Selasa, April 24, 2012

aku rindu

Assalamualaikum ^^,




kenangan mengusik jiwa. minggu lepas member aku ade tunjuk video kawad kaki dari sekolah aku yang asik menang je tu. huewhuewhuew. =p so, secara otomatik aku rindu mase2 aku menjalani latihan kawad kaki . siyes AKU RINDU

  • bila aku terkejar-kejar salin baju lepas habis waktu sekolah sebab latihan start pukul 3 p.m. waktu sekolah habis 2.30 p.m.
  • bila merungut beg berat sebab kena bawak baju ekstra hari2 untuk latihan kawad lepas sekolah.
  • bila kena maki + jerit sampai tak paham sepatah haram apa yang cikgu aku cakap sebab marahkan ktorang. pekak jugak telinga sebab aku duk depan  @.@
  • bila kena denda buat nuckle (tangan gengam then pamping atas JALAN TAR !)
  • bila kena rotan sebab tangan tak lurus n tak lepas habis ke belakang masa jalan. 
  • bila kena guling atas tar.
  • bila kena kawad dalam hujan.
  • bila kena ulang buat benda yang sama 200 kali tanpa henti sebab tak perfect.
  • bila aku di kecualikan ke kelas tambahan sebab ada latihan kawad. yeaayyy!!!
  • bila kena datang sekolah pagi2 masa hujung minggu semata-mata untuk latihan padahal orang lain sedap tido, relax2 kat umah.
  • bila kena jalan itik sebab salah buat formasi.
  • bila kena berlatih perlahan jalan sampai nak kejang kaki sebab lama SANGAT !
  • bila kena jerit dengan komander sebab mesti masuk baris sebelum cikgu sampai.
  • bila dah start buat kawad formasi. best ! sebab dapat buat bentuk2. weeee!!
  • bila sibuk buat persiapan untuk pertandingan. pasang ladam, siapkan baju, siapkan kasut, bere (harap2 korang pronounce betul even aku salah eja  =p), jambul, lencana, sarung tangan, belt
  • bila balik dekat pukul tujuh bila dah dekat2 tarikh nak bertanding.
  • bila kena berlatih dengan kurang rehat sebagai persiapan untuk hari pertandingan yang semakin hampir.
  • bila tengok muka aku dah hitam legam akibat berjemur je.  


"PERGI UNTUK MENANG, BUKAN UNTUK KALAH"

dan kami berjaya!!! yeayyy!!




4 ulasan:

Rara Nasiha berkata...

Budak kawad jugak ke? samalah kita. sampai peringkat Daerah lagi. weee, high 5! :)

FL blogh0use berkata...

@Rara Nasiha really? yana dri daerah ke negeri ;) seleepppp!!

Khairunnisa' berkata...

Ah, I missed those days too!

Nisa'

FL blogh0use berkata...

@Khairunnisa' zaman sekolah sentiasa di ingatan =)