Khamis, Jun 02, 2011

speciaL dedicAteD to CIK NI - eVerlastiNg mem0ries

entry kali ni CL nak st0ry sket pasal sorang member CL ni..one thing to describe her??? OUTSPOKEN. yess!!CL suka pada mereka yang very outspoken. maksudnya kalau bercakap tu x perlu nak c0ver2..nk kutuk, kutuk depan2..dalam bahasa mudah cakap ikut sedap mulut. siapa?? nama dia amanie (xmo letak nama betul, takut tuan punya badan xnak dedahkan). ^^

pertama. dia adalah orang yang berjaya mempengaruhi CL untuk berbloging.fr0m the first, dia adalah orang yang akan mengomen atau dalam bahasa yang seumpamanya mengutuk bl0g CL. apa yang perlu ada dan tak, dialah jugak yang bagi idea. sampaila sekarang bila bl0g CL dah berubah sepenuhnya. STILL i need her comment. x banyak sikit haruslahhh..tol tak cik ni?? ^^ huurmm..mana pulak datangnya nama cik ni? CL p0n x tw. yang CL ingat masa tu dia panggil CL cik na. then kembar CL cakap.." alaaa, ko panggil la dia cik ni"..start dari tu terus CL panggil cik ni (tapi dah sem akhir p0n masa tu). si amanie ni jugak selalu cari pasal dengan CL. bukan apa pun, biasalah gurau2, cakap main lepas..kira cakap straight foward lah! dan yang penting bila dia cakap kat orang lain sesuka hati, then, bila orang cakap sesuka hati balik kat dia, dia tak melenting. thats good kan?. exactly!!! inilah yang membuatkan sebuah persahabatan tu lebih ceria sebab dicorakkan dengan pelbagai warna. but semuanya masih ada batasnya. kadang2 orang ingat bila kita boleh terima semua yang di cakap, tapi mereka lupa batasannya yang kadang2 buat terasa hati. kan??

CL dan kembar mula rapat dengan amanie ni start semester 2. sama dengan sorang lagi member CL, najwa. najwa ni sekampung (ke setaman erk??) dengan amanie ni. bermula semester 2 most of the assigment we are in a group. kalau individu, biasanya akan ada sesi perbincangan. tapi x semua assignment kitaorang dapat sama2. kadang2 perlu berkorban sedikit kan?? or maybe banyak. ada orang yang lebih memerlukan, lebih baik biarkan sahaja. (@_@). satu perkara saja yang perlu di ingat, tak semua yang dimahukan tu akan dapat dan juga bukan semua orang senang dengan kehadiran kita. dan tak semuanya indah. *_*

s0, sepanjang mengenali dia selama hampir 3 tahun ni, bohonglah kalau xde satu kenangan pun kan. ekceli banyak kenangan yang CL seringkali terkenang bila duduk sorang2. tapi banyak masa kitaorang just kat kolej n asrama jerk. malam2 turun bawah (cop! asrama CL macam umah flat, sebab tu kena turun :D, tapi still kat dalam kawasan asrama k!) g lepak2 sampaila malam2 buta. gosip + borak2 + assignment + pasang lagu nyanyi2..huhu. bestnyer!!! kadang2 benda ni jadi rutin bila ktorang xder assignment or test ke kuiz.


oklah!!rasa dah pangjang dah ni. kepada amanie maaf di atas segalanya. TERIMA KASIH membuatkan hari2 yang lepas menjadi satu kenangan. dan TERIMA KASIH juga kerana kamu ada bersama dalam kenangan ITU.

akhir kata,
FRIENDSHIPS NEVER END. peace!!! *_*

*ari tu dengar radio klasik keluar plak lagu anak punai..CL gelak sengsorang. (teringat kat si amanie ni lah, dah macam lagu keramat dialah tu..haha)



sopan nya ko..haha =p



kami dalam office attire


oh ya..Cik Ni ada dua bl0g, satu bl0g personal n satu lagi blog yang di buat khas untuk cerpen (x sangka dalam diam pandai berkarya juga ek..hehe). jangan lupa untuk menyerbu bl0g dia oke!



psssttt!!!susah nak cari kawan yang betul2 ikhlas kan??


4 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

demit=)) aku nampak sopan gilesss =))

ceriteraliyana berkata...

Amanie Ashraff>>hahaha..bukan senang seyh..;D

♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ berkata...

pic amani ni tnjuk dkt mak mertua kompem xkne reject!!=))

ceriteraliyana berkata...

m1ss s7rAwb3rrY>>ak stuju!!!! haha..