Khamis, Disember 16, 2010

FANATIK

As'salam....


hola2!!!!ape khbar sume!!hope u guys in well...ape xtvt korg ari nie???...ari ni sperti biasa bila da bosan tahap gaban ak akan siap sedia utk dgr lagu2 KRU..haha....well..dgr lagu KRU tp radio still pasang..see???byk x lagu ak dgr at the same time..hehe...bkn ape, kat profile ak tu awal2 lagi ak da tls yg ak ni addicted ngan musics..s0, sume tu x heran daaa...family ak pn da x heran bile ak pasang radio kuat2(p kdg2 mak ak marah gak.."x pecah ke pe gegendang telinga ko tu psng lagu kuat2"..hahaha)...yup!!ak mmg suker dgr lagu kuat2 dlm blk....baru feel..hehe(tp xde r bila org azan pn ak psg gak kuat2..mstla ak sl0w down v0lume tu, kdg2 ak trs ttp)....lagi 1 bila da bukak v0lume cam nk pecah speaker (bak kate mak ak lah kan) klau org panggil k0mpem ak x...sorry!!!,..






tibe2 1 kejadian yg berlaku kat dlm idup ak beberapa bulan yg lepas....xnk r st0ry kat mne ngan siapa..satu ari tu ak tnga sy0k2 layan lagu nie dtg sorg hamba Allah nie...dgn pertanyaan.."eh, ko mmg minat sumer yg berkaitan ngan Malaysia eh??"...zaaaassss!!!!!!!!...soklan pe yg die tanye ak ni???blur sekejap ak..."x, mksd ak keluaran ke product or jenama Malaysia..."...haaaaa!!terus ak dpt tangkap!..saat tu jgkla ka tertanya-tanya..."ak kat mane skrng ni???kat Malaysia ke??????...hhhmmm...(saba lagi ni)..s0, ak jwb dgn soalan..."knp?".."xde r ak tgk ko suke ek..artis pn ko minat KRU.."...dammmmnnn it!!!!!lagi skali ak kena...ape kes??heeelooo00oo!!!!awk tu exchange student dari 0versea ker yg nk ckp cmtu???tgk2 ade pulak my kad...tukar jerlah warganegara tu.....s0, dgn amarah nyer ak jawab..."laahh..salah ke ak minat???"..ape...klu nk jdikan org ke ape ke sebagai inspirasi kena dtg dari 0versea???......"xdelaaa...artis luar negara xde ke yg ko minat???"....waahhh3!!!..dgn rse mls da nk melayan...ak layan kn jer.."ade..westlife, n'sync"..."eh, ko mmg minat yg 'lame2' eh??"....whatttt???!!!!...."a'ah"...terus ak pegi tmpt lain...lagi lama kat situ lagi marah ak jdinye...agknye ape motif die nk judge ak smpai mcm tu..nk pertikaikan sumua ni???huh!!





s0, ak nk st0ry kat cni..yes!!mmg betul ak ni jenis yg mungkin agk boring bagi mereka2 yg sentiasa update everything dari Hollywood...ak nk tegaskn...walaupun ak ni cenderong untuk support everything yg dlm Malaysia..tapi..ak still update jugak st0ry2 dari H0llywood...fesyen ke lagu ke filem ke...cumaa..ak xlah menjadikan tu sume sebagai satu habit sepertimana habit ak utk mendengar lagu2 KRU tiap hari...lagi satu...bila ak da kate yg ak addicted kat musics...ak mmg serius.....lagu nasyid, lagu partri0tik, dangdut, hindustan, lagu tema, lagu indie, western ke, rock, balada, jazz, pop (dan lain2 genre musics lagi), rock kapak..sume ak dgr..lagu mengundi yg 4 thn sekali tu pn ak bole hafal.....lagu PLKN tu pn layaann...musics is universal...s0, kita xkan habis untuk teroka musics...selagi ade komp0ser selagi tulah lagu terus ade..bertambah dan terus bertambah...









yup!!!KRU sentiasa menjadi pilihan utama ak dalam penghasilan lagu...sebab???ak bangga ngan dorg sebagai rakyat Malaysia..org Melayu yg da berjaya,..berjaya membuka mata semua org dgn usaha yg berterusan dan dgn izin dari Allah..kejayaan menjadi milik kita...f0r sure peminat2 KRU pasti taw cner ssh nyer mereka nk mencipta kejayaan sepertimana hari ini..byk dugaan yg mereka lalui...apa yg mereka kecapi hari ni ternyata mereka mmg bersungguh-sungguh dgn karier mereka...OBSES!!!..mungkin perkataan ni sesuai..ak nk share satu lagu dari KRU...penuh dgn maksud yg tersirat...


FANATIK

Ke tepi, ke tepi gergasi sudah kembali
Menerap revolusi tergempar industri
Dari 92 hingga 7 tiba
Perjuanganku aku akan tetap terus bersama

Kini irama bertakhta membina empayar
Program utama untuk menakluk dunia
Tak gentar dengan misi walaupun kontroversi
aku rela mati dari hidup penuh hipokrasi

Setengah dekad daku mengembara
Setengah nyawa telah diduga
Namun tetap teguh bersama
Iramaku tak akan mati
Selagi membara semangat ini
Ku laung ku kibarkan panji
Semua punya misi sendiri

Antara permata dan kaca
Terpulang pada penilainya
Namun satu seni itu
Subjektif pada individu

Kadangkala gersang di jiwa
Tertekan dengan isu propaganda
Ada yang mengaku wira
Tapi sebenarnya gila

Semuanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Segalanya fanatik
Fanatik, fanatik
Fanatik
Fanatiknya duniaku
Ku katakan oh...

Jangan di sini oh jangan di sana
Mengapa ada saja tak kena
Bukakanlah mata bukakan minda
Dunia lebih daripada pancaindera

Di sini dan satu negara
Iramaku terus bergema
Mana saja ku berada
Terima kasih pada semua
Biar apa kata mereka
Engkau dan aku tak perlu gusar
Moga mereka kan sedar
Diam adalah pintar

Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar
Na na na na na
Kita tak perlu gusar
Na na na na na
Diam itu pintar

Di belakangku kumpulan bersatu...DANCEKRU
Intro INDIGO dan juga ELITE
Melangkah maju ke arah irama baru
Agresif, elektif agar mereka tahu
Tak berundur berganjak walau setapak
Selagi DJ memutarkan rentak
Seluruh Asia kini terasa mania
Berdentum rancak gendang bergegar
Bersatu padu itulah ikrar
Rasakan kuasa tenaga muzik sebenar





jumpe lagi next entry!!!!







Tiada ulasan: