Selasa, Disember 28, 2010

SAYA BLOGGER JOHOR




kali ni ak j0in BPM punyer c0ntest lak..eh jap2 bia ak kasi tau dlu
BPM stand f0r Blog Pilihan Malaysia...
kalu k0rg nk g sne klik jerk banner kat ats tu k!!
BPM mengadakan kategori utk bl0ger2 mengikut negeri msg2...
nk tau senarai bl0ger2 tue??sabarnyer...
nnt BPM akn keluarkn senarai mulai 1 Januari 2011(dh thn 2011 keee???)
s0, skrng nie kite start dulu dgn ceriteraliyana nie yerk>>


*********************************************


Assalamulaikum dan salam sejahtera semuaaa!!!!salam 1 Malaysia...=))...

sebagai permulaan, salam perkenalan dari sy liyana buat semua blogger2....nice to meet you guys here..walaupun bknla face to face kn...well dgn teknologi yg ade xde yg mustahil(jgn d slh gune sudah..)..

status???ehemmm!!!buat mase ni belum lagila terpikir nk wat biznes yg besar2..s0, skrng ni msh sole proprietorship...nnt bile da ade biznes baru cari partnership...ok??!..
ank last n i have a twin!!!die pn ade bl0g jgk...
klu jadual kat dlm diary tu free jum r g tgk bl0g die plak...klik cnie yer..thanks!!

buat sumer2 blogger klu rase2 nk jadi kwn sy..bolelah search sy kat fesbuk dgn name
Liyana Erythrina(klu x jumpe crila gune email ni liyana_cute94@yahoo.com.my)...xpn make frenz kat cni pn kire oklaaa...i wish to be y0ur frenz here!!hrp2 anda sume sudi2la nk foll0w sy n be my frenz!!almaklumlah sy nie bdk baru dlm penulisan bl0g..s0, komen2 dn juga cadangan dari rakan2 blogger amat2 di alukan...apatah lagi rakan2 yg otai dlm penulisan bl0g nie..op c0z sy akn f0llow u...(",)...




utk makluman sy telah menakluki negeri johor sejak di lahirkan...dn di besarkan di tanah jajahan takluk sy nie juge..weeee!!!!!i luv JOHOR!!..oppss!!!jgn pulak slah sangka yg sy anti ngan negeri2 lain...n03!!!..xkn terjadi ok!...juz secantik mne pn tmpt org...indah lagi tmpt sendiri kan???..f0r sure..korg pn syg gile2 ngan negeri masing2...cmne k0rg syg ngan negeri korg...cmtula jgk sy syg negeri sy..hehehe...no bias2 k!!!well kita kn 1 Malaysia!!!..ok sebagai ringkasan umh sukan yg sy penah msk kat negeri JOHOR ni adela...Mersing>Pontian>Johor Bahru(latest!)...

bila msk soal tmpt menghabiskan mase tid0 nie pnjg citernya..xpe2 sy pendekkan jerk k!!umh johor nie ade byk daerah dlm nyer...sy membesar di Mersing..sjk d lahirkan smpila umur 12 tahun..then family pindah ke Pontian pula...smbng blk dri umr 13 thn smpila skrg da 20 taun nie..stay kat sne...asenyer xder pindah mne2 k0wt pas ni..tapi, bile abis SPM umr 18 smpi 20 taun sy smbng blaja di Kota Tinggi pula...taun dpn..da 21(inofficially ok!!)...tinggal d Johor Bahru pula utk melengkapkan pengajian sy iaitu menjalani latihan industri(praktikal)...s0...spnjg 20 thn ni pusing2 dlm area Johor jerk...penahla merasa duk Melaka 3 bulan..tu pn sbb msk PLKN...hehehe...tpi x bermakna sy x pegi lain2 negeri...taun dpn bermula la fasa baru dlm idup di Johor Bahru..kat ne???hehe..kat sebuah taman yg kat dpn nyer ade 1 bangunan terbengkalai...dkt2 jerk ngan bilik Munsyi Ibrahim..tw???;p

well...sblm kite ke tmpt org n jatuh cinta ngan pribumi d0rg...pe kate korg kenal dlu ngan tmpt jajahan sye ni..pas tu klu nk jatuh cinta ke tunang ke kawin ke..suke ati k0rglah....=))...kat Mersing best??haruslaahhh!!sbb Mersing dikenali sngai tmpt peranginan..di kelilingi pulau2..klu musim cuti tue tmpt parking kete kat jeti tu penuh smpai kena park kat stadium...see???sgt ramai org..plus Mersing adelah tmpt paling berangin kat Malaysia nie...ni fakta tau bkn auta...Pontian plak???umum pn dah tau kn yg Tanjung Piai tu penghujung Benua Asia...korg da smpai??haaa...ape algi meh la ke mari..sy da smpi dah...Johor Bahru???hermmm..selain byk tmpt2 yg bole d jadikn p0rt...mcm Danga Bay ke Stulang Laut ke...Senibong ke(eh ni tmpt mknlaaa..hehe)..eh skali2 pegila kat muzium di Raja ke..besh kan tu??jgn nnt org tnye xtw nk jwb lak...maaluuu jer nnt..hehe..

dah2...st0p smpi cni jerk la..k0mpem korg pn da pnt bace...hehe..s0ry la yer..idea tetibe je dtg..lajula jari jemari ni menari-nari kat lantai keyb0ard nieyh...hehhe..utk itu...lagi sekali slm perkenalan dari sy...ceriteraliyana...daaaaaa!!!!



2 ulasan:

Khumaera Ismail berkata...

made in johor jua ;)

Ubaidullah Jaafar berkata...

Berkunjung ,saya dari Johor =)

http://www.ubaidullahjaafar.my/2013/01/segmen-saya-blogger-negeri-johor.html