Rabu, Jun 30, 2010

liyaNa's adVentUres_tadika time!!!

ok...entry kli ni ak nk st0ry serba sdikit tntng kehidupan ak....mase tadika okei!!!next time ak citer mse zaman2 sek0lah plak k....

utk temp0h 12 thn sejak 16 0ktober 1990..ak tngl di Mersing...yaa..tanah tumpah darahku..ahakz!!msk jek um0 6 taun ak g tadika kemas bandar mersing....x ingat sgt ape yg dah ak lalui spnjg setahun tue...huhu..almaklumlah terlalu budak utk ingat sume2 tu...tp..ade satu perkara yg ak ingat sangat2...which is...ak ade msk pertandingan aerobik...sebab ak ingat sgt this m0ment juz because lagu yg mengiringi ak n kengkawan punyer aerobik adalah lagu dari my feveret artist....iaitu KRU!!!.....gne plak lgu yg mmg tngah h0t mse tu OH! LA! LA!...plus akak ak p0n minat d0rg...so, mmg adelah lagu d0rg ni sumer kat umh...bkn ape sng nk berlatih kat umah..hehehhe...next timelah ak st0ry knp ak mnt dorg sesangat n cne ak bley terpikat ngan d0rg ni....msh terbayag-bayang lagi ak ikat pom-pom ak ngan sikat skali, bia kasi halus lagi...baru cantik!!!name betul pertandingan yg ak msk ni GERAKRAMA KANAK2 TBK sempena Sambutan Hari Kemerdekaan yg ke-39...s0, mesti ade susunan kan...ak ngan kembar ak dah diletakkan disebelah kiri dan kanan baris kedua selepas ketua di depan....bila tnye pasal step...s0rylah!!dh x ingatlah...huhuhu..cume ingat tang "oh la la" jek...yg len2 da x ingat...hasilnye???tadika ak dapat tmpt kedua....oklah tue..tmpt kedua hadiahnyer dah byk gile gaban...kalu tmpet pertame x taulah ape jek yg dapat...hehehe...antara hadiah yg ak ingat fail ngan pendil box....lagi ape ntah...x ingat....smpai skrg cumer fail tu jek yg ak smpan...hahaha...bukan ape kenangan tue........org kate sentimental value....walaup0n bukan ape sgt pon an....lupe plak nk g taw yg..pertandingan ni berlangsung kat tepi laut...dpn sek rendah ak dulu(p mase tu ak l0m sklh lagi kat c2...hehehe)...skrng dikenali dengan nama Dataran Pulau....then ak grad...ape??grad???ha..yerlah...ak tamat tadika ade majlis penyerahan sijil kat dewan...ala2 k0nvokesyenlah tue...ke mmg???hahha...well...tamat sudah zaman tadika ak...h00reeeyyyyy!!!!hooreeyyyla sgt kn....ade lagi yg menanti tue.........oklah!!ni jek yg ak ingat pasal zaman tadika ak...selain adelah insiden lain macam banjir....g0sok gigi....main dan main lagi...hehehe..dn wajib beli aiskrim strawberry kat kedai dpn tadika tue bila balik...ceedaappp!!!!hehehe....kat bwh ni ak nk share ngan k0wg..wahai pengunjung2 blok ku sekalian.....silalah lihat gambar2 zaman tadika ku.dan kembarku!!!weeeeeeeeeeee..........


baru sampai nie..tnga kumpul2....


okei!!!da start dah tu!!!




papehal..kene warm up dulu k!!!



nk mule dah tu.......




..........j0m!!......






........kat tadika ouch!!




unif0rm kami....



hahaha...mcm ulik mayang je...



sengs0rg plak...



tgk ape ntah....



huhu yeayyy!!!dpt sijil!!!

Sabtu, Jun 12, 2010

an0ther way t0 go!!!!!!!!!!!







aha..kali ni ak nk sal result yg ak dpt tuk sem lps.....well...ape yg ak hrp2kn is happening...n ni dah cukup tuk wat ak selesa sket lah kn ngan result ak ni klu nk d bandingkn ngan sem lps...cukup utk ak ktekan yg gpa ak ngan cgpa naik...ni lah die p'kara yg ak nk tuk result sem niy...alhamdulilah.....sbnrnyer xdela pape sgt yg ak nk citerkan sal result ak ni...bila dah kuar result ni t'ingatla plak saat sukar yg ak lalui sepnjng semester lps..mmg aku akui sem lps byk menguji fizikal n mental ak, semuanya akan menjadi ingatan dalam diari hidup aku dan juga advantures yg ak lalui...sbnrnyer bende2 nilah wat ak jdi lebih matang dalam idup...huhu., nilah die yg dikatakana pengalaman mematangkan diri seseorang..dan aklah orgnyer!!!.hurrmmm...bile result dah kluar x best sgt...sebab.........itu tndenye da nk naik sem baru...arrgghhh!!!!!!!!...xpe!!!b p0sitif yana....cpt mule sem cptlah k0 abis blaja...hehehehe....a'ahla..pjm celi pejam celika ak dah nk abis diploma upernyer...must miss all the memories during this time i had through.....waaaaaaaaaa...byk pahit manis nye....n bile da abis nnt tiada lgi kenangan pahit sbb sumernya akan b'tukar jadi satu kenangan manis in my life in d future..........btw...c0ngrats!!!!kerana mngekalkan kejayaan kamu!!!tingkatkan usaha anda untuk semester dpn..cbran yg lebih hebat akan sentiasa menanti...on that time dun b sad, but it as y0ur challenge okei!!!!g0od lUck yana!!!!(",)...

weeeeeeeeeee..............