Rabu, April 20, 2011

last but n0t lEast

huaaaaaaa!!!!!!!!!!i'm back!!! at last!!!....hell0 my fell0w frens here!!!nice to meet you pe0ple...s0ry kerana membiarkan bl0g ni bersarang buat kesekian kalinya....ok2!!!this time ak nk share evertything yg ak dah lalui yg mane satu pengalaman yg sangat2 meamtangkan ak...=))..

kpd sape2 yg dah bace entry sblm ni k0mpem dah tw an nape ak x update bl0g nie an..s0, bermulanya ak kedunia bl0g ni, perkara pertama yg ak nk share ngan k0rg sumer adelah mengenai latihan industri ak yg akhirnya dah tamat pada 16 April yg lepas...weeeeeeeee!!!!!!!!

kat mane ak praktikal rasenyer k0rg xyah la tw (mayB klu k0rg singgah kat fb ak, korg twlah k0wt kat ner..=p)...yg paling penting prakitkal ni membuatkan ak rasa seorang yang lebih bertanggungjawab (bkn bermakna sblm ni ak tak bertangungjawab k!!)..yerlah..bila dah dpt keprecayaan org tu, jgn lah disalah gunakan pulak...klu ade yg silap tu adatlah kan..even org kerja p0n x sumer bende yg dorg buat tu bet0l...lagilah ak yg fresh oren lagi ni.s0, bercerita tentang rutin ak seharian...tiap2 pagi pukul 8:30 ak akan turun briefing kat workshop...then naik jer atas ak akan check air utk cust0mer available, klu dah sket kenalah tmbh...then letak surat khabar kat cust0mer l0unge...then baru mula ngan keje2 lain...klu ade keje smlm ade yg x abis lagi, ak akan terus smbng wat keje..klu tak ak akan duduk puisng2 kerusi (dgn muke b0san, x tw nk wat pe)..then exec ak akn bagi ak keje..klu tak pun her assistant yg akan bagi....lagi...ak akan seperate dailys c0llection utk di hantar ke HQ, pernah jugak ak di suruh b0s ak utk settle kan pending j0b warranty department in 2 weeks (siap dateline tuh)...utk bulan oktober smpilah disember thn lepas..pas tu smbng lak utk januari n febuari thn ni...then, c0ntinue jerlah, klu de lagi d0cument2 warranty yg perlu di asingkan...setakat angkat telef0n cust0mer marah2 tu dah biase k0wt...tapi x thn gak telinge ni dngo...huhuhu...ekcelli byk jugaklah yg ak buat...mcm prepared empl0yees daily overtime requisition form, prepared empl0yees punch card, rec0rd employees punch card, buat summary lak based on attandances, memo, catat n record minutes meeting (exec ak cek balik..haha),amek service app0intmentla,..snang ckp bykk jugaklah keje ak.terima kasihla byk2!!!sbb bagi ak rase semua nie..bukan senang student praktikal bole dpt kepercayaan tw!...

tapi lumrah lah kan..dlm pada suke2 tu ade jugak masamnyer kan..rasenyer perihal masam ni bairlah ak jerk yg tw...x el0k nak heboh2kan...hanya ak n family ak jelah yg tau.....n k0rg sendiri yg dah kerja msti bole agak apela die ak ckpkan ni an...=(...but..past is past..skrng ni ak dah selesai untuk presentation..ak cume tunggu keputusan akhir jer ni...klu sblm ni ak c0untd0wn nak abis pektikal, kali ni ak c0untdown nk kuar result lak...pas tu ak nak c0untdown konvokesyen lak.....lepas tue...ak BEBAS!!!!!

cite pnjng2 p0n k0rg mesti x phm kn pe yg ak buat???hehe..jum!!ak kasi k0rg tgk antara gamba2 ak dah di amek....













ni first day



ni lak last day




pssstt!!!hati masih lagi tertanye2 nak smbng degree ke tak??ayh kate nk smbng, smbng...nk keje, keje..yg penting buat satu2...mungkin ak akn smbng...we see then...daaaa!!!!

Tiada ulasan: