Rabu, Oktober 10, 2012

trend sekarang ke ?

Assalamualaikum ^^,



anda seorang blogger ?? apa yang aku nak sampaikan nanti harap dapat di beri perhatian. 

yes. akhir2 ni aku ada join beberapa segmen. adatlah kan bila dah join segmen mesti kena bw. sebenarnya segmen2 ni semua bagus dan best ! sebab kita dapat berkenalan dengan blogger2 baru. and at the same time kita boleh memperkenalkan blog kita pada semua. membuatkan mereka sedar akan kewujudan blog kita. kan ?? =))

yang jadi tak bestnye bila orang visit blog aku. then dekat shoutbox link URL bukan link blog tapi link segala macam iklan yang ada. yes. aku sedikit bengang. sebab ? tak perlulah sampai macam tu if nak dapatkan duit daripada iklan2 ni semua. ada caranya. mula2 aku tak kisah sangat. tapi akhir2 ni banyak sangat yang gunakan link iklan untuk di letakkan kat bahagian URL. 

tu belum lagi yang tulis "visit you again" banyak2 kali letak pulak link iklan. mula rasa terharunya ada orang sanggup masuk and view blog tak famous ni hari2. tapi at last.....  kesannya, pada korang juga, sebab aku jadi malas nak view setiap jejak yang ditinggalkan kat shoutbox. bukan sahaja malas, kadang2 kena pikir banyak kali bila nak klik nama korang.

itu yang pertama. kedua. ada yang tulis kat shoubox

"thanks follow my blog, kita dah follow blog awak"

tangan aku pun tekan nama setelah fikir beberapa kali

"ni kalau aku bukak, iklan ke blog dia yang keluar ??"

bila dah view. terkejut. sebab seingat aku. aku tak pernah bukak blog dia ni. and bila masa pulak aku follow. mungkin aku terlupa ke apa. aku pun check lah dekat followers dia. mana tau betul. cari punya cari takde. aku tak pernah follow blog dia pon. @.@

apa2 pon aku tetap berterima kasih pada yang sudi masuk and follow blog ni. good news later for my lovely followers !! ;))

6 ulasan:

Wawa the Bulan June berkata...

dorang risau kot pasal xda orang nak klik iklan dorang ,, so this is the way ,, haha ,, lucu jugak ,, yg kedua tu ,, tetiba ckap trimas sbab follow pd hal xda ,, adat blogger la tu :)

irwan alessa berkata...

haha sama la : D tinggalkan link says pun ada emmm terbaik lah..

Misz Mieza berkata...

Sebab tu la MM dah guna shoutboc, Fibox. Cbox semua nih.. Banyak iklan dari mesej.. Huhu..

Anisa Anuar berkata...

selalu jugak mcm ni...rse kurang ikhlas skit bila follow...rasa mcm nk suh dia tu unfollow kita balik...

Remy hazza berkata...

nak follow biar seikhlasnya......

myu berkata...

Lumrah blogger~~~ huhu