Ahad, Oktober 09, 2011

dia yang bernama........



Assalamualaikum ^^,




dulu kan masa aku kenal dia. dia baik sangat. tapi sekarang?? entah2 fb aku pun dia nak remove kot?? cuma tak delah dia remove pun lagi. tapi lame2 nanti manelah tau kan???? bila dah benci sangat dengan aku kan. sekarang ni apa yang aku duk pikir. kenapa dia berubah sampai amcma tu sekali. serius memang aku terasa sangat2 dengan dia. tapi takpelah. aku harap dia kembali ke perangai dia yang asal. perangai yang masa mula2 aku kenal dia. tapi..tapi.. manusian boleh berubah-ubah kan?

bila aku cerita dengan mak aku. mak aku cuma kata. "biarlah dia. tak payah nak fikir sangat orang macam tu. dia tak ingat dulu dia susah cari siapa. siapa yang tolong." mungkin dia mudah melupakan kan. so, biarlah dia dengan new life dia kat sana. apa yang pasti aku bersyukur sangat2 bila aku tak setempat dengan dia.

di sini. aku mulakan dengan kehidupan baru aku dengan orang2 baru, persekitaran baru. and of course lagi mudah nak melupakan dia yang sememangnya dah melupakan segala-galanya. MUNGKIN lah kan. biarkan segala aura negatif tu pergi jauh2 dari aku. means tak nak fikir negatif dah. look forward oke!

yang pasti aku di sini sangat2 HAPPY. berkawan dengan mereka yang tak controll cun ni lagi syok! haha


KEPADA DIA,

seriously, sebenarnya kau tak tahu kan apa sebenarnya yang terjadi kan? apa yang bermain di fikiran aku sebenarnya kan? aku salah? so, please beritahu aku apa yang aku dah buat? besar sangat ke dosa aku kat kau? sampai buat macam ni. ko pandai? yes! memang kau pandai. tapi tolong jangan riak dengan anugerah Allah itu. aku dah tak layak berkawan dengan kau?? mungkin aku tahu kenapa. sebab aku tak setanding kau kan? ok forget it! the choice in your hand. and you already make the choice.
terima kasih di atas segalanya.

*aku cuma menanti satu je lagi tindakan kau yang pasti akan memberikan aku jawapan yang pasti.




4 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

mengata aku la tu. lalalaaaa

ceriteraliyana berkata...

@Amanie Ashraff hoishh!! buruk sangka! aku klu ngate ko dpn2 tr0s x men ah tls blog neh...hahaha =P

ain dzaya berkata...

hope korang bebaik la cepat..xsah la gaduh2 nie...da besar en.....=)

ceriteraliyana berkata...

@ain dzaya insya-Allah..sedang mencuba ni sis,