Ahad, Mei 27, 2012

trip to jaring

Assalamualaikum ^^,




TARIKH : 17 MAY 2012
LOKASI : JARING, TPM


tujuan trip ke Jaring adalah sebagai salah satu keperluan untuk course networking. yang mana kami perlu ke mana-mana syarikat untuk buat site visit. dan syarikat mestilah syarikat yang berkaitan dengan course. dan semua ini telah di rancang dengan seorang projek manager untuk trip ini. which is senior aku. angkatan tentera yang pergi ke sana adalah mereka yang berada di semester empat dan lima. bersama-sama dua orang lecturer bersamaan dengan dua bas.

jumlah kami tidaklah seramai mana. cuma kalau satu bas tak muat. tapi kalau dua bas memang selesa ! satu seat boleh duduk sorang. ^^

sepanjang di sana kami didedahkan dengan networking di Malaysia ni. siyes menarik ! but kerja di sana 24/7 bersamaan 365 hari. termasuk hari cuti umum ke hari raya dan seangkatan dengannya. boleh imagine tak gaji masyuk tu. kalau dah keje time cuti. tak ke double ?? tapi confirm struggle gile.

kami semua juga di bawa ke kawasan satelit yang aku dah lupa dah nama satelit tu. opppsss!! aku bukan nyanyuk cuma memori tak bape nak ingat =p  . then kami di bawa ke bahagian di mana tempat mereka mengawasi networking di Malaysia ni. jakun ? mestilah kan. kalau tak bukan aku. @.@  kat sini lah dorang boleh track mana2 kawasan yang ade masalah sever down ke ape ke. 

ok. dah. tengok gambar pulak.  ;)




a must have picture ;)
*sementara tunggu mereka yang "cepat" sampai*




here it is !! satelit yang aku "lupa" nama tu.





picture's of me.





itu zie. 
*oh yes. mulut membebel sebab diera lambat gile nak capture. that's why I was smile in a new way  =P*





part of the trip people.
*gambar dengan semua blom amek kat tuan punye camera*



2 ulasan:

Yumida berkata...

pewit...adik sweet bw beg kaler merah 'jaring'

FL blogh0use berkata...

haip !! mana satukah ? ramai bwk beg merah =p