Isnin, Januari 30, 2012

segmen review blog by AZZAH

Assalamualaikum ^^,




memandangkan dah petang2 hari ni pun aku still duk tercari-cari + terpikir-pikir nak merepek apa kat sini hari ni. lastly aku decide utk join segmen selepas baca entri si pendek tue. aku pun dah lama tak join segmen ni. so, here we go!


Azzah sayurlemak.blogspot.com

berminat?? klik banner oke!



hell0o3 bloggers!!. nice to meet all. thanks for the visit. ^__^


Photobucket

Ahad, Januari 29, 2012

blogshop twynz shophouse

Assalamualaikum ^^,




akhirnya proposal aku dan diera diluluskan oleh mak aku. proposal ape?. ktorang cadang nak buat online shop memandangkan ktorang tak wat pape masa cuti ni kan. so. segala preparation boleh di buat masa ni. daripada ktorang duk makan + tido + online kan. lebih baik buat bende ni. sikit sebanyak boleh buat side income. yes!! inilah dia projek yang aku cerita kat entri yang ni hari tu. ^^,

ktorang decide nak jual shawls yang di beli daripada pelbagai pembekal. macam2 design dan pattern. kami cuba mencari yang terbaik untuk our customers. beside. kami pun ada jual barang preloved daripada koleksi kami sendiri. kami hanya menjual barang preloved yang dipakai hanya sekali sahaja. dan most of preloved item yang kami jual kami belum pernah pakai lagi.

aku harap ada antara kawan2 blogger aku sudi support aku punya online shop ni. dengan cara follow twynz shophouse dan like di facebook twynzshophouse. just to make you all realize. aku dah letak link kat tab menu atas tu. selalu2 lah klik sana. thanks!! =))


twynz sh0p h0use



really appreciate for the support. ^__^


Photobucket

program bitara dinamik - PART 2 : water resque + kayak

Assalamulaikum ^^,




hari ni proceed dengan part 2 pulak.

untuk hari kedua bangun dalam pukul 6. tu pun lepas kena kejut. alkisahnya. student lelaki dah bangun awal dari kitorang. penghulu kata dorang nak kejutkan. kesian sebab tengok ktorang tido lena sangat. eh yes! tempat tido kitorang sebelah2 jek. tapi ada tembok yang memisahkan sket. tempat student perempuan tido tu sama jek ngan tempat ktorang makan, buat aktiviti LDK. tengok gambar kat part 1.   tu yang cikgu sana kejutkan ktorang. sebenarnya ktorang dah lambat tu. student lelaki dah ready nak solat subuh tu. kelam kabut ktorang semua bangun.


lepas solat subuh. berkumpul kat tepi tasik. biasalah. aktivit senam. main game sket. main ibu ayam lah. tapi tukar belalang dengan belatuk. konsep jek sama. masa main ni lah aku jatuh. kepala jatuh dulu. perhh! berdengung jugak kepala aku sekejap. fuhhh!. then proceed dengan sarapan. bubur. @,@

dah sarapan tu barulah proceed dengan aktiviti water rescue dan kayak. jom tengok gambar!


masa ni ktorang kena ambik kayak. life jacket. paddle kayak. simpan pon kena simpan sendiri tw!



terjun yang ni takde la risau sangat. tak sabar lagi ada sebab ada life jacket. hehe



ni antara cara water rescue yang di ajar. masa ni aku duk pejam mata jek. tau2 jek bergerak. entah mana dorang bawak pun tak tau ler. dengar dorang jerit2 je. oh ya. nampak yang angkat tangan tu. dorang lah yang menggerakkan "rakit". ktorang student perempuan yang jadi rakit tu. kaki ngan tangan bersilang-silang. lepas tu yang ada duk kat tengah2 tu konon2 nya mangsa lah tu. yang jadi mangsa tu yang best. yang jadi rakit ni kena tanggung beban dorang. yang jadi tukang kayuh tu lagilah!



jauh jugak upernye dorang pusing bawak ktorang.



 oh yeaaa!! ni yang paling aku suka. kayak! best woooo!!




dan malam tu tengah gerhana. siyes! cantik!! duduk tepi tasik tu sambil tegok bulan gerhana. tengok cahaya bulan kat air tasik. cukup indah!



overall. best! aku memang suka aktiviti macam ni. so. takde masalah sangat. cuma penat tu memang terasa sangat! di tambah pulak dengan otak yang penat. lagilah.


j0in kem ni. dah selamat untuk markah KI untuk sem 3 ni. ^^,





Photobucket

Sabtu, Januari 28, 2012

program bitara dinamik - PART 1 : water confident + jungle tracking + night walk

Assalamualaikum ^^,




hye all!! entry kali ni aku nak berkongsi sedikit pengalaman aku mengikuti team building untuk programme aku last semester. team building ni adalah di antara senior dan junior students dari programme OM221. so. seems kami hanya ada tiga semester. takdelah ramai sangat. hurmmm dalam pada tak ramai tu. tiga bas jugak yang pergi. @,@

agak lambat aku update kisah ni. yelah. mana ada masa nak update before. even masa nak pergi team building ni pon aku malas giler kot! sebab assignmnet, kuiz, test semua setia menuggu. but! think positive then everything going smoothly.

sinopsis sket pasal team building ni. di anjurkan oleh BOSS (bachelor office system society). lokasi di tasik chin chin atau kem dr. forest jasin melaka. program berlangsung selama 2 hari 1 malam. aktiviti yang di adakan adalah water confident, jungle tracking (aku rasa dah macam jungle water @,@), night walk, water rescue dan kayak. hipotesisnye adalah 99% ktorang semua bergelumang dengan aaaiirrrrr!! sejuk!

jom! aku cerita based on caption for each picture okeyh!




sapela yang buat banner neh. first time tgk tergantung kat kampus. reaksi aku "eh! bole tahan gak banner ni"



sampai2 kitorang di sajikan dengan mee goreng yangggg??? ramai yang tak habis. kenyang ke?????*shhhtttt!!



selesai makan. berkumpul. alih2 kena denda. apedaaaa!



masing2 khusyuk dengar briefing untuk water confident. masa ni aku dah pikir macam2. sebab die kate tak guna life jacket. aku ni dahla pandai berenang. fuuhhh!!



mereka2 yang menjaga ktorang untuk aktiviti water confident. 4 daripada mereka adalah ahli bomba yang terlatih. tapi! aku tetap risau.



berbaris tunggu turn untuk terjun.



ok! aku berjaya timbul dengan selamat. alhamdulilah. legaa!!



see???! the twin. =))



well, aktiviti sampingan bila pergi kem. game ni tak tau ape nama dia. ada sebut siput sedut. macam mane entah ek. dah lupe. 




da start jungle tracking. ni group si diera ni. group first yang masuk. cube cari mana die.



ni aku berdiri betul2 tepi tebing sebelum masuk dalam paya tu. nampak tak aku????? ;D



first cabaran. kena selam dalam lumpur. aku berjaya harunginya tanpa tersangkut kat palang2 tuh. dan akibatknya keluar jek dari situ, baju yang asalnye kaler hitam jadi warna lumpur. tapi kan aku pernah masuk lumpur lagi banyak dari neh. paras pinggang kowt. selam tu dah semestinya. dorang ni takde keje lain agaknye. haiisshh!!



lepas kat lumpur masuk sini. tak boleh bangun. kena jalan cam tu jek. saje jek!



haa!! kat sini dalam. nampak tak palang tu. banyak taw yang ktorang kena lalu. mesti selam lalu bawah kayu tu. tak boleh lompat atas ke lalu tepi ke.



kena rendam kat sini dulu main speed bot. haha. lubuk lintah katenya.



next pulak. ktorang gelar. air kopi. kat sini dah la kena lari then lompat masuk kat situ. bila tengah lari masa nak terjun tu ade pulak manusia yang tolak. haisshh! tecbukkk!! lah semua. 



kena diam tak boleh cakap and buat bising. masa ni semua dah gigil. sejuk yang amat oke! sampai terketar-ketar. gigil satu badan weyhhh!



keluar dari air kopi tadi. tak boleh bangun . kena jalan itik. lagi sekali dengki! @,@



lepas keluar kat air kopi tadi kena lalu kat semak2. then baru jumpa yang ni. mula2 aku ingat kaki boleh jejak. masuk jek memang langung tak de tanah. hanya bergantung kat tali tu jek. *eh! tali ke?? bukan tali tu die macam getah bentuk empat segi.



lepas lalu yang tali tu. lagi sekali lalu kat semak2. then jumpa lah yang ni. mula2 ok jek. makin lama makin dalam. kat gambar tu ktorang tak duduk taw. ktorang berjalan cam biasa. dalam oke! kat depan sket tu dah paras dagu.



akhirnya ktorang keluar daripada air. tapi!! belum selamat. tengok muka masing dah kena sapu lumpur! takde yang terkecuali. sape baju yang nampak bersih. lagi dorang sapu lumpur ada. termasuk lah aku tu. 



dah sampai!! berkumpul dulu. lama jugak neh. di tambah pulak dengan majlis persandingan pengantin yang di hias dengan rumpai laut. *xnk tunjuk ah. tkut tuan punya badan malu



game lagi! and lagi sekali aku tak ingat. rase2 aku tak ingat ni ada kena mengena dengan kepala aku terhantuk kot. huhu



weee!! baju ktoran same! yang baju merah tu interprem memanjang.



berbique *maaf atas kesalahan ejaan. aku tak reti eja. kesiaannnn



makan malam dengan lauk2 yang di berbique tadi.



kumpulan aku kena denda sebab tak jumpa lintah and tumbuhan2 yang mengarut.



lepas perbentangan kumpulan. ada aktiviti LDK pulak. dan lagi satu game. yang ni aku ingat. sebab ada main kat PLKN dulu. cam ni "angkat tangan kanan, golek2 turun tangan kanan duduk diam2". amacam mesti pernah dengar kan. dah lepas LDK. ada supper pulak. then terus dengan aktiviti night walk. 

night walk kena ikat mata dengan baju. pegang orang depan. then jalan. macam2. kena jalan itik lah.kena bongkoklah. padahal jalan lapang jek kan. confirmnya lah!! sampai kat satu tempat dorang suh duduk. then dorang panggil group by group and lepas kan sorang2. jalan kat gelap2 tu sensorang. 

aku masa mula2 tu ok lagi. di tambah pulak malam tu gerhana bulan. so. teranglah kan. tengah syok jalan menikmati cahaya bulan yang terang tu . tiba2 otak aku terpikir manalah tau kot2 aku termasuk kat bermuda triangle ke kan? terus aku lari. lari punya lari ade pulak yang jadi hantu. kuang asam!! siyes aku cakap yang jalan yang kena lalu tu panjang sangat. orang yang lepaskan aku tu kata jalan sampai jumpe lampu. aku rasa aku jalan dah jauh tapi mana lampu tu??? ni lagi satu sebab kenapa aku lari. 

nampak jek lampu lagi aku lari laju. hehe. tapi tak nampak orang. rupanya2 dak2 yang dah lepas ni duk nyorok kat tepi. h0ho. masa ni dah pukul 3 pagi tak silap aku. tunggu yang lain2 lagi. pukul 4 lebih baru sampai kem. bersihkan sket lumpur yang ade kat baju ngan seluar. dengan tak ganti bajunye. cari tempat kosong. boomm!! terus baring. sebelah sape aku tido pun tak tau. dengan baju berlumpurnya. memang adventure! aku tido dalam kul 5 lebih. 

nantikan PART 2 pulak aku upload. ingat nak letak satu entry terus. tapi bila pikir2 untuk aktiviti satu hari jek dah pangjang macam ni.


Photobucket

Khamis, Januari 26, 2012

sekembalinya aku

Assalamualaikum ^^,




how are you people??! petang tadi aku baru sampai rumah setelah pergi bercuti 3 hari dua malam. balik2 jek aku mandi2 kemas2 beg. bom! terus landing atas katil. terasa sangat penat bila dah sampai rumah. masa melaluinya tu takdelah terasa sangat. anyway i'm having cool vacations.

Terengganu menjadi destinasi pilihan. kenapa?. ch0ice my parents. aku ikutkan jek. oh yes!! aku memang aku nak pergi pun seems last pergi masa tu umur aku belas2 tahun. sekarang dah puluh2 tahun. so. perbezaan sangat ketaralah kan. masa kecik2 tak reti nak beli2 pilih2 barang. bila dah besar kalau boleh nampak itu ini semua nak. but tak boleh! kena simpan duit untuk masa depan. haha.

lepas ke Terengganu. singgah pulak ke Mersing. my soul. ahaahah. why? well aku lahir kat sana. of course it keep in my heart. tempat jatuh lagi di kenang ini kan pulak tempat tumpah tanah darah. errkkk??!!. bila di Mersing aktiviti hanyalah meronda-ronda the memorial place. *ecceehh!!  then gerak balik agak awal jugaklah. sebelum pukul 12. harusalah kan dah checkout hotel sebelum pukul 12. apedaaa. lupe sebenarnya =P  

gambar? esok2 lah. penat ni. malas nak upload sekarang ni. @,@


parents aku macam plan nak pergi bercuti kat tanah tinggi pulak tuuu. jalan lagi!! ^^,



Photobucket

Ahad, Januari 22, 2012

apa kena mengena bodben dengan projek aku?

Assalamualaikum ^^,




hye all!! oke finally aku dah habis berperang. aku dah buat yang terbaik. dan harap2 resultnya nanti pun baik. oh ya! aku dah selamat tiba di Pontian ni hari khamis malam. oh yes! dan aku tak update blog. huhu. bukan sengaja tapi dugaan melanda.

dalam masa aku dah boleh enjoy ni lah brodband aku boleh rosak! ermm bukan rosak lagi rase2 patah dah tu. puncanya aku yang suka online atas katil dan letak lappy tersayang di hujung2 katil. nak di jadikan cerita laptop jatuh and then tengok2 bodben dah jadi cenggini.


apela nasib! @,@


before this bodben kembar aku dah rosak dulu. entah kenapa tak boleh connect. dan2 beli yang die. aku punye lak rosak??! haishh!! bak kata mak ngan akak aku. kot yer pon kembo takkan barang rosak pun nak same2. addeiihh!! well that's what is unique for being TWIN =))

oh yes sekarang ni aku online dengan menjadikan handphone sebagai modem. nasib baik ada extra phone. tapi x best lah! nak bodben baru! :D

selain alkisah bodben ni pun. ada sebab lain nape aku jadi lupa nak update blog. alkisahnya aku dan kembar aku sedang mengusahakan sesuatu. dan kesibukkan  menguruskan projek tu menyebabkan aku lupa dan kadang2 jadi malas. sebab lama sangat mengadap screen neh.

projek apakah?? tungguuuuu!!

oh ya! blog template aku sekarang in the process taw. wee!! tak sabar nak tengok layout baru. ^^,



Photobucket

Selasa, Januari 17, 2012

nak buang tinkerbell ke tak

Assalamualaikum ^^,




singgah sini jap sebelim menelaah buku for the last exam. yeaaaaa!! dah tinggal lagi satu je. dalam pada aku tak berupdate ni kan. duduk termenung lepas penat menghafal. tiba2 "rasa nak tukar template bl0g r". yang pasti aku nak tukar terus tanpa ada kartun tinkerbell ni lagi. sedihnya! sob3!! takpe. its just one step ahead. yang mana aku rasa aku dah matang. oppss!! haha. mungkin dalam segelintir perkara. but for this bl0g aku nak ubah terus. menghilangkan kartun tinkerbell ni. *sayangnyeeeeee  eh! manalah tau aku kekalkan tinkerbell ni kan. sebab aku masih dalam di lema ni. wuuuu

oh yes! nama blog p0n aku nak tukar sekali. apekah?? jeng3!! wait naa, x supres lah nanti. =P

korang rasa caner? patut aku kekalkan kartun tinkerbell ni ke tak??? repondez sil vous plait pleaasseeeee. thanks everyone!


blog tak berupdate. tapi aku tetap terbang2 dekat my feveret bl0g (yang ada kat list tepi tuh) setiap kali on9. HARUS oke!.  *waaa next time xtw la aku bole guna perkataan terbang2 tu lagi ke tak, ;(



Photobucket

Rabu, Januari 11, 2012

amatur photograher + amatur editor + suka berangan bila di ambil gambar ^^,

Assalamualaikum ^^,




ok fine! aku tipu. kat entry ni aku ada cakap yang aku nak meninggalkan blog ni buat sementara waktu kan. haha. tapi hari2 aku duk teringat kat blog neh. huhu. 

masa aku tulis entry ni aku baru lepas habis paper aku yang ke dua. balik terus on lappy. nak update blog. sangat drastik oke! ^^,

so, the point is aku nak preview gambar yang aku berangan masa majlis abang aku 8hb ari tue. hurmm..t aku cerita kat entry lain pasal majlis tu oke! kali ni aku just nak preview gambar yang di ambil oleh my twin dan di edit oleh aku. btw, klik pada gambar untuk view yang lagi besar keyh!. komen2 la sekali bout the picture oke! thanks! =)

enj0y the pic guys!!


















love this picture damn much!!




sorang berangan sorang asah bakat jadi photograhper. lalala~~ @,@


Photobucket

Ahad, Januari 01, 2012

shoutmix punya pasal

Assalamualaikum ^^,




just for the quick update from me. di sebabkan shoutmix dah mengotakan janjinya untuk tukar kepada sistem bayar. so, aku kenalah update sket, nanti ada pulak yang pelik nape sku punya kotak jerit tu jadi gitu. *ceehh!! alasan! mulanya aku tak percaya. *padan muka aku. tadi aku skodeng kat shoutmix alih2 dah tak boleh guna. apa seyh. dengan pantas aku tukar kepada shoutbox. dan itulah hasilnya buat masa ni. takpe pas exam t aku touch-up lebih2.


rindu dengan blog. nak update. susah sket except klu dah terdesak cam neh. @,@




Photobucket