Khamis, Februari 03, 2011

sambuNg ke tAk ni????___________

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)



hri ni da 3 hb...means...da sebulan ak menempuh pengalaman praktikal...msh segar kat ingatan ak lagi sebulan yang lepas..saat2 ak melap0r diri..

***********************************************************************************
lepas dri briefing pagi tue ak di panggil oleh bos ak bersama-sama dgn exec ak...segala pesanan masih segar dan aktif lagi berputar-putar kat kepala ak nie............bkn senang nk biasakan surr0unding baru..yerla..sblm nie just attend class, hbs mase..blk...bila dah ke alam pekerjaan nie suasana totally different..pnt jgn ckplah..tp ak ok jerk..still have fun, oh ya lupa nk g tw ak praktikal p0n kat tmpt keje abg ak..jdi xdelah isau ape2 sgt kn...

bile dah dkat sebulan nie..mulelah hati ni tertanya-tanya...nk sambung degree ke tak nie???MUET x amek lagi...risau takut xde mase jerk nnt..tpi semua will be fine bile kita ade schedule yg bagus kn??..tapi siyes!!ak dalam dilema sekarang nie samada nk sambung ke x...kalau tanye programme yg ak nk sambung nnt,,ak lebih prefer untuk wat cust0mer service atau event management...nk wat sistem..ramai dah k0wt yg ke arah cnie...uppssSS!!!st0ry sket>>>diploma ak amek DIPLOMA IN OFFICE MANAGEMENT & TECHNOLOGY (OM 114)...bile nk sambung ke degree, programme yg berada di bawah satu fakulti yang sama adalah..OFFICE SYSTEM, EVENT MANAGEMENT, HEALTH, CUSTOMER SERVICE...tempoh pengajian x lebih 3 tahun...ade yg 2 thn shj, tapi bole juga klu nk tukar programme lain..tapi temp0h pengajian mungkin same dgn zaman diploma or mungkin lebih lame....sekarang ak masih nk berada di fakulti yang sama,,,sbb rasenyer i'm fall in love dgn proggramme nie........hehe

s0, korg rase perlu ke tak ak nk sambung degree???sbb ape yg ak perhatikan skrg nie..kemahiran lebih penting...dan ak juge berpendapat, yang level of qualification yg ade just satu tiket utk meletakkan kita kat level mane bila bekerja..means jawatan yang ditawarkan, ade juge yg ada qualification bagus tapi bila da pegang jawatan yang sepatutnya tak tau nk buat kerja..munkin ini terjadi bila seseorang itu hanya bijak di bidang te0ri..bila masuk alam pekerjaan jadi macam culture sh0ck ckit k0wt...

tapi bila fkr nk kerja..........timbul pula persoalan lain kat fikiran nie.."ak ni da bersedia ke nk bekerja????nk kerja kat mane??"...lepas satu persoalan terus ke satu persoalan...tiada jawapan..ak hanya mampu kata...klu nk tunggu sedia ke tak ..sampai bila??lame2 nnt tetap nk kerja juga kn...takkan nk blaja jerk sbb x ready nk kerja....huhu..



>>>kembali ke alam nyata...
korang tolonglah bagi pendapat sket...
betul2 dalam di lema sekarang nie...thanks!!!


psssttt!!!--di sini bknla nk menidakkan kebijaksanaan mereka2 di luar sane hanya meluahkan ape yang terlintas di fikiran nie,,,,jgn slh faham pula yer...



3 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

siyesly ijazah x jamin pape. org pun susah nk amik kije kot plus kite fresh graduate. lgpun bile qualification tinggi kite msti demand gaji byk. so mcm susa sket kot. but nway it's all up to u. stiap menda ade pros and cons

ceriteraliyana berkata...

huurrmmm...ak xde keputusan lagila sal hal yg satu nie..=(

apisv2 berkata...

mengunjungi dan menterjah blog anda!
nice blog;)
apisv2©