Selasa, Jun 28, 2011

aktiviti hujung minggu...penat ke???

wahHhhh! pejam celik pejam celik lama jugak bl0g ni ditinggalkan dengan tak ber update. hehehe. macam mana dengan weekend k0rang?. best?. weekend ari tu CL pergi kernival KEPAK (Karnival Kerjaya Perniagaan Kemahiran) yang berlangsung selama 4 hari bermula 23- 26 June 2011 di PERSADA. CL pergi hari sabtu. s0, itinerary bermula pada jumaat pagi. of courselah CL pergi dengan parents CL. hehehe. tujuan ke sana adalah untuk mencari kerja. (huhu..yes! sekarang CL menjadi penanam anggur yang berjaya okei!).

sampai di PERSADA around 10 lebih. masuk2 terus daftar. lepas daftar masuk dalam. di sebabkan ktorang tak paham dengan fl0w yang dorang bagi. dengan confident masuk. pas tu masing2 blur. tengok n amek masa nk memahamkan fl0w yang dorang bagi tu. rupa2 nya ktaorang dah terlangkah satu step. hahaha. keluar balik. sepatutnya lepas daftar, pegi kat board dulu tengok jawatan yang bersesuaian then amek borang baru masuk dalam. haa. time ni la ktorang pergi terjah satu2 booth. hehe. tapi tak semuala. mana yang sesuai jek. jalan punya jalan. thats it!!. akhirnya jumpe p0n booth ISKANDAR MALAYSIA. terus mintak borang n isi. ^^ banyak la jugak ktorang isi. tak ingat dah berapa. yang penting resume yang di bawa tinggal 3 jek. banyak jugak dapat cenderahati. mostly pen lah. selesai semua dalam kul 1 lebih. balik!.




lepas daftar, dapat ni..lekatkan




ni pulak di bagi untuk pencari kerja..macam CL ^^





ni yang manarik perhatian CL design buku program nya simple but cantik!




bahagian dalam buku program




otw nak keluar PERSADA jumpa tutti frutti, terus beli!




yang ni haruslah!


eh cop2! tak balik lagi. destinasi seterusnya ke rumah kawan lama my parents. dah duduk2 borak2 pukul 2.30 cam tu baru balik. biasala bila lama tak jumpe macam2 citer kuar. CL dengan jek. haha. yelah. ni sume kawan2 parents CL yang masa tu CL masih kecik cenonet lagi. ^^

o00pppsSss!! tak balik lagi. ayah CL kata pergi angsana lah nak makan2. oke2 terus ke sana. (oh ya! my sis yang jadi driver ktorang hari ni. hehehe). sampai jerk terus pergi kat food court. oh ya! orang sangat ramai. gile ramai. and sesak!. skodeng punya skodeng rupanya ada aoutoshow. hmmm. patut leerr. pluss celcom dengan perodua ada buat booth kat luar dekat2 dengan food court tu. yang mana masing2 promote product masing. kat dalam pulak ada pertandingan tarian tradisional rampaian peringkat negeri. s0, berduyun-duyunla orang datang. perodua sudah semestinya bawa Myvi lagi best!. ^^ yeaahhHHh! CL dah merasa duduk dalam tu. sangat best oke!. tapi dorang just bawak Myvi elegance dengan standard. premium tak de. dapat jugaklah mintak catal0g Myvi baru. hehe. godam punya godam catal0g tu. CL rasa CL nk belilah. hehehe. dah puas merayap. nak baliklah...

sekaalii............tak jadi balik. otw nk balik ktorang singgah ke pasaraya baru kat kempas @Mart. saje je jenjalan kat sane. tengok2 pasaraya baru. (kali ni parents CL dah naik kereta sekali dengan abang CL). hhmm memandangkan tu destinasi terakhir belilah sket makan2 sebab malam semua dah malas nk keluar lagi pegi makan. penat!. seharian berjalan. yup! kali ni betol2 balik. leeepaaaakkkkk wo0o!!



*hari ni baru larat nak bukak lappy ^^

1 ulasan: