Selasa, April 26, 2011

BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH




lame dah rasenyer ak x j0in mane2 c0ntest or segmen...s0, td tengah duk usha2 blogger2 yg update enty d0rg..mate ak tertancap kat satu p0st ni BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH..cool!!!..detail??klik gambar kat atas uh..selamat membaca semua...(^_^)..

ok bila bukak t0pic pasal kenangan zaman sekolah ni...antara kenangan yg ak sentiasa ingat adelah. bila impian ak untuk j0in kawad kaki tercapai...hek..ekcelli minat nk berkawad ni timbul bila mase ak sekolah rendah dulu tgk abg ak x abes2 ngan c0mpetition kawad kaki...dari persiapan unif0rm die smpila bila tgk die in full uniform...waaahHHH!!!cam best jerk kan...s0, bila dah masuk sekolah menengah ni ak pindah sekolah di daerah Pontian...s0, everything jadi sangat kekok..yerlah sekolah rendah kat Mersing...kan jauh peginyer tu..(@_@)..setiap thn ak ditwarkan utk j0in kawad kaki utk NGO iaitu persatuan PBSM...tapi, tak berpeluang sebab byk sgt p0kok tumbang kat laluan ak..=p...then, at last...masa f0rm 5..ak ditawarkan utk j0in pertandingan kawad kaki utk GO..iaitu Kadet Polis...nahhh!!!seperti orang mengantuk disorongkan bantal..terus ak terima...s0, latihan dimulakan seawal bulan satu (padahal competition bulan 3), preparation kt0rg utk ke peringkat Daerah bermula dengan memantapkan kawad asas selama sebulan lebih..then baru proceed dengan kawad f0rmasi..tang ni yg best!!!buat bentuk2...hehehe..ape2 p0n ak enj0y sangat mase nie...walaup0n mase sgt fit..latihan bermula seawal 3:30 petang (after shool hours)...tapi mase bertukar ke 3:00 petang bila hari penting itu semakin hampir...tamat pula 6:30 petang, kadang2 terlajak sampai jam 7:00 petang...huhuhu, setakat kena guling atas tar yg tengah terbakar dek panas matahari tu dah biase dah...tangan kena r0tan sbb x lurus, nuckle (pumping dengan tangan di gengam atas tar ok!), ulang sesetengah step sampai 100 kali tanpa henti p0n pernah jugak tw...paling x tahan bila kena perlahan jalan dengan masa yg lame..nk nanges tw!!kaki naik kejang dibuatnyer, kawad dlm hujan...paling best bile kena maki hamun ngan cikgu yg mengajar...perrhhh!!!!x tahan beb..tambah2 cikgu disiplin lak tu..but his nice!!cuma biasela sape x marah kalau x dgr ckp...ak ingat lagi pesan die "kat dunia benda paling mudah adelah dengar arahan".termenung kejap.

******************************************************
then tibalah hari penting itu. kami persembahkan ape yg kami ade..yeaahHhh!!!kami berjaya meraih tempat pertama...terus kata2 ni kami laungkan "WE GO THE 'B', WE GO 'E', WE GO THE 'T, A, K', WE GO THE 'BETAK2', NGAM HOO!!!!!!" saat platun kami pergi mengambil tr0fi dan sijil...plus, platun kt0rg diumumkan sebagai platun wanita terbaik kategori GO...and f0r that, kt0rg akan ke peringkat NEGERI pula...saat itu, terbayang camne susah nyer kt0rg berlatih..kena denda bagai...x sia2lah!!!!(",)...lebih menyeronokkan untuk kategori NGO...my school asl0 won the first place n platun wanita terbaik kategori NGO...cayerlah!!!lagi??????ekcelli, thn tu ade 3 platun yg akan bertanding iaitu Kadet Polis (GO), Puteri Islam (NGO) and KRS...33 ni menang utk kateg0ri masing2 n semua platun be the best platun...s0, the three of us pergi ke peringkat Negeri!!!yeeehaaa!!....and f0r that, persiapan utk ke peringkat negeri lebih tough lagi demi mencantikkan lagi persembahan kami.

oh ya sekolah ak???
  1. TADIKA KEMAS (MERSING, JOHOR)
  2. SEKOLAH RENDAH KEBANGSAAN BANDAR MERSING (MERSING, JOHOR)
  3. SEK.MEN. KEB. PARIT BETAK (PONTIAN, JOHOR)
  4. SEKOLAH AGAMA BUKIT TIMBALAN (MERSING, JOHOR)
  5. SEKOLAH AGAMA KG. PERMATANG DUKU (PONTIAN, JOHOR)
  6. SEKOLAH AGAMA KG. PERMATANG SEPAM (PONTIAN, JOHOR)


ni mase peringkat Negeri



classmate f0rm 5


*gambar x el0k sbb amek semule gambar gune HP..mls nk scan dah mlm 2 neh..:D


psssttt!!!muke hitam giler sbb kawad.n ak x kesah. sebab ak dpt rase satu kepuasan yg amat bila ak berkawad...(^_*)

Tiada ulasan: