Khamis, Mei 31, 2012

segmen tambah followers sampai beribu

Assalamualaikum ^^,






details klik banner.

mula berblog september 2009
tag kepada semua yang baca entry ni. jom kita join ramai2!!

nice to meet you people ! ;)

Isnin, Mei 28, 2012

KRU 20th anniversary showcase

Assalamualaikum ^^,







ha?? nampak tak?? rasanye sekarang ni ramai dah tau berita terkini pasal KRU kan. 20 Anniversary Showcase. SEKIRANYA korang dengar hot.fm lah kan. @.@

aku pegi ke tak? ikutkan hati memang la meronta-ronta nak pergi. tapi bila fikir kan yang komitmen aku as a student. it's ok. aku ada jugak join contest kat hot.fm tu. ada rezeki adalah. 

bila ?






antara sebab musabab aku kena fikir habis2 ialah event ni di adakan hari ahad. so. agak berat sikitlah kan.
apa2 pun...




HAPPY 20th ANNIVERSARY KRU

congratulations!!

buat masa ni cuma boleh sokong dari jauh saja. semoga kejayaan sentiasa di pihak KRU. thank you for a very creative idea to all products produced. so excited with KRU Academy too. ;)


sumber gambar [ KRU Studios ]


Ahad, Mei 27, 2012

trip to jaring

Assalamualaikum ^^,




TARIKH : 17 MAY 2012
LOKASI : JARING, TPM


tujuan trip ke Jaring adalah sebagai salah satu keperluan untuk course networking. yang mana kami perlu ke mana-mana syarikat untuk buat site visit. dan syarikat mestilah syarikat yang berkaitan dengan course. dan semua ini telah di rancang dengan seorang projek manager untuk trip ini. which is senior aku. angkatan tentera yang pergi ke sana adalah mereka yang berada di semester empat dan lima. bersama-sama dua orang lecturer bersamaan dengan dua bas.

jumlah kami tidaklah seramai mana. cuma kalau satu bas tak muat. tapi kalau dua bas memang selesa ! satu seat boleh duduk sorang. ^^

sepanjang di sana kami didedahkan dengan networking di Malaysia ni. siyes menarik ! but kerja di sana 24/7 bersamaan 365 hari. termasuk hari cuti umum ke hari raya dan seangkatan dengannya. boleh imagine tak gaji masyuk tu. kalau dah keje time cuti. tak ke double ?? tapi confirm struggle gile.

kami semua juga di bawa ke kawasan satelit yang aku dah lupa dah nama satelit tu. opppsss!! aku bukan nyanyuk cuma memori tak bape nak ingat =p  . then kami di bawa ke bahagian di mana tempat mereka mengawasi networking di Malaysia ni. jakun ? mestilah kan. kalau tak bukan aku. @.@  kat sini lah dorang boleh track mana2 kawasan yang ade masalah sever down ke ape ke. 

ok. dah. tengok gambar pulak.  ;)




a must have picture ;)
*sementara tunggu mereka yang "cepat" sampai*




here it is !! satelit yang aku "lupa" nama tu.





picture's of me.





itu zie. 
*oh yes. mulut membebel sebab diera lambat gile nak capture. that's why I was smile in a new way  =P*





part of the trip people.
*gambar dengan semua blom amek kat tuan punye camera*



Sabtu, Mei 26, 2012

bila dapat cuti. baru timbul

Assalamualaikum ^^,




hel0oooo !! kembali lagi. dan itu bermakna aku ada masa. sebab sekarang tengah mood cuti lagi. yehoooo !! got another week for holiday. thanks UiTM. *wink3!!

banyak sangat perkara yang aku lalui lepas naik cuti mid sem. bila ada cuti ni bolehla tarik nafas sikit. minggu lepas adalah minggu paling kritikal untuk aku sebelum cuti. just imagine yang last day (Jumaat) aku kena hantar dua report, satu assignment, 2 test. fuhh! dengan gigih aku siapkan. dan student life kalau tido setakat empat lima pagi biasa kot. 

sem ni aku rasa aku sangat terkejar-kejar dengan masa yang sangat suntuk untuk semua assessment. tengok2 final exam punye jadual dah stick. kalau sebelum ni aku cerita yang jadula final baru first draft. minggu lepas lalu lalang depan board tu dah keluar the real timetable. tak berani nak tengok lagi.  @.@

ok. stop. enough for the starting. banyak benda nak di kongsi. memandangkan aku ade masa lebih kurang seminggu. so. see on the next entry. take care people !




i'm just fine. cuma tak cukup tidur. cuba untuk menstabilkan waktu tido semula. ^^
*dalam bas. nak ke mana? will tell bout that later*


1st GiveAway by Nabila Medan

Assalamualaikum ^^,







tag 



arigato! shera secret for the tagged. ;)


Jumaat, Mei 11, 2012

just around the corner

Assalamualaikum ^^,




pejam celik pejam celik dah tak sampai sebulan untuk ke final exam. semalam bila ternampak salah seorang staff sibuk menampal notes (sangkaan awal) di board. aku dengan mase yang free pun singgah sekejap untuk tengok kot2 ade announcement baru. sekali FIRST DRAFT JADUAL FINAL EXAM. 

biar betul ??!! dah nak final ke aku? ape yang aku dah buat sem ni?? dah ready ke aku?? mula lah aku nak termenung. termenung sebab aku tertanya-tanya. sempat ke nak catch up segala benda dalam masa tak sampai sebulan. fine. sebulan. 

first day start exam 27/06/12. tak tengok pon course n programme ape. terkejut punya pasal terus lari dari board tu. errr . . . tak rase ke tinggal berapa hari jek lagi??? aiy0oooo


wish me luck!! and good luck geng !!  @.@


Sabtu, Mei 05, 2012

deep in my heart

Assalamualaikum ^^,




hidup semakin hari semakin sukar. dugaan dan cabaran. tersilap bicara. tersilap mentafsir. tersilap langkah. ini semua memungkinkan kepada terjadinya salah faham. yes. salah faham. yang kalau orang yang mendengar terus mentafsir tanpa pertanyaan. seterusnya terjadi satu salah faham yang sangat serius. 

frankly aku da letih dengan semua ni. ujian hidup yang perlu aku tempuhi mungkin ? semakin banyak kerja. semakin banyak masalah. mungkin silap aku juga. silap aku ke sebab percayakan orang di sekeliling aku ? atau aku sendiri yang bodoh sebab mudah mempercayai orang. mudah untuk berkongsi perkara yang menjadi rahsia untuk beberapa tahun ? ya. memang aku yang bodoh. kerapkali salah dalam menilai manusia yang hadir dalam hidup aku. 

kini aku lebih suka untuk bersendirian. berdiam. mungkin terbaik buat masa ni. bercakap bila perlu. tapi boleh ke aku untuk bercakap bila perlu. @.@ ada yang perasan dan menegur bila aku selalu termenung. bukan sengaja untuk melihatkan pada orang. mungkin aku dah terbiasa hingga terbawa-bawa di hadapan orang ramai. khilaf aku. sekali lagi.

saat ini aku hanya mahukan ketenangan. kat mana aku boleh jumpa ? seperti status aku di twitter semalam,

satu tempat sunyi yang boleh buat rasa tenang. mana ? teringin untuk berada di situ


love,

Jumaat, Mei 04, 2012

fatin liyana ?

Assalamualaikum ^^,




hari ni dah hari jumaat. minggu ni agak membosankan sebab ramai lecterur takde n class byk cancel. errrr..bukan ke sepatutnya suka?? @.@  no! yes. memang la best kalau lecterur takde kan. huewhuew. tapi banyak nak kena kejar balik untuk silibus. *ohhh.. silibus tolong jangan lari dari aku  T_T  dan perkara paling tak best bila lecterur tak sempat habiskan silibus akan adanya ekstra kelas n maybe " awak belajar sendiri jelah ". ouch !! ok. end of topic bout my life this week.

on wednesday aku attend night class. *errr..bukan ke kisah aku untuk this week jugak ke. kwang3  . suddenly when my lecturer call my name for attendance. then he said "oh. did you know that FATIN LIYANA won the award for blogger of the year? ". and the class said "yessssssssss" memang confirm lah FL popular  ;)   " anyone in this class have a blog " . some in the class admit it. aku ? diam. 

oh yes ! kalau korang perasan. you will know why after my name he said just like that.  ^^,  then I just said with myself that " i'm not popolar as her"  u_u

a big gap between me and her. want to know what it is??? oke jom tengok.

  1. dia model. giler cantik !!. dan aku tak. 
  2. she is a doctor to be (kalau tak silap dia masih mood praktikal. if salah. mintak ampun byk2 FL. hellooo doctor. *sambil lambai2 tangan. peace!!!) dan aku ?? aku cuma amek ofis system sahaja oke!
  3. dia belajar kat negara orang aku cuma kat negeri orang jek @.@

oke. cukup lah tiga. kalau banyak sangat rasa kerdil jek aku dengan FL. 


*tak sangka lecturer aku amek tau jugak pasal blogger ni and kenal dengan FL. hebat2 !! you got the aura sis !!