Sabtu, Julai 30, 2011

TIGA KATA daripada KRU

Assalamualaikum ^^,




selepas single GANAS. kali ni KRU tampil dengan satu lagi single mereka berjudul TIGA KATA. first time preview kat KRU STUDIOS fb. memang layan habis. aku cakap bukan sebab aku minat mereka. dengan muzik yang macam ni sape tak layan. to be frank lagu2 ciptaan mereka tak pernah mengecewakan aku. besides bila aku stress dan b0san gile gaban. lagu mereka lah yang jadi pilihan. bila pasang lagu mereka automatik aku boleh senyum selebo-lebonye, nyanyi sekuat-kuatnya tanpa mempedulikan orang lain yang dengar sakit telinga. hahaha. dan aku bole joget dengan tarian sp0ntan yg ntah ape2. aku jugak akan jadi day dreaming, berangan-angan mengikut rentak lagu dan membayangkan situasi sambil mendengar lirik. haiishhh!! heabt tak hebat penangan KRU kat aku.

s0, mari kita selami lirik TIGA KATA ciptaan Edry neh.



Tiga Kata - KRU



Yeah..lagu ini ditujukan keapda mereka yang sudah lupa erti cinta
Hanya tiga kata sahaja
Cukup besar maksudnya

Wo ai ni
I live you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut

Mungkinkah keran kita dah terlalu selesa
Keintiman seolah semakin hambar
Dari gerak gaya
Hingga ke tutur kata
Tak menggambarkan cinta

chorus


Wo ai ni
I live you
Aku cinta padamu
Tiga kata paling bermakna
Tapi jarangnya didengar

Naan unnai kathalikaraen
Saranghaeyo
Aishiteru
Tiga kata paling menyentuh
Tapi jarangnya disebut


Katakan ci...cinta ci...cinta kamu
Katakan ci...cinta ci...cinta

Walaupun kita saling 
Sayang satu sama lain
Tapi kenapa sukar meluahkan rasa

Berikan mereka tahu
Andainya hari esok
Kita tidak terpisah

rap
Dalam kesibukan 
Kita seringkali mula hilang kemesraan
Dengan mereka disisi
Tak rasa bersyukur
Tak rasa berbangga
Mempunyai bahu setia untuk kita bersandar

Pejamkan matamu
Lihatlah di hati
Semua kasih terhimpun
Dibiarkan terkurung
Jadi keluarkan 
Sekarang keluar

Chorus

Katakan ci...cinta ci...cinta kamu
Katakan ci...cinta ci...cinta (aku cinta padamu)

Wo ai ni...i love you




d0lu-dolu. ^^,



sebenarnya kan bila dengar lagu ni terus teringat. sebelum ni Edry ada p0s kat fb tanya sape2 yang tahu "aku cinta padamu" dalam bahasa jepun ke korea erk??. lupa pulak ^^. ngeeee. untuk single terbaru KRU. patutlaaaaaaaa...



*eh2 KRU nak keluar album baru tw! tajuknya KRUnomena..wink3!!..and fyi, nama album ni di berikan oleh peminat mereka sewaktu pihak KRU STUDIOS adakan contest utk cari nama tajuk album mereka yang akan datang. kalau tak silap winner dia lelaki. hurrmmm..aku terlepas yang ni, tau2 jerk dah umum pemenang.

4 ulasan:

aimie amalina berkata...

the best boy band ann
heheh
>____<

ceriteraliyana berkata...

aimie amalina>> yup!! the best ever.. =)

Gen2Merah berkata...

peminta setia KRU ya.. ehehe

anyway selamat berpuasa juga ya buat liyana.. moga ramadhan ini akan menambahkan amal dan ibadah kita.. selamat berpuasa.

Ikhlas ~Gen2Merah~

ceriteraliyana berkata...

@Gen2Merah hehe. peminat setia + obses..=))