Selasa, Mac 15, 2011

faceb0ok nak tutup???????

awal tahun dulu kec0h kata facebook nak tutup bulan march nie...tapi bila dah masuk bulan march nie senyap jerk???xde p0n timbul kisah nk tutup facebook...(ke ak yg ketinggalan niey)...ekcelli..aku tak kisah p0n kalau fb nak tutup ke ape..cume kalau betul lah kan fb nak tutup ak tekilan lah jugak kan..yelaahh..tak dapat lagi nak tau any news dari KRU...huhuuhu..sedih2...=(...ak rasa bukan ak s0rg jerk yg ade perasaan yg same..org lain p0n same juga kan...sebelum nie kalau ade ape2 p0st jerk kat fb..senang fans nak update news dari artis feveret masing2...agak2 lepas nie cner lagi cara nak tw news dari d0rg erk???alamatnyer ak kena buat twitter lah kan...hehehe, hhuurmmm..kena belajar dari mula lah nie...nak memahamkan lagi perjalanan twitter tu lagi nanti...macam manalah agknye bile fb dah xde ek nanti...(membayangkan dengan fikiran yg k0song....=p)..mungkin disebabkan byk sgt dah terjadi perkara2 negatif dengan penggunaan fb ni..tu pasal lah nak tutup...sepatutnya janganlah di salah guna laman s0sial yg ade..yg sepatutnye di gunakan untuk mencari kenalan atau rakan baru untuk berk0ngsi pendapat dan cadangan berkenaan dengan isu semasa..ni tidak..sengaja melepaskan amarah dengan mengeluarkan kata2 kesat...plus..ade pulak di antara pengguna laman sosial ni terlalu 0pen minded dengan meletakkan semua maklumat peribadi dalam pr0file mereka..dalam tak sedar itulah sebenarnya punca yang meletakkan diri dalam keadaan yang bahaya bila anasir2 yg tak bertanggungjawab mula menjalankan aktiviti mereka...jangan salahkan orang lain bila kesalahan atau punca itu sebenarnya datang dari diri sendiri...buat apa mereka perlu bersusah payah mencari mangsa bila mangsa tanpa di undang datang dengan sendirinya........ape2 p0n ak nak tanye la jugak..k0rg rase camne???n, bet0l ke fb nak tutup nieyh??



ppsssttt!!!harap2 bl0g akan terus kekal...

Isnin, Mac 14, 2011

aNda bEkas pelAtiH PLKN?????

Kepada semua pelatih PLKN..tak kiralah...bekas pelatih ke..pelatih yg tengah menjalani latihan ke kan..ak ade berita baik nak bagi tau nie...ade satu laman web khas untuk kita semua tw..di mana web nie di buat khas untuk kita semua..kira komuniti untuk kita semua berinteraksi....ak rase dah macam facebook jugaklah..taddaaa!!!..www.1hasrat.com.my...but sblm k0rg mendaftar..make sure yang k0rg dah buat permohonan untuk kad pintar...iaitu Kad Pintar PLKN - K0UPay...mesti k0rg nak tw apa kad pintar ni sebenarnya kan..s0, ape lagi jum ke www.1plkn.com...kat cni k0rg akan tw lagi banyak perkara..antaranya keistimewaan memiliki kad pintar ini..juga cara2 nak m0hon...senang cakap segala bagai ade..ape lagi???m0hon jangan tak m0hon...=))..

psssttt!!!teruja seyh bila ckp sal PLKN niey....ade sape2 bl0gger cni pernah g PLKN???

Isnin, Mac 07, 2011

ape rase jadi 0rg kaya erk??

Eur0pe Richest People........smlm petang tgk citer nie, channel 707...mak ak la yg bukak, ak tgk jer..=p..ape2 p0n buat ak terfikir..best ke jadi org kaya???...tgk rumah besar, kereta mewah...best jerk kan...tapi disebalik tu sape tau kan?huhuhu...sebelum nie ak ade dengar m0tivasi dari pakar m0tivasi kita DR. FAZLEY...beliau mengatakan...

"anda harus rasa bangga dengan kejayaan, kemewahan, kehidupan yg anda lalui hari ini...jangan sesekali membandingkan kehidupan anda dengan mereka2 yang mewah dari segala sudut...cuba bandingkan diri anda dengan mereka yang kurang bernasib baik daripada anda...anda harus bangga memiliki kereta..kerana walaupun sekecil kereta kancil..tetapi kereta itulah juga yang anda pandu sehingga ke Port Dickson...dari selatan ke utara...timur ke barat..."

(lebih kurang cam tula...ak p0n ingat2 lupe..)...betul juga apa yang di perkatakannya...kalau kita sering membandingkan diri sendiri dengan mereka yang jauh bebeza taraf hidup dengan kehidupan kita..selagi tulah kita tak bersyukur..kerana kita asyik mengharapkan kehidupan kita sama seperti mereka,...dan sekiranya inginkan kehidupan seperti mereka...berusahala sepertimana mereka berusaha...kerana, tiada kejayaan yang datang bergolek tanpa usaha yang berterusan...


pssstt!!!!suke tgk kejayaan orang sbb memberikan ak inspirasi dan berfikir kalau mereka boleh...ak mesti boleh jugak!!!wweeeeeeeeee~~~

Ahad, Mac 06, 2011

MENTOR dan PROTEGE

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)


eh2 mlm nie da start MENTOR kan????ehem3!!!...s0, saper protege EDRY erk??k0rg dah tau???...jum kite tgk gambar jer dlu...






ni plak PR0TEGE dan MENTOR yang lain2>>>


















kite tunggu MENTOR mlm nie yerk...daaaa!!!!

Sabtu, Mac 05, 2011

saper PENJUNJUNG NAMA korg????

sshHHtt!!nk mule dah niey...(",)


kali aku nk share satu lagu ngan k0rg sumer...its such a meaningful lyrics...

Penjunjung Namaku

KRU


Setiap titis airmata
Setiap saat nan berduka
Mengajar aku erti dunia
Tak ku lupa pengorbanan kehidupan
Memikul beban di bahu nan selalu
Memberi yang termampu

Ayahku terlalu menyayangi aku
Mendedikasikan hidupnya kepadaku
Dan ibu sentiasa ada bersama
Walau serendah mana aku
Dia tetap menjunjung namaku

Biarku belai tanganmu
Yang telah ditelan usia
Namun Penuh berjasa...mulia
Terlalu lama impianku luahkan rasa
Kesyukuran di hati
Pada dua insan paling kusayangi

Biar ku hilang segalanya
Harta, benda ataupun nyawa
Asal ku tak hilang kau berdua
Dan aku berdoa
Semoga sejahtera selamanya
Hidup kita sekeluarga
Di dunia dan selepasnya




they are always the first!!