Khamis, Februari 09, 2012

JOHOR

Assalamualaikum ^^,




nak tau seseorang tu orang JOHOR? senang je! eh cop2!! in the easy way ape susah? tengok ic dah la kan. ye dak?? @,@  well i means here the real JOHORIAN. oke! aku bukan nak berdiskriminasi ya. cuma ingin berkongsi tentang apa yang orang bagi tau aku. and you know what, it sounds LOGIC! yup sangat logik. apa dia??.... next paragraph pleasee!

pertama. kalau orang tu orang johor. bila dia nak ke JOHOR BAHRU. dia takkan cakap nak pergi jb TAPI dia akan cakap "nak pergi johor". walaupun sebenarnya dia memang dah kat negeri johor.  see?? tak de yang pelik pun.

cuma aku curious lah kan. adalah sorang kawan aku yang memang asal johor. bila aku tanya "balik mana?". dia jawab "jb". and I just smile right away. why???? paham2 sendiri sudahla. mungkin dia malu nak bagi tau die duduk mana? pleaselah!! ok! lari topik.

kedua. the real JOHORIAN. yang kedua dah selalu orang cakap dan aku rasa mungkin antara korang dah tau. bila sebut MUAR. johorian ni akan sebut muO. not muAR. boleh bezakan tak? ^^

so. korang rasa logik tak? bagi aku yeahh! sangat logik. this is the two common things when speak about JOHORIAN people. korang setuju tak??


just from my view sight and I think its right.



Photobucket

6 ulasan:

mish eden berkata...

and 1 more thing is 'ek'. betul x? owg johor lw ckp sikit mostly blakang ad ek. hehehe

FL blogh0use berkata...

@mish eden ahaaa! yup2..forget bout that. =)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata...

haha~ sis owg muo! tak malu pun nganku orang muo.hihihi~ jb? jarang pegi.huhu~

FL blogh0use berkata...

@Khumaera Ismail aka Mariam Ismail alkisah sis org muo yerr, dkat jek ngan yana upernyee..;)

KhaiZa berkata...

erm... maybe boleh dikatakan logik jugak kot... and 1 more thing yg aku tahu pasal orang johor ni.. adalah "sambal kicap" cecah dengan pisang goreng... sodap..
--
Jom lihat Koleksi Tudung Cantik dan Terkini disini
--
Ketahui tentang VCO Catalyst disini

FL blogh0use berkata...

@KhaiZa yezzaaa!! sgt sedap! sllrppp!