!!!lagi pula di sini ak yg memilih sendiri program yg ak inginkan...n ternyata sekali percaturan ak tepat sekali dengan memilih program DIPLOMA IN OFFICE MANAGEMENT AND TECNHNOLOGY....ssb yg utama adalah ini adalah minat ak sejak kecil lagi...dn memilih INSTEDT juga bukanlah satu keputusan yg sia2...INSTEDT juga merupakan sebuah kolej usahasama...iaitu usahasama UiTM...dan disana ak d bwh pr0gram UiTM...d sini jugalah ak menuntut ilmu utk mendapatkan segulung diploma...malah byk faktor yg d ambil kira menyebabkan ak memilih INSTEDT...antara sebab yg utama adalah position kolej tu sendiri yg berada d dlm negeri kelahiran ak sendiri...dn ak merasakan yg ak belum bersedia utk merantau jauh pada usia ak ketika itu yg hanya 18 tahun..plus kami c kembar...yg x biasa duk jauh dari family...s0, INSTEDT adalah pilihan kami selepas pertimbangkan beberapa faktor......dn lagi sekali keputusan kami tepat!!!bila ade satu peristiwa yg memaksa kakak n abg ak ambil kami di asrama yg mana jam pada waktu itu menunjukkan hampir 12 malam...see???x dpt bygkan klu ak jauh dari family...dn percayalah...macam mane skali pn kolej kite tu, satu perkara yg kita kene ingat adalah, itu adalah tempat kita belajar, bersyukurlah kerana memberikan peluang dan kesempatan untuk menimba ilmu...x perlu menyesal dn ingat satu2 nya perkara yg x boleh di sangkal iaitu Allah Maha Mengetahui....

Isnin, November 15, 2010

kisAh diA

ok!!!entry kali ni ak st0ry pasal my feveret artist atau lebih specific an ACTOR....mungkin ramai yg sedia maklum yg KRU is my feveret artist...yup!!!atau mungkin anda2 yg singgah kat bl0g ni,,,perasan yg blog ni ade gambar mereka n mungkn buat anda2 sumer berkata "budak mesti minat KRU"...hehehe..tu cume sangkaan jerlah wahai pembaca2 bl0g ku sekalian....klu salah i'm sorry!!...okei...f0r this time ak nk cerita pasal pelakon yg menarik perhatian ak, yg buat ak tertunggu-tunggu if ak tw die ade berlakon kat satu drama ke filem ke....pernah tgk HOTEL MANIA???....msti k0rg knl yg jadi chef RYZ tu an???...yup!!..dialah orgnyer...RYZAL tau name sebenarnyer MOHD SHAHRIZAL B. JAAFAR...first time tgk die berlakon dekat DUNIA BARU as YUSUF...huurmm..k0rg ingat lagi x citer tu...time tu HOT jgklah kn citer tu..then..JELATANG as SALMAN...dan byk lagi citer yg die berlak0n pas tu....dn, ak ingat lagi mase bace kisah dia kat paper...uper2nye...die ni staff kat KRU as EKSEKUTIF PROMOSI ( tpi skrng x surelah pulak die still kerja with d same p0sition or da tkr ke or da jdi artist d bwh naungan KRU)...huhu..,sblm ni, RYZAL anak kelahiran KEDAH ini melanjutkan pelajaran di AKADEMI TV3....bila dah selalu tgk RYZAL ni berlakon kat tv...timbul lak kat hati ni nk tgk face to face...mcm mane agknyelah kan??...nk d jadikan cerita...mase JOM HEBOH ari tu...tnga HOT citer HOTEL MANIA, s0, pelakon2 nye pn turun padang skali....ape lagi puas ak ajak abg n akak ak pegi JOM HEBOH...siang tu ak pn pegilah ngan abg ak n kembar ak....d0rg mmg ade..kat b0oth LESTARI..tapi....mase smpai tu ak x terus pegi kat b0oth tu..kt0rg jalan2 kat tmpt lain dlu...smpt g umh hantu lagi tw!!hahhaaha....then,,,smpailah jugak kat b0oth tu...n..that's it!!!RYZAL ade!!...t0gether with his are BOB, ANDING n DAFI...reaksi ak????tergamam!!..x tercakap ape...rase mcm dunia ni berhenti berputar pn ade...haha...siyes!!!!HANDSOME!!...
betollah org ckp klu kite tgk kat tv handsome, in reality sbnrnyer d0rg lagi handsome....
ANDING n DAFI pn same dengan jerk...huhu...t'gamam punye pasal smpai x terfikir pn nk amek gmbar ke ape ke...(lagipn ak ni takut sket klu tgk org handsome sgt nih....xtwlah nape..), mase ak smpai tu pn d0rg sume dah nak g rehat...kire merasalah jgk an RYZAL dan yg lain jln sblh ak...hehehehe...(lebih plak dak ni,haha),,yg penting RYZAL...sebab mmg tujuan ak g JOM HEBOH sbb nk tgk die...then..ak dpt pn!!rase puas sgt even dpt tgk dari jauh...lepas peristiwa tu..ak just f0llow xtvt die melalui facebook jerk...tp tulah jdi student..bkn nye blh on9 lame2...huhu,..tapi at least ak ade jgk medium yg blh d gunakn utk update anything pasal die.......
suddently....mase ak balik revisi0n week baru2 nie...ak carilah facebook die...xde!!..ape???..puas ak cari xde jugak....kecewa sgt2...mcm mane nk tw pe2 xtvt RYZAL lgi pas ni???....mungkin majalah jelah k0wt..or anything news on9 ker an...adduuiii.,,sshlah...oklah!!ak nk share antara gambar RYZAL daripada koleksi yg ak ade....see it...daaaaa!!!


Sabtu, Oktober 16, 2010

16 0kt0b3R

okid0kie.....sgt3 lame dah x mengupdate ceritera ak nih....ari ni 16 okt0ber...agk2 k0rg ari ni ari ape ek....bkn ari sabtu..tp.......ari ni its my bezday...sweet 20..(org ckp r kan)..haha..maaaayyybbbbeeeee...okes...jadual ak mlm nie d jangka akan mengahdirkan diri ke satu tmpt yg akan di bawa oleh all my family...tmpt yg mne akan mengenyangkan perut ak nih...yesss!!!my sis yg belanje...nk mkn ape jek mknla...hahaa..da terbayang-bayang da nie mknn2 yg akn di order nnt...hahahha...nice!!!!...lain2...ramai gak member2 yg wish an...yg tgh2 mlm p0n ade...tepat 12 mlm...rase terharu p0n de gak nie...heheheh....method yg d0rg gune utk wish????msg n facebook....(",)...okieslah...d sini dlu ceritera ak f0r this entry..see u then...



...h3py b3Zd@y gUrl...

Khamis, September 16, 2010

l3bAraN=syAwal

sblm citer sal rayer ak nk st0ryla sket citer puase ak...ekcelli...mase first puase ri tu ak d serang penyakit baru..bile da di selidik, upernyer ak d serang skt pinggang (skt pinggang ok..bkn buah pinggang..minx d jauhkan,,nauzubillah)..skt yg amat smpai terg0lek jgklah ak kat ats lantai blk ak tue...x b0le bgn lngsng!!!sampai family ak dtg...ingat nk bwk ak blk..p ak pkr2 xpelah..lgip0n esknye ak de presentation ngan kuiz lagi..huhuhu...plus mse family ak nk blk tue skt ak da krg jgklah...s0, ak x ksh sgt..ubt p0n ade..oklh tue...then.....last puase aritu plak ak kene serang lagi ngan pnakt yg da sedia ade..migrain..aduuiii!!skt x b0le handle..org tnga sbk2 wat persiapan nk msk lauk raye ak terlentang kat blk...lnsgn x b0le tgk cahaye!!teruk jgklah...last2 ak rest dulu..mule2 nk rest alih2 tertid0 plak..bgn2 jek da pkl 2...pas tue baru ak bgn g jenguk kat dpr pe yg da jadik..hehehe...lau da namenyer p0mpuan tue kn...x byk skt meti gak kene wat keje dapur an...ape lagi terus ak mengeluarkan skill yg ade..hahahahha....itulah die alkisah ak d bln RAMADAN...oki3s, citer raye plak...
akhirnyer tibe juge ari rayer slps b'puase slame sbln....seperti slalu stiap kali raye ak hanye d umh...mmndgkn keadaan ak yg ddk ngan at0k (ekcelli at0k ddk ngan family ak..hik3)...s0, frst raye ak da get ready dah utk menerima kunjungan tatamu yg akn menyebabkan ak pnt..(alaaa,,p da biase dh tiap2 raye...)tp.........taun ni pnt ak berganda2 la jgk sbb mak ak yg kurg sht memerlukan aku n kakak ak bertungkus-lumus membasuh, memasak, buatlah pe2 yg patut slagi namenyer perempUan tuh..hehehe...raya taun ni jugak ak dpt bbrapa kejutan yg p0sitif (biarla ak jek yg tw ape die, seems x der org p0n yg taw sal citer nie..exceptla kn family ak sendiri...huhu)...alhamdulilah...ade perubahan nampaknyer...dn harap beginilah hendak nyer selalu...aper yg ak nk share kat cni just nk g taw yg ramai sgt yg dtg hri tue..smpai mlm!!!waaaa...mate da ngantuk nih, p kene gak g dapur lgi wat segale macam...tp bile da mlm tue, aka ak jeklah yg byk wat keje...almaklum jelah...ptg dh pnt plus ngan mlm lgi...kepale otak da byg tilam ngan bntal jek, hehehe....situasi ni berterusan pai rayer ke 3....rayer ke 5 k0t ak baru g berayer start dari umh sedare belah mak ak...tu da mmg jadik kebiasaanlah kn..pas tue belah ayh ak plak..p blah ayh ak xder r g sumer...stkt yg terpegi jeklah...huhuhu...byk tue lau nk g sume....ok2..ckp la sal g berayer..citer sal lain plak..duit raye????????hurmmm..taun ni ade r ak kire2 duit tue...ciap blh smpn bank ag..hehehe..alhamdulilah rezeki namenyer tuh..oklah, x tw dah nk citer ape lagi sal rayer nie...k0rg tgk jeklah gamb02 yg dah d amek abg ak mase org dtg rayeumh ak ari tue...dlm gamb0 nie sume2 sedare mare ak jek p0n..sile2lah tgk ek...taaadaaaa!!!



















oke guys!!!nie jeklah yg smpt ak upl0ad..byk lgi sbnrnyer..yg lain2 tue kire pnc jeklah k...
jumpe lagi next entry
t8!!

Sabtu, Julai 31, 2010

kAu aDa dIa


huh!!!yes..ak mengeluh...penat sangat sangat sangat...sedar tak sedar da sbln ak kat kolej...everything start complicated n0w...my life, my brain..all the things....because the real student life is getting started with all the things....quiz..presentation yg x abis2...alm0st for all the subject have presentation....nila yg sgt2 menguji skill ak....bgn 5:45...siap2...7:45 bas dtg..kdg awal kdg2 lgi lmbt dari waktu ni(ikut suke hati die jek nk amek kt0rg kul bpe2...t yg kene marah ak jgk..huhu).....kelas kul 8 pagi..kdg sempat n m0st all the time ak x sempat sarapan p0n..penah tu ak ase cam dah puase jek...1 ari xmkn..lek umah baru mkn...huhuhu...what a busy life right...bkn xnk mkn tpi bile kene wat pilihan antara asingment n makan...ak pilih assignment....padahal ade gastrik ni..bole plak tahan2 makan...bis nk wat cne..22 penting..that's why kadang2 ak spare biskut jek incase klu ak x sempat makan...mkn lah mse otw g kls ke xp0n mkn mse tnga tunggu lecturer...kls abis kul 5 petang...fuuuhhh....mase yg sangat lame kat k0lej...huhuhu...letih!!tid0 xlebih kul 10...except klu ade assignment terlajak gakla smpai kul 12 ke 12 lebih...sem ni xpenah lgila tidur smpai kul 1 ke 2 pagi.....haraplah....tpi yg dlm kesibukan ak ni...sk still spent my time to watch Hotel Mania setiap selasa ku 9....nsb ak baik bile setiap ari selasa jek ak xder keje nk wat...s0 mase ak d habiskan kat depan tv jeklah...hahaha...ak sebnrnyer nk share 1 lagu yg aku dgr kat hotel mania minggu lepas sebenarnye....iaitu KAU ADA DIA...by the lima...........lagu ni sgt2 feeling.....siyes ak suke gile dgr...skrg ni dah jdi rutin ak utk dgr lagu ni sblm tidur...sbbnyee....sme dgn jek ngan ak lagu ni....oke...ak share ngan k0rg sume lagu ni....n...please hear the words carefully....the lyrics s0 meaningful f0r me....and the song very2 awaresome!!!...listen k...





KAU ADA DIA

Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia






video

Sabtu, Julai 17, 2010

berpraktikal dalaMan @ INSTEDT

waaaaaaa!!!!!!!!!pnt!!!!!!!!!!....kesimpulan slps 3 hari ak berpraktikal dalaman...huhu, time ade keje best!!!!time sder keje yg paling x best...duduk tercatuk x wat paper..dahla airc0nd sket pnyer sejukk plus plak dgn hujan selebat-lebatnye...aduuiiii...smpt kejang jgklah jari aku ni....sedey2...sbbnyer tmpt ak straight atas kepala ak...x gile ke namenyer tuh...mmglah ak ni suke sjk2..tpi klu dah sejuk smpai nk taip kuar kan tgn p0n x blh ape kes????hahhaa...ape2 p0n ak enj0y the m0ment!!!mcm yg ak ckp sblm ni..ak diletakkan kat jabatan UiTM....xde pertukaran pape p0n..mayB blm lgi k0t...s0, ak agak lega lah sbb ak x perlu b'jmpe ngan mereka2 yg berjawatan tue....('<')...hihihi...hri pertama...byk jugakla keje ak, meja ak dipenuhi dgn kertas2 smpai dah xde ruang...best!!!...hari kedua,..yg ni best sket nk citer...hahhaha...msk kul 8:30..alih2 otw nk g sarapan ni...miss panggil suh print attandance...dgn pnts ak turun g 0fis.. dgn ber heel nyer ni ak jln cepat2...msk2 jek 0fis trs mencari barang di maksudkn ..jumpe!!!ak g anta..skali slh lah pulak miss kate print yg baru...hahha..ade kesilapan mendengar sket ak mase tuh...0r s0und tr0uble kot time tuh...alaaa..besala pagi2 org msk kls...bising!!!!(seh x ngaku lak tu..hehehe)...ok, turun lagi...kali bwk pendrive miss skali...bukak pc miss..skali ade passw0rd plak...bukak kat pc ak..tgk2 ade p0n kat dlm tuh..mayB ak da silap pndng tdi...kesian miss ak tu, die dahla nk ngajar..pendrive kat ak...abis kwn ak tpnla...msgla..ckp miss nk pendrive....bru nk g anta...my classmate dtg..lega lah sket xyah naik ats..huhuhu...keadaan ak mase tu mmg kelam kabut giler...sebbaaabb?????PRINTER WAT HAL!!!!!aduuiii..ak dah menggelabah taw...tgk jam dh nk dkt kul 9...skali bile printer blh gune....haaa..keluar sumer bende yg ditekan tadi...tpi..bukan ak pnyer, en.Yunus yg punyer..hahaha..klak0 dngo en. Yunus membebel....yg klako..kertas abis..ak mskkn lagi dlm tray tu..yg kuar bkn yg ak print...asikla yg en.Yunus punyer...last2 ak tumpang print kat pc en.Yunus...fuhh...legaaa!!!!dgn pnts ak berlari-lari g bk 4...anta...selamat 1...nk print lgi 1 attandance plak tuk dak sem 1...hurrrmmm...lagi skali..kali ni, kwn ak tpn jbtn IT tuk bt0lkn pc ak yg x b0le2 print....agk lame jgklah...10 lebih baru dpt print....hurmmm dugaan t0l lh....ari ketige....b0san!!!!!!!!xder keje langsung!!dhla ari sabtu....pgi2 lagi dh blackout...dkt 9 ke 10 ek..x ingtlah plak..baru ader..mase tu mmg da mls dh nk msk ofis...huhuhu...tnga duduk2 tetibe lampu terpadam...tp pc ngan airc0nd x pdm p0n...pas tu ade blk...hahaha..klak02....mungkin inilah kenangan ak berpraktikal dalaman kat instedt ni...tpi klu tnyer ak...baik ak g kls ari2...laaggiii best!!!sbb sentiasa ade keje nk wat....0kied0kie....smpai d sini sje c0retan kali ni...seee yooouuuu...sblm tu..tgk2lah gamba2 yg smpt ak amek ni ek.....













tHat's alL...(",)..

Rabu, Julai 07, 2010

p3ndaftAran

hye!!!!!!jumpe lagi utk entry kali nie...lme jugak kn x update bl0g ni...huhuhu..bkn ape...pnt!!yerla..baru jek dftr sem baru kat k0lej...balik ari tu 4hb..smpai p0n da kul 6...kms2 barang dalam kul 8 baru ciap...huhu, pas tu x on9 da..mls nk bkak lappy ni...byk sgt step..hahaha...klu da mls cam tulah....esknyer plak (5 hb) ari ak dftr..ni mmg pnt..pnt menunggu!!sejam ak beratur...dari 9:30 smai 10:30..mne x yer..smpai2 jek tgk baris dah pnjng smpai pintu...kat pintu tuela jugak ak beratur huhuhu...tibe2 dak2 juni0r smpai..smpai keluar beratur!!lebih kurg 10:30 jugakla bru dpt duduk kat kaunter tue..padahal just nk byr rm300 n amek inv0is jek...pas tue pegi plak makmal 3 tuk pndftrn subjek...kat cni ok jek...xdelah sesak sgt cm kat pndftrn yuran td..huh!!td plng terkejut bile tgk jadual laaaaa...huhuhu..start kul 8 abis kul 6..uwaaaaaaaa...xsuke2!!hurrmmm..p nk wat cne kn..ni lah die dtudent life...ak yg pilih s0, ak kenelah tanggung..1 jekla..k0mpem ak td0 awal!!!kul 9 okei!xceptlah klu de assignment..xknla nk td0 dulu bef0re assignment ciap an..tg pntng ak perlukan kekuatan mental n fizikal..pada ak. ak x ksh klu fizikal ak pnt..jgn mental ak pnt...abesla..mmg ak terus lemah!!ahaa..LEMAH..lagu dafi...hehehehe...mungkin pas ni ak jarang 0n9 n mengupdate bl0g ak ni..tp ak akan make sure dlm seminggu tu ak update my lurvelysweety bl0g nih..hehehe..klu xde aral melintang la...huhu, ak cumer ade mase rabu ptg n jumaat ptg jek tuk rest..s0, mungkin nila ari2 yg ak akan menjelmakan diri kat dlm fb n mengupdate bl0g..hehe.....xper, mngkn ni cbrn n dugaan semester ni..lgipun baru jek awl sem..t da lme2 xtw plak pe lgi dugaan n cabaran yer..mungkin lebih berat dari ni..ape2 p0n ak akan cube melaluinya dgn pnuh sabar...insya-Allah...dgn ini,,bermulalah kehidupan ak sebagai se0rang pelajar OM semester 5..yes!!!semester 5...terasa cepat mase berlalu bile melihat gabungan 2 perkataan ni..huhuhu,nielah die seni0r year!!!okei sem0ge kite bertemu lagi d lain kesempatan...daaaaaa!!!(",)...

Rabu, Jun 30, 2010

liyaNa's adVentUres_tadika time!!!

ok...entry kli ni ak nk st0ry serba sdikit tntng kehidupan ak....mase tadika okei!!!next time ak citer mse zaman2 sek0lah plak k....

utk temp0h 12 thn sejak 16 0ktober 1990..ak tngl di Mersing...yaa..tanah tumpah darahku..ahakz!!msk jek um0 6 taun ak g tadika kemas bandar mersing....x ingat sgt ape yg dah ak lalui spnjg setahun tue...huhu..almaklumlah terlalu budak utk ingat sume2 tu...tp..ade satu perkara yg ak ingat sangat2...which is...ak ade msk pertandingan aerobik...sebab ak ingat sgt this m0ment juz because lagu yg mengiringi ak n kengkawan punyer aerobik adalah lagu dari my feveret artist....iaitu KRU!!!.....gne plak lgu yg mmg tngah h0t mse tu OH! LA! LA!...plus akak ak p0n minat d0rg...so, mmg adelah lagu d0rg ni sumer kat umh...bkn ape sng nk berlatih kat umah..hehehhe...next timelah ak st0ry knp ak mnt dorg sesangat n cne ak bley terpikat ngan d0rg ni....msh terbayag-bayang lagi ak ikat pom-pom ak ngan sikat skali, bia kasi halus lagi...baru cantik!!!name betul pertandingan yg ak msk ni GERAKRAMA KANAK2 TBK sempena Sambutan Hari Kemerdekaan yg ke-39...s0, mesti ade susunan kan...ak ngan kembar ak dah diletakkan disebelah kiri dan kanan baris kedua selepas ketua di depan....bila tnye pasal step...s0rylah!!dh x ingatlah...huhuhu..cume ingat tang "oh la la" jek...yg len2 da x ingat...hasilnye???tadika ak dapat tmpt kedua....oklah tue..tmpt kedua hadiahnyer dah byk gile gaban...kalu tmpet pertame x taulah ape jek yg dapat...hehehe...antara hadiah yg ak ingat fail ngan pendil box....lagi ape ntah...x ingat....smpai skrg cumer fail tu jek yg ak smpan...hahaha...bukan ape kenangan tue........org kate sentimental value....walaup0n bukan ape sgt pon an....lupe plak nk g taw yg..pertandingan ni berlangsung kat tepi laut...dpn sek rendah ak dulu(p mase tu ak l0m sklh lagi kat c2...hehehe)...skrng dikenali dengan nama Dataran Pulau....then ak grad...ape??grad???ha..yerlah...ak tamat tadika ade majlis penyerahan sijil kat dewan...ala2 k0nvokesyenlah tue...ke mmg???hahha...well...tamat sudah zaman tadika ak...h00reeeyyyyy!!!!hooreeyyyla sgt kn....ade lagi yg menanti tue.........oklah!!ni jek yg ak ingat pasal zaman tadika ak...selain adelah insiden lain macam banjir....g0sok gigi....main dan main lagi...hehehe..dn wajib beli aiskrim strawberry kat kedai dpn tadika tue bila balik...ceedaappp!!!!hehehe....kat bwh ni ak nk share ngan k0wg..wahai pengunjung2 blok ku sekalian.....silalah lihat gambar2 zaman tadika ku.dan kembarku!!!weeeeeeeeeeee..........


baru sampai nie..tnga kumpul2....


okei!!!da start dah tu!!!




papehal..kene warm up dulu k!!!



nk mule dah tu.......




..........j0m!!......






........kat tadika ouch!!




unif0rm kami....



hahaha...mcm ulik mayang je...



sengs0rg plak...



tgk ape ntah....



huhu yeayyy!!!dpt sijil!!!

Sabtu, Jun 12, 2010

an0ther way t0 go!!!!!!!!!!!







aha..kali ni ak nk sal result yg ak dpt tuk sem lps.....well...ape yg ak hrp2kn is happening...n ni dah cukup tuk wat ak selesa sket lah kn ngan result ak ni klu nk d bandingkn ngan sem lps...cukup utk ak ktekan yg gpa ak ngan cgpa naik...ni lah die p'kara yg ak nk tuk result sem niy...alhamdulilah.....sbnrnyer xdela pape sgt yg ak nk citerkan sal result ak ni...bila dah kuar result ni t'ingatla plak saat sukar yg ak lalui sepnjng semester lps..mmg aku akui sem lps byk menguji fizikal n mental ak, semuanya akan menjadi ingatan dalam diari hidup aku dan juga advantures yg ak lalui...sbnrnyer bende2 nilah wat ak jdi lebih matang dalam idup...huhu., nilah die yg dikatakana pengalaman mematangkan diri seseorang..dan aklah orgnyer!!!.hurrmmm...bile result dah kluar x best sgt...sebab.........itu tndenye da nk naik sem baru...arrgghhh!!!!!!!!...xpe!!!b p0sitif yana....cpt mule sem cptlah k0 abis blaja...hehehehe....a'ahla..pjm celi pejam celika ak dah nk abis diploma upernyer...must miss all the memories during this time i had through.....waaaaaaaaaa...byk pahit manis nye....n bile da abis nnt tiada lgi kenangan pahit sbb sumernya akan b'tukar jadi satu kenangan manis in my life in d future..........btw...c0ngrats!!!!kerana mngekalkan kejayaan kamu!!!tingkatkan usaha anda untuk semester dpn..cbran yg lebih hebat akan sentiasa menanti...on that time dun b sad, but it as y0ur challenge okei!!!!g0od lUck yana!!!!(",)...

weeeeeeeeeee..............

Rabu, Mei 12, 2010

s0MetimEs???


,,,s0MetiMes,,,


y0u telL me y0u're iN l0ve witH me
Like y0u caN't taKe y0ur prEety eyeS aWay fr0m me
it's n0t tHat I d0n't waNt t0 stAy
But eVerytiMe y0u c0me t0o cl0se, I m0ve aWay
I waNna beliEve iN eVerytHiNg tHat y0u say
'cAuses it s0unds s0 g0od
bUt iF y0u are reAlLy wAnt mE, m0ve sl0w
tHere's tHing ab0ut me,, y0u just haVe t0 kNow

s0Metimes I rUn
s0metiMes I hidE
S0metiMEs i'M scAced 0f y0u
bUt alL i reallY waNt iS t0 h0lD y0u tigH
tReat y0u rigHt, bE witH y0u day aNd niGht
Baby alL i neeD is tiMe

I d0n't wanna bE s0 sHy
eVerytiMe tHat i'm al0ne, i w0nDer wHy
h0pe tHat y0u wilL waIt f0r mE
y0u'll see tHat y0u're thE 0nly 0ne f0r Me
I waNna beliEve iN eVerytHiNg tHat y0u say
'cAuses it s0unds s0 g0od
bUt iF y0u are reAlLy wAnt mE, m0ve sl0w
tHere's tHing ab0ut me,, y0u just haVe t0 kNow

s0Metimes I rUn
s0metiMes, S0metiMes I hidE
S0metiMEs i'M scAced 0f y0u
bUt alL i reallY waNt iS t0 h0lD y0u tigH
tReat y0u rigHt, bE witH y0u day aNd niGht
Baby alL i neeD is tiMe

c0me jUst haNg ar0uNd and y0u'll see
tHere's n0wHere i'd ratHer bE
iF y0u l0ve mE trUst iN me
tHe way tHat I truSt in y0u

s0Metimes I rUn
s0metiMes I hidE
S0metiMEs i'M scAced 0f y0u
bUt alL i reallY waNt iS t0 h0lD y0u tigH
tReat y0u rigHt, bE witH y0u day aNd niGht

s0Metimes I rUn
s0metiMes, S0metiMes I hidE
S0metiMEs i'M scAced 0f y0u
bUt alL i reallY waNt iS t0 h0lD y0u tigH
tReat y0u rigHt, bE witH y0u day aNd niGht
bUt alL I reAlLy wAnt is t0 h0lD y0u tigH
Be wiTh y0u dAy aNd nigHt

s0Metimes I rUn
s0metiMes, S0metiMes I hidE
S0metiMEs i'M scAced 0f y0u
bUt alL i reallY waNt iS t0 h0lD y0u tigH
tReat y0u rigHt, bE witH y0u day aNd niGht



britNey spEars