Ahad, Mei 29, 2011

Blogger Support Blogger. Wajib Support.




nk j0in?? klik banner kat atas tu.




pssttt!!!byk pulak segmen n c0ntest yg d anjurkan..weeeee~~~

Sabtu, Mei 28, 2011

Segmen #1 InspireBunny: Siapa Idola Anda?

pagi2 bukak bl0gspot mata terus ternampak satu segmen dari cik bunny..n segmen ni pada firasat CL quite interesting!! ^^ berminat??klik banner cik bunny k!




orait!bagi mereka yg skodeng bl0g CL ni mesti dah tau kan sape yg CL kagum + minat + sumber inspirasi kan??almaklumlah CL dah sediakan satu galeri khas kat dlm bl0g CL ni utk mereka..^^

siapa???
yezzZZzaaa!!! KRU...op c0zla kan..hik3!!


sebab????????
siapa sangka bermula dengan artis hip hop akhirnya mereka berjaya menubuhkan satu empayar mereka sendiri..yg kini kita sendiri tau tentang kewujudan KRU Studios...melihat pada perjuangan mereka yang sentiasa mengambil risiko, CL merasakan tiada siapa dapat mempertikaikan apa mereka kecapi hari ini. ternyata sekali mereka terus-terusan bangkit walaupun pernah jatuh suatu ketika dahulu. apa yang dapat CL katakan. CL sangat BANGGA melihat kejayaan mereka hari ini.

bila orang tanya "kenapa minat KRU??xde orang lain ke???best ke KRU???"...CL malas nk jawab takut jadi gaduh..dengar saja cukup buat CL panas telinga. diam adalah lebih baik.

fanatik dan obsesnya CL pada KRU ni sampai tahap yang mana CL di beri tugasan daripada lecturer utk buat satu presentation bertemakan information. kira assignmentlah utk kami semua utk subjek public speaking. saat pensyarah CL berikan sedikit briefing apa yg perlu kami lakukan lagi, KRU adalah perkara pertama yg melintas kat fikiran. terus CL siapkan draft n tunjuk pada pensyarah..then pensyarah CL luluskan n dia kata boleh proceed dgn slide...waaaaaa~~~~~~betapa hepynya CL time tuh...^^,.



pssttt!! ada masa CL nk buat satu entry khas mengenai mereka..mcm mana CL boleh minat mereka..darimana??bagaimana??kenapa??...



Jumaat, Mei 27, 2011

KAMU PERLU TAHU

hurrmm agak2 apa dia perkara yg pembaca CL perlu tahu yer???lets continue your reading..^^


*_*
sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi kamu dan sanggup mati kerana kamu.

*_*
sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi kamu dalam beberapa cara.

*_*
sebab utama seseorang membenci kamu adalah kerana dia ingin menjadi seperti kamu.

*_*
senyuman daripada kamu boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang walaupun dia tidak menyukai kamu.

*_*
setiap malam ada seseorang mengingati kamu sebelum dia tidur

*_*
kamu amat bermakna dalam hidup seseorang

*_*
kalau bukan kerana kamu, seseorang itu tidak akan hidup bahagia

*_*
kamu seorang yang unik dan istimewa.

*_*
seseorang yang tidak kamu ketahui menyayangi kamu.

*_*
apabila kamu membuat kesilapan yang sangat besar, pasti ada hikmah disebaliknya.

*_*

sekiranya kamu merasakan kamu dipinggirkan, fikirlah semula. Mungkin kamu yang meminggirkan mereka.

*_*
kenangilah segala pujian yang kamu terima. Lupakan segala maki hamun, caci dan cela.





psssttt!!!dalam pada tu tertanya-tanya juga..betul ke ek??? ^^,

Khamis, Mei 26, 2011

BEN ASHAARI AJAK SERBU BLOG BARU

mlm ni CL buat blogwalking jerk pegi conteng2 kat shoutbox blogger lain plus jadi peng0men skali..^^ , so tengah jenjalan tgk blogger2 yg ada update entry.. lagi en ben ashaari ada buat segmen daaa..woooo..saye suke segmen..hehehe...apa lagi laju jer menaip ni haaa...





senang jek..en ben ashaari buat segmen utk blooger yang followers di bawah 1000 (CL bukan stakat 1000 k! tapi 100!..huhu)..segmen ni adalah bertujuan utk berkenalan dengan mereka2 ni termasuklah CL (^,^)..oh ya!segmen ni tutup 12 malam ni..sape2 nk join sempat lagi ni. nak lagi paham pegi ke bl0g en ben k!

SALAM PERKENALAN!

psstt!!!kali tengok sape pulak yg bernasib baik weee~~

Rabu, Mei 25, 2011

JANJI sebelum ni..

sebab musabab nape x on9??ekcelli CL baru habis buat kenduri tujuh hari...korg paham tak??xkan x phm..kenduri tujuh hari di buat selepas seseorang meninggal dunia..dalam hal CL ni..atuk CL baru meninggal seminggu yg lepas..semalam baru habis buat kenduri..semua berlaku dengan cepat..huru hara jugalah rumah CL ni kan..tup2!! mak Cl msk dlm bilik (yg mana mase tu CL tengah update entry) dgn kelam kabut mencari hp sambil bersuara "dik, pergi tengok atuk tu"..
keluar jer bilik, CL tgk pak cik CL dah tepon sedare mara sambil menanti nurse utk dptkan kepastian..Cl pretend utk xnk menangis, tapi akhirnya jatuh juga airmata CL saat melihat wajah arwah buat kali terakhir selepas di sembahyangkan juga saat melihat jenazah di bawa masuk ke dalam van utk di kebumikan..alhamdulilah, jenazah selamat dikebumikan and kenduri p0n dah selesai semalam.

siyes!Cl x sempat rehat langsung..ingatkan hari ni dapatlah rehat puas2..tibe2 malam tadi pengajar CL kat institut latihan memandu call, "esk ade latihan ea"..waaaaaa!!!penat tuuuu..xpe kuatkan jugak..malas nk tanguh2 dah, s0, tengah hari td baru balik..mandi2, duduk kejap..bukak lappy utk check result pulak..malas dah nk bukak p0rtal, terus bukak email..mula2, suka..tibe2 benda yg di cari x jumpe terus menggelabah..CL cari perkataan TAMAT means CL dah abes dip..nk puaskan hati bukak portal, xboleh pulak dia tulis "pautan ditutup"...ape lagi terus call lecturer juga ketua jabatan kat kolej CL..check2..xde???adeeii!!masalah ape lagi lah CL kali ni..ikutkan tiap2 sem ade jek benda yg CL bermasalah dengan perkara yg seumpama..

s0, sekarang CL tengah tunggu dengan penuh kerisauan..yg penting dia tulis LU (PASS)..nak sedapkan hati jek tu..



pssssttt!!!betullah lagu TROUBLE IS A FRIEND tu sinonim dengan CL..=(
oh ya..CL perasan juga ade yg sudi foll0w CL dlm mase seminggu ni n ade juga yg conteng2 kat shoutb0x,,t CL pegi terjah satu2 k! ^^,

Isnin, Mei 23, 2011

c0ngratulations!!!

ok!CL taw lame giler dah x update bl0g ni..tape2, ni CL nk kembali bercerite...sebelum tu, nanti CL st0ry erk nape x update..bukan MALAS tw!..=p..tapi ada kisah disebaliknya yang terjadi..huhu, JANJI!.. ^^ .disebabkan CL tengah suke sangat2 plus teruja n x sangka..CL pun curik2 tulis sebab malam ni x busy sangat..esok CL akan kembali busy sebab esok hari terakhir, s0, banyak kerja nk buat..huk2!..sebab ape???baca lah lagi..=p

Cl sebenarnya nak ucapkan c0ngratulations kepada mentor edry bersama pr0tegenya iqa (CL penin, xtw nak letak nama sape dulu.hihihi) sebab dah mara ke final mentor..weeeeeeeeeee~~~ siyes!CL x sangka tapi dalam hati sangat mengharap oke! (",)...



gimik minggu ni buat CL teringat gimik utk konsert mereka KRUjaan


"both of you are fighter"..bukan Cl yg ckp Dato' Ramli MS yg cakap.. ^^



ppsstt!!!CL sgt2 debo saat markah di bacakan..

Rabu, Mei 18, 2011

Le Beau Monde Giveaway

orait!kena tag lagi..kali ni giveaway pulak..tapi sebelum tu nak bagi tahu..sebenarnya CL bukannya malas nak update..tapi CL merajuk ngan bl0g sbb x bole bukak..s0, daripada sakit ati, bek CL buat keje lain plus CL p0n kekosongan idea untuk menaip enty baru..^^

berbalik pada topik asal, giveaway kali ni CL di tag oleh kembar CL, diera...syarat2 penyertaan terus ke tuan empunya giveaway k!klik banner kat bawah ni..




ok!banner dah ade..follow sudah..like pon sudah..
sekarang mangsa tag pula>>jeng3!!



oh ya..dateline giveaway ni on 29 Mei 2011 ^^,
yg dah kena tag tu ade mase buatlah (@_@)



pssstt!!!__________________________

Rabu, Mei 11, 2011

CONTEST SEMUA TENTANG 4

assalamualaikum semua....

ok!straight to the p0int!. tiba mase untuk menunaikan tanggungjawab bila ada orang tulis di shout box "di tag"...^^ thanks to cik raima. btw, panggilan kak liyana tu buat CL rase cam dah tua jerk..huhu.tapi okla tu daripada makcik..hik3!! (tolongla sedar diri!)...=))

CONTEST SEMUA TENTANG 4<<<<<---hhmmm???apekah ini??j0m!baca details kat sini.dah??haaa..sila2 lah baca CL punya jawapan..^^, tapi sebelu tu ini banner kamu cik fiqa..






4 PERKARA DESCRIBE YOURSE
  1. addicted t0 musics.
  2. suka memerhati (pendiam).
  3. seorang yang gayat ^^
  4. i am KRU supp0rters!!!
4 NAMA MANJA KAMU
  1. yana
  2. adik
  3. liyana
  4. nana
4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI INI
  1. pergi kelas Pra-L (hati kate malasnyeeeeeee).
  2. bangun pagi (subuh tuuuu..@_@).
  3. menambah kenalan baru.weee~~~
  4. merayap ke bl0g orang..hihi
4 TEMPAT YANG NAK SANGAT PERGI
  1. Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat UiTM (nk jejakkan kaki kat sane n tgk ngan mata kepala sendiri ^^,)
  2. Bukit Gambang.
  3. KRU STUDIOS...*wink3!!*
  4. Pulau or Resort (nk merehatkan minda yg dah berhempas pulas belajar selama 3 tahun ni)
4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR
  1. i/c.
  2. duit.
  3. handphone.
  4. kaki..=p..lalalala~~~
4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST INI
  1. tido jap.
  2. dengar radio.
  3. check e-mail.
  4. on fb jap.
4 ORANG PALING KAMU SAYANG DI DUNIA INI
  1. my parents.
  2. my siblings.
  3. my friends.
  4. arjuna (sapekaahh???)
4 JENIS RAGAM MANUSIA KAMU JUMPA HARI INI
  1. macam bagus.
  2. rasa dia s0rang cantik..huh!!
  3. mak yg dah masak subuh2 hari. (buat sarapan utk CL..hik3!)
  4. orang yang komitmen dengan kerja2 yang dibuat..
4 MISI YANG KAMU MESTI CAPAI DALAM TAHUN INI
  1. attend my graduation ceremony..weeeeeeeee!!!!
  2. mendapatkan lesen ^^
  3. meneruskan pengajian dalam degree pulak.
  4. dengar cakap =p
4 HABIT BURUK KAMU
  1. susah bangun pagi.
  2. cakap terbalik (jadi bahan gelak, huhu)
  3. pantang nampak hp baru nk tukar jerk.
  4. x bole jumpe org encem (menggelabah lebih ^^)
4 PERKARA YANG KAMU FOBIA
  1. tertinggal purse. (nasib bek kat bank..dpt balik, huhu)
  2. tolong orang then dilupekan bila dah senang.
  3. bagi pinjam duit kat org.
  4. fobia menjadi mangsa...haaa..fobia ku dalam bahayaaaaaa....(eh??cam lagu KRU tu an??)
4 SEBAB JOIN CONTEST INI
  1. mana tau bole menang???=p
  2. c0ntest yg menarik!
  3. tambah2 kenalan baru dalam dunia bl0g
  4. sebab dah kena tag ^^


nak tag kat sape erk???



pssttt!!!banyak nyer soalan...^_^

Isnin, Mei 09, 2011

I need your response t0wards this...pleaseeeeeeeee!!

tadi petang tengah duk merayap lepas satu bl0g ke satu bl0g..tetibe terpancul idea nak buat bisnes..kira on9 purchase la..product yg CL nk jual ni produk kesihatan plus ade la keperluan harian (keperluan peribadi) n make-up..ape lagi terus CL capai hp dan mesej kepada member CL ni ni..and dia kate boleh juga plus die dah p0n setuju utk j0in dengan CL...korang pernah dengar tak mengenai product FOREVER..tak ramai yg tahu kisah ni, bagi yang dah tahu, pernah cuba tak product ni???..kalau pernah meh la share2 ngan CL..nak jugak tw..^^

alkisahnya sorg member CL memperkenalkan product ni dlm tahun lepas..then, CL trus try and hasilnya sangat memuaskan hati..dan sehingga kini CL masih meneruskan menggunakan product ni..s0 CL just nk tw pendapat k0rg..ke nk test market dulu ek??bagilah pendapat k0rg k! if byk dapat respon then CL ngan member CL akan memperkenalkan product ni in details on the next entry, mungkin dalam minggu depan sebab nak bagi masa sket untuk dapatkan respon dari kamu semua.....^^, bukan setakat details CL akan buat special tab box mengenai product ni lagi..paling tak p0n Cl akan st0ry lagi sekali dengan picture..(x dpt upl0ad skrng sbb buku product tu tertinggal kat umah akak..huhu, weekend baru g sane amek...s0rry!!)

tolonglah sebar2kan pada yang lain sekali k!!tolo00oonggggg yaaaaa???


psssttt!!!really need ur respons...thanks!!


FIQALIQA FASHIONISTA



P.A.N.A.S.....lately cuaca semacam lah kan..panasnya tu tak tahan!rasa nak duduk kat umah jerk..tak nak g mane2..huhuhu.oh ya lupe lak nk greeting kat u all..^^...ape khabar hari ni..h0pefully everything ok!..ok kali ni CL nak j0in satu give away.."nak j0in"??, ehe, ekcelli CL dah kena tag ngan my twin tu..huk3!!..tapi jangan slah sangka pulak..mesti k0fg ingat CL hanya akan j0in c0ntest bila kena tag..TIDAK sama sekali..CL suke tw j0in c0ntest ke segmen ke giveaway ke...s0, bila buat bl0g walking n terjumpe yg seumpama..dengna muka tak malu CL akan terlibat sama..(",)..btw, pegilah serang bl0g kembar CL..klik sini yer..n kalau sudi f0llow la skali bl0g die tu..thanx!!




agak2 giveaway ape lah pulak CL nk j0in kali ni yer,,FIQALIQA FASHIONISTA (lagi nama yg buat lidah CL berbelit n mencabar tahap keybording CL tw!)..seperti biasa details sila la ke tuan empunya bl0g k. klik gambar di atas tu. tn punya bl0g ade tulis kenapa j0in c0ntest ni..dan CL punya jawapan "untuk menambah kenalan dari rakan2 bl0gger"...^^, untuk itu terus CL foll0w. harap2 cik fiqaliqa sudi untuk foll0w bl0g CL!..hehehe

j0m tgk sape mangsa tag untuk contest ni



psstt!!!bykla pulak kena tag..padan ngan muka CL slalu tag org...hehehe

Ahad, Mei 08, 2011

Pencarian Blog Kemas, Cantik dan Berinfomasi BY QISZANA

hye3!!!s0, ape plan k0rg hari nie..ape jer yang k0rg buat diharap dapat menjaga diri k!!!s0, nnt bolehla baca entry dari CL..^^, ari ni ak g kelas...huhu, ngatkan da abes blaja ni dah boleh relax2 goyang kaki, tergolek sane sini...upernyer ada lagi perkara yang tertangguh n need to be settle...
yezzzaaa!tibalah masa untuk ak kembali meneruskan perjuangan untuk mendapatkan lesen..hehehe..wish me luck!!(dalam hati berdeb0 bukan main lagi..huk2..)..

okok!ak nak j0in c0ntest lagi..bukan contest ekcelli macam sticky p0stla..utk bl0glist tuan empunya bl0g..kali ni daripada blogger yang bernama qiszana(first time dengar nama cam ni). oh ya pencarian ni ade 3 kategori tw, pilih la mane2 kategori yg k0rg rase2 bole menang (@_@). details mengenai sticky p0st ni bolehla rujuk di bl0g b0s k!..ahaaa..ini dia banner kamu wahai cik qiszana (again!berbelit lidah seyh nk sebut name kamu..huhu)






dengan ini saya ingin memasuki kategori BLOG KEMAS...
untuk itu tag terus pada




pssst!!!yg x kena tag tu j0inlah jugak..meh ler kite serbu pencarian ni ramai2!!

Sabtu, Mei 07, 2011

inicikkkk....boleh bantu saya inciiikkk?????

hye all,,,,how yours day ari ni??good??cool!!yg x ok tu, xpe byk lagi mase..ni baru tnegah hari..petang ade lagi..(",)..ok, da bace kan tajuk kat atas tu..s0, cner??nak tolong tak?????kalau nak tolong cakap betol2 jangan nanti lari pulak...;D..ni ak nak kasi tw, ade orang nak mintak tolong 26 Mei ni..ada sape2 free tak??alaaaaaaaa..x free, kena free kan jugak..=p..

meh cni ak nk bagi tau ni..tarikh ni adelah tarikh di mana doktor mengesahkan bahawa KRU Studios akan beranak. ape??KRU Studios nk beranak??eheeee..yez!mereka akan melahirkan satu lagi filem yg bertajuk KARAK...laluan puaka...oppsss!!sebelum nk bercerita panjang lebar, mintak ampun banyak2 pada KRU Studios ekh..gurau2 jerk..=))..eh saye penyokong kamu tw!! ^^,

ok!!back to the story..KARAK adelah filem arahan Yusry di mana Yusry mempertaruhkan bakat2 baru untuk filemnya kali ini..tunjang utama filem ini adalah Shahir dan Shera Ayob..mengklafikasikan genre filem ini sebagai hardcore horror sudah semestinya satu lagi filem seram yg menjengah dunia perfileman..buat KRU sendiri, ini merupakan filem seram pertama yang dipertaruhkan..KARAK mengisahkan empat pelajar kolej yang dalam perjalanan dari KL menuju ke Kuantan. Mereka mengalami kesesakan luarbiasa di lebuhraya Karak dan bertekad untuk mencari jalan alternatif iaitu jalan melalui jalan lama tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya...ehem!!!dah2 xmo citer lebih2..g tengok sendiri kat panggung...=p






psstt!!!panggung dipenuhi citer cam ni kan sekarang....

Jumaat, Mei 06, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011

again!!!satu lagi segmen dari en. BEN ASHAARI..nk tw details sila klik sini..tarikh tutup 9 May 2011, 10 pagi...tunggu ape lagi??m0h la kiter>>>






pssstt!!meh ler j0in reramai!!!^_*

Khamis, Mei 05, 2011

orang2 popular ^_^

walaweiiii header baru lagi nampaknyer..weee!!!!!!hurmm xtwla nape suke sangat tukar2 header...huhuhu..okla!k0rg suke ke x suke bagi taula yerk kalau sudi...^_^

tengah duduk2..lagi sekali otak ak xkn berhenti berpikir..agak2 ek canerlah bl0gger yg p0lular ni bole ppular erk????..follower jangan cakap ah..gayat jugak ak tgk foll0wer d0rg ni sumer...byk sangat!!...and the m0st important, ade je kan idea mereka2 ni nak tulis..huhu,..k0rg p0n kompem tw kan mereka2 nie...n, nk tw bl0g saper yg ak mesti merayap bila on9???jum tgk senarai ak nih...n sudah semestinya ak foll0w dorg..(",)..

suke la bace entry mereka ni...dlm pada tu skodeng skali d0rg punyer bl0g presentation..hehehe, bukan ape buat impr0vement kat bl0g sendiri..peace!!!



psstt!!!jangan harapla bl0g ak bole p0pular macan mereka ni sumer..follower pon x seberapa..huk3!!=(

Rabu, Mei 04, 2011

JIKA ANDA SEORANG BLOGGER







SAYA DAPAT BANNER NI DARI


untuk mengetahui cara dan tujuan, sila klik SINI



pssstt!!!saje2 j0in ^_^

Selasa, Mei 03, 2011

tiada apa pun

g0lek kiri golek kanan, pandang atas pandang bawah, mata berpusing-pusing tapi.....masih x tw ape yg nak dikongsikan di sini...hurrmm..da msasuk bulan Mei p0n...agenda ak???meneruskan mengambil lesen yg tertangguh disebabkan komitmen ak utk menjalani latihan industri. s0, ahad ni ak mula ke kelas sebelum memohon lesen L..setelah puas ak berehat hampir dua minggu k0wt selepas tamatnya tempoh praktikal ak,

aha!!!awal bulan ari tue (eh sekarang ni p0n awal bulan jugak kan...(@_@)..), ak ngan family pergi ke Nilai, Negeri Sembilan...penat jugaklah kan ak merayap kat sane..huhuu...ape yg di beli???yess!!ak dah p0n menghabiskan duit ak untuk membeli tudung..hehehe..parents, abang n akak ak jerk yg beli macam2..bukan ape p0n hiasan rumah jerk...sampai sini jelah dulu cerita yg ak nk k0ngsikan..