Rabu, Ogos 10, 2011

banyak kali dah terkena. tapi aku telan jugak

Assalamualaikum ^^,




pernah tak korang rasa macam ni?. "eh, aku dipermainkan ke" atau "eh, aku diambil kesempatan ke?". walahweh. aku tak tau kenapa perkataan2 ni mesti keluar daripada otak aku ni. sebab aku dah terkena?. dan ini saja perkataan yang sesuai untuk di jadikan ayat dan persoalan buat aku sendiri?. arrhhhgg! TAK SUKE!

here the situation.

segala penat lelah korang cari information sana sini. duk ngadap web yang tak user friendly. paling menyedihkan bila dah berjam-jam ngadap. mata pun dah kendur. STILL tak jumpe2. last2 aku guna alternatif dengan bertanyakan pada en goole. finally aku jumpe jugak. tapi aku check dulu betul tak sumber tu. bila dah confirm dari web rasmi. thats it!! tak sampai bape minit. nak di bandingkan dengan duk ngadap web berjam-jam. tak jugak jumpe. hhuurrmmmmm......thanks en. google

the point is.

someone tanya pada korang. itu dan ini. dan dengan perasaan tak sampai hati nak kata tak tau. korang pun explain panjang lebar kat someone tu segala information yang korang dapat selama sebulan tuh. tup2 dapat tau dia sebarkan maklumat tanpa pengetahuan korang. ok fine!! itu aku boleh terima. TAPI. macam mana bila orang yang korang dapat tau tu bagi tau segala information ne adalah si teettt yang bagi tau. dan dia lebih tahu???. bagi tau perasaan korang pat. =p

aku sebenarnya tak nak cakap perkataan ni. tapi bila dah selalu mungkin dah tiba masanya. AKU SERIK. ya. serik di perlakukan macam ni. tapi aku sentiasa berfikiran positif. tapi bila dah sampai mak aku pun bersuara. "aku dah kata, ko ni dah banyak kali kan terkena dengan si teeettt tu kan." ^^

bila nak berakhir??. hanya ada satu cara. i must to STOP it. ape yang aku nak berhentikan???. berhenti daripada sentiasa memberi. "sekali sekala ko kena biarkan mereka usaha sendiri juga". tapi sanggup ke aku biarkan?? errrrrr...tapi kalau aku biarkan seolah-olah aku biarkan mereka semua buat apa sahaja pada aku. heelllooo!! NEVER ok!




*maaf di atas entri luahan perasaan..korang layankan jeelaaa 

9 ulasan:

Aziela berkata...

ada sorang kawan baik akak pesan pada akak about 20 years ago. Dia kata, sometimes you must be sellfish. So, ada sesetengah keadaan, kita mesti pentingkan diri kita sendiri, dahulukan keperluan dan kehendak kita sendiri dulu... This is to protect ourselves juga..supaya tidak dipergunakan dan agar usaha kita bukan sesia.

ceriteraliyana berkata...

@Aziela betul juga kata kawan akak tu..thanks!!! rasanya, yana da tw apa yg perlu yana buat..^^

Lizzie Yasmin berkata...

aku baca lagu2 dan tak paham.. apa kes nie.. research assgiment ke?

ceriteraliyana berkata...

@Lizzie Yasmin nope. tiada kena mengena dgn research assignment..sesuatu yg perlu dptkn details info sblm buat. proses yg ada procedure..kita xtahu so,knala tanya pada saluran yg btol kan??

xphm jugak?? abaikan..haha ^^,

aten faten berkata...

sbr jela...
sy follow awk pye blog...sy ske blog awk...
klu awk sudi follow la blog sy..
memories-aten.blogspot.com

aten faten berkata...

sbr jela...
sy follow awk pye blog, sy suka blog awk...
cntik...
klu sudi follow lah blog sy...
memories-aten.blogspot.com

ceriteraliyana berkata...

@aten faten sebab bersabarlah ni yana telan jee..^^,

btw, thanks yer! tunggu turn yana pulak terbang sana dengan tinkerbell keyh! =)

♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ berkata...

ak mmg xtau pape..klau ak tau dgn bangganye ak mmg pblish dkt wall group..tmbahan pula line ak slow nk buka sgale mcm bnde mmg lembab gler..so ak mmg ktinggalan..hehe..

ceriteraliyana berkata...

@♥ m1ss s7rAwb3rrY ♥ haha. sila simpan baik2!!