Jumaat, Oktober 05, 2012

OM221 change to BM232

Assalamualaikum ^^,




helooo kawan2 semua. sihat ? >.<  setelah difikir2kan aku rasa nak share dengan pembaca2 blog aku dengan kisah hidup sebagai student OM221/BM232. 

haihhh !! kenapa pulak ada slash tu kan. kalau korang student UiTM mesti tau kenapa. OM 221 adalah kod untuk program aku sebelum fakulti kami PENGURUSAN DAN TEKNOLOGI PEJABAT merge dengan FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN. so, selepas proses merge maka kod programme of BACHELOR IN OFFICE SYSTEM ditukar kepada BM 232. budak business katanyee. :D

jangan tanya aku kenapa tukar. @.@ tapi, batch aku adalah yang last gunakan kod OM 221. means segala urusan pendaftaran kursus still use OM 221. dan kami juga adalah batch last yang akan grad dengan tertulis BACHELOR IN OFFICE SYSTEM (OM 221) kat sijil tu nanti. ngeh3. 

so ? apa yang best dengan ofis sistem ni ? ini adalah antara program yang korang akan belajar cara-cara untuk develop sistem. fun right ?? yes ! tapi frankly speaking susah sebenarnya at the first level. yang mana korang nak faham semua term2 yang ada. tapi lama2 nanti mesti ok punye ! biasala baru2 nak kenal kan. nanti bila dah kenal hati budi untuk subjek2 yang ada mesti bolehnye and for sure seronok ! ;)

oppss !! lupa nak bagi tau yang untuk OM 221. major adalah sistem dan minor adalah HR. makanya berlambak subjek HR yang perlu di ambil. sampai satu tahap aku cakap

 " eh..aku ni budak sistem ke budak HR ?? " 

haha . see ?? mana company tak de HR ?? and mana company tak de sistem ?? so, demand tinggi oke. <----lecterur saya yang cakap bukan saya  =p

intro je dulu k. next time aku explain details. subjek ape yang aku belajar dalam programme ni. see youu !!

2 ulasan:

ChoColat DonuT berkata...

Sy pun bdk uitm gak dulu..kos CS110... :-)

ChoColat DonuT berkata...

Sy pun bdk uitm gak dulu..kos CS110... :-)