Isnin, Mac 26, 2012

who are the next BOSS LEADER

Assalamualaikum ^^,










will knows the results this coming Wednesday. March 28, 2012


andai sudah tertulis sejak azali di Luh Mahfuz yang aku akan memegang jawatan ini. Insya-Allah.  =)




Photobucket

Khamis, Mac 15, 2012

EDRY sertai MOJO

Assalamualaikum ^^,




hye all ! semalam aku dah dengar full single dari MOJO nih. quite interesting. Andai Ku Bercinta Lagi ciptaan Edry. cop2! mesti korang tertanya-tanya group apa pulak MOJO ni an2?? jom kita kasi troll sket.

MOJO merupakan produk terbaru KRU Music yang di anggotai daripada bekas finalis one in a million muism ketiga, AWEERA sebagai vokalis utama kumpulan ini.  manakala JOHAR LUCAS, anggota kumpulan Tilu sebagai pemain dram. DENNY pemuzik undangan studio dan pentas pengalaman. dan penampilan istimewa komposer dan pernerbit EDRY sebagai pemain synthesizer.

MOJO membawa maksud aura atau dalam erti kata lain adalah x-factor iaitu sesuatu yang mempunyai daya tarikan dan teramat istimewa. menurut Edry, MOJO kini sedang dalam proses menghasilkan album penuh yang bakal diterbitkan sebelum penghujung tahun ini. tapi sebelum album penuh dikeluarkan ia didahului dengan kemunculan mini album yang memuatkan tiga buah lagu iaitu andai ku bercinta lagi ciptaan Edry, agar tetap indan ciptaan Denny dan mimpi ciptaan Johar.

oh yes ! MOJO adalah sebuah kumpulan yang mempertaruhkan konsep synth-rock sebagai identiti muzik mereka.




 



preview lagu Andai Ku Bercinta Lagi  <------ klik je ^^,
maklumat lanjut. KRU Studios  |  youtube  |  Facebook
sumber : kosmo online 


Photobucket

Selasa, Mac 13, 2012

this not new chapter. this is just new week for this semester

Assalamualaikum ^^,




meninggalkan blog tak berupdate tak bermakna aku melupakan okey. @.@

well. minggu ke dua dah aku di semester baru. dah start dengan assignment and all those things. present pun dah merasa minggu ni walaupun just a simple presentatation. tapi siyes! neves yang amat oke. mungkin sebab dah lama tak berdiri kat depan tu. cuti lama sangat. *lama keeeee??  in fact. aku rasa yang membuatkan aku bertambah nervous bila sem ni ada combination untuk beberapa kelas. so. that's why maybe. sebab ada muka2 baru kaaaannnn. ^^

masih terlalu awal pulak kalau nak cerita for the whole week kan. hari ni baru hari selasa. wakaka. hurmmm. lately kalau nak tido aku mesti nak dengar lagu by earphone. then pasang lagu yang slow. feeling lebih konon. dan semestinya kena kuat ! ouuhhh. elak ada kerosakan pendengaran di situ. huewhuewhuew.

lagu wajib aku dengar sebelum tido? semestinya PENJUNJUNG NAMAKU. lagu siapa lagi kalau bukan from my inspiration. KRU. =)

boleh klik sini untuk tengok lirik. nak dengar dengan lagu? ala korang tanya jelah kat pak cik goole tu. =p


just listen to the lyrics then you will know why I am so adore and love damn much with this song. don't you think it is a song with a beautiful meaning inside?  for me. yes it is!



Photobucket

Khamis, Mac 08, 2012

MegaGiveAway By Penmerah.com

Assalammualaikum ^^,




banner format21 MegaGiveAway By Penmerah.com


details terus ke blog akak pen merah. klik banner oke!

tag


wish me luck guys! jom join ramai2! =) . good luck juga pada yang join. 



sesuatu hari ini

Assalammualaikum ^^,




yehoo0oooo!! hari ni satu hari xde kelas. kelas semua cancel. suka jugak tapi at the same time boringye! confirm kena replace kelas. bab tu yang malas tu. =(

hari ni classmates aku semua pergi HUKM melawat one or our classmate. aku ngan si pendek tu tak pergi. ayah ktorang tak kasi pergi sebab si pendek tu astma dia baru nak kurang. lagi pun tak baik betul lagi. still amek ubat. dengan batuk dia lagi yang tak baik. *jangan jangkit aku pulak pas ni =p . takut jalan jauh nanti jadi balik pulak. tak pasal2 aku yang susah kat sini. and parents aku kat umah risau sebab tak baik2.  keje nak jage dia pulak. kalau dengo cakap tak pe ni degil.  @.@

alkisahnya kawan aku ni kena denggi. ingat nak jugak melawat die bila si pendek ni dah baik betol. *bila nak baik pun entah. dah dua minggu kot. hurrmmmm  jap g mus dah kuar hospital. ko tak baik2.

whatever it is. to NUR MUSTIKA ZUL. semoga mus cepat sembuh yerk! sorryla tak dapat join budak kelas pergi melawat mus. tapi alhamdulilah dapat cakap dengan mus by phone. ;)  sakit2 pun comel je suara. ^^

musim orang sakit kot?



Photobucket

Selasa, Mac 06, 2012

l.e.t.i.h

Assalammualaikum ^^,




dugaan ape lagi la sem ni. sikap tak puas hati ni kadang buat aku seolah-olah tak reti nak bersyukur. tapi hakikatnya soalan yang sama akan keluar. kenapa. kenapa mesti aku bila ada sesuatu yang aku nak sangat elak. at the end perkara atau benda pasti akan balik pada aku. sangat susah untuk aku dapatkan sesuatu dalam hidup ni. ada je yang jadi penghalang. ada saja dugaan yang datang silih berganti. kadang2 aku rasa macam dah give up je dengan jalan hidup aku ni.


letih bila sentiasa di uji dengan pelbagai macam dugaan. tapi kena akur. aku hanya mampu s.a.b.a.r



Photobucket

Isnin, Mac 05, 2012

permulaan march dalam hidup aku

Assalammualaikum ^^,




ouch! march sudah? lame tak update. jangan tertipu dengan sticky post bertarikh 29 hb tu yer. @.@ how's everyone? new month. mengharapkan yang lebih baik.

aku dah selamat sampai kat Melaka. meneruskan tanggungjawab aku yang satu ini. kesibukan dengan Muet dan membuat i/c baru menyebabkan masa untuk berblogging agak terbatas. eh. korang dah tukar i/c baru blom? btw. kalau kat Melaka boleh siap satu hari kat Johor pun boleh! ^___^ pergilah buat cepat. tapi macam biasala kena beratur panjang sebelum ofis bukak. @.@ oh yes. JPN Johor dah berpindah di Kompleks Kementerian Dalam Negeri kat Kempas. jangan pulak pergi kat wisma tu. hehe.

dan march jugaklah aku memulakan sesi untuk semester empat ni. yup! hari adalah first day aku pegi kelas untuk sem ni. dan seperti biasa keadaan hari pertama akan ada huru hara tentang jadual. bercakap tentang jadual ada yang tak best nye. i got one day of the week. class start on 8:30 - 10:30 a.m. then the next class will be 8:30 - 10:30 p.m/ h0hoho. can you imagine the feelings?. arrgghhhh!!

kita tinggalkan cerita jadual. masuk pulak subjek. ok! jangan terkejut. sebab aku dah tak tau nak cakap ape dah. bak kata member aku mau kepala berasap sem ni. yes. for the whole sem aku ada lapan subjek untuk cover with 23 credit hours. tak boleh buat apa. satu cara untuk meringankan credit hours tu dengan mengambil intersesi. ouhhh. macam tak de cuti sem jek akan datang ni. sebab potensi untuk aku ambil intersesi ni amat besar.

so. anyone nak share dengan aku tentang intersesi??? sebab aku takde pengalaman langsung pasal intersesi ni.


jadual macam ok. tapi rasa kelapangan tu macam tak de je. hari ni je da dapat progress assignment. @>@



Photobucket