Ahad, September 11, 2011

bermulanya hidup sebagai perantau

Assalamualikum ^^,




saat enty ni di lahirkan. aku sudah pun dalam perjalanan ke Melaka. waaaahhh!!! tiba-tiba rasa cepatttnyeeee masa berlalu. lepas ni tak boleh dah nak tido pukul 12. bangun lambat. relax2 kat rumah tanpa perlu terkejar-kejar siapkan assignment sebelum due date. baca buku yang tebal2 bila nak exam. paling ketara tak boleh online lama2. haiisshh!!

but! its ok for me. yelah nama pun student. takde yang lebih penting daripada melaksanakan tugas sebagai seorang student dengan sebaiknya. tak akan rugi kalau tak online. tak akan rugi kalau kena baca buku setebal mana pun. tak akan rugi kalau kena bangun awal. juga tak akan rugi kalau tido before 12 o'clock. sebaliknya seorang student akan rugi kalau semua ini berlaku sebaliknya. '',

oh ya! saat aku menulis entry ni. serius! aku makin terasa debaran itu. ya! debaran untuk hidup di negeri orang. debaran untuk masuk lagi sekali ke Universiti yang secara drastiknya berubah. dah tak sama dengan zaman diploma. tertanya-tanya juga. apa yang akan berlaku sekejap lagi. huhu

apa yang pasti sekali lagi aku akan berpisah dengan family aku buat seketika. demi segulung ijazah. insya-Allah. amin!. pasti ada di antara pembaca blog aku ni juga sama kisah nya dengan aku. well!! sama-samalah kita jadi pengembara untuk melengkapkan ilmu di dada. sebagai persiapan masa hadapan.


kalau tak penat. malam update lagi entry. ^^

2 ulasan:

maszull berkata...

salam liyana...selamat belajar kembali...:)

ceriteraliyana berkata...

@maszull w'salam. thanks!! hrp2 dptla hidupkan blk semangat blaja tu..^^