Isnin, Julai 18, 2011

edisi kHas - KRU : B.A.G.A.I.M.A.N.A

Assalamualaikum ^^,



hye peeps!! sila jangan rasa menyampah dengan entri kali ni. sebelum ni aku dah st0ry kenapa aku minat + obses dengan mereka di sini. s0, rasa tiba masa untuk aku kembali ke edisi khas ini. entri ini di buat sebagai menjawab segala soalan yang kerap kali di tanya kepada aku. kali ini bagaimana. macam mana aku boleh suka dengan mereka dan bagaimana aku kenal dengan mereka. sejak bila?. teruskan membaca...

aku mula kenal dengan muzik mereka seawal enam tahun. alkisah bermula bila aku join competition di tadika. dan mereka menggunakan lagu Oh! La! La!. oh ya pertandingan tu adalah tarian senam robik (if tak silaplah). tapi yang pasti lagu tu k0mpem betul. masa tu aku tak ambil p0rt sangat. almaklumlah kecik lagi. ^^

masa berlalu dan pada usia 12 tahun. aku mula sk0deng muzik mereka. ini terjadi bila aku jumpa banyak koleksi kaset album KRU ni dalam almari akak aku. fyi, dulu aku suka duduk johor bahru, rumah akak aku bila cuti sekolah. s0, bila dah kat sana tak de buat ape..semua almari aku bukak. first sigh aku adalah "banyaknya album KRU"...terus aku ambik satu pasang. hhmmm..memang laayaannnnn!!!. sejak dari tu aku mula kenal dengan muzik mereka. dan mulai hari tu jugaklah bila dengar saja lagu2 mereka di corong2 radio aku mula aim dan teka dengan bertanya pada akak aku. "ni lagu KRU kan?". "eh..sejak bila minat KRU ni??". aku hanya tersenyummmmm. hehehe.

then aku melangkah ke alam sekolah menengah. masa ni memang aku dah obses dengan mereka. tolong jangan sebut KRU depan aku. kompem aku akan sengih meleb00ooo. ^^  dan kawan aku yang paham sangat dengan perangai aku yang sangat2 suka dengan KRU adalah Myra. ini sangat terserlah bila aku di form 4 dan form 5. plus memandangkan aku duk sebelah dia p0n kan. hehe..dan masa ni jugak aku pantang dengar lagu KRU kat radi0. dengan pantas aku akan kunci bilik bukak radio kuat2 dan sedia untuk nyanyi!!. masa ni siapa pun panggil aku jangan harap aku dengar. huk3!

bila aku sambung belajar pun. kawan2 aku paham sangat dengan aku yang sangat fanatik + obses dengan KRU nie. sampai tahap ada antara mereka panggil aku KRU. hahaha. bukan apa sebagai simbolik jek..@_@


s0, perasaan ingin mengenali mereka semakin membuak2. s0, sekarang aku ada minat yang sama dengan akak ak! weeeee!!! sebenarnya akak aku sangat fanatik dengan mereka. semua koleksi dan konsert mereka akak aku pergi. tapi bukan semua yg dia pergi. maksud aku kat sini. bila ada konsert KRU kat johor dia pergi. kalau ada dua tempat, 22 dia pergi. 

untuk itu inilah dia. bagaimana aku mula mengenali KRU. 



*edisi ini akan bersambung. aku akan cerita pula obsesnya aku kat KRU ni sampai aku sanggup buat sesuatu...apakah ia???..stay tune!

Tiada ulasan: