Sabtu, Ogos 18, 2012

salam aidilfitri

Assalamualaikum ^^,




selamat menyambut hari raya muslimin muslimat sekalian. semoga bergembira bersama keluarga dan sahabat handai. kepada yang masih dalam perjalanan pulang ke kampung halaman dan yang baru hendak pulang pagi raya esok. berhati-hati di jalan raya. bertolak ansurlah di jalan raya. semua orang nak balik kampung. jangan pentingkan diri sendiri. oke !

mesti semua bergaya sakan dengan baju raya. kasut raya. tudung raya. songkok raya. sampin raya. =))  tapi tahun aku aku takde semua tu. balik lagi dua hari nak raya. apa yang boleh buat ? aku bukan orang kaya yang ada mate boleh kemaskan rumah. ke bilik ke. semua kena buat sendiri. so, dua hari yang berbaki sebelum raya tu aku habiskan dengan mengemas bilik yang dah berhabuk sebab tinggal berbulan-bulan. ^^

last but not least. 

SALAM LEBARAN

maaf seandainya penulisan aku di blog ni ada membuatkan yang terguris atau terasa hati. tapi semua yang aku kongsikan di sini hanyalah daripada pengalaman aku sendiri. i been through all those things. ada jugak pendapat aku sahaja. like to remind you yang tagline blog ni,  expresssions & interpretations. so, its come from my mind. my own view. that's it. 

tapi sekiranya masih ada yang terasa. jalan cerita sama dengan aku. my bad. i'm sorry. bukan niat nak mengenakan korang. but. that's what we call LIFE. =)

buat sahabat handai yang mengenali diri ini di luar sana. selamat hari raya !!! dah nak naik sem dah kita. huhu. 

akhir kata. HAVE A WONDERFUL AIDILFITRI you guyss !! 


Rabu, Ogos 15, 2012

i-phone 4s FREE sertai peraduan MEMBERKU HAWA

Assalamualaikum ^^,




by the time kalau pergi mana-mana shopping kompleks. mata akan terarah ke kedai-kedai handphone. cuci mata sebab tak pernah puas dengan apa yang dah ada. @.@ main-main dengan phone yang di display. selalunya dapat main phone ni kalau pergi service center or brand phone shop. hoh0

nak di jadikan cerita aku join contest memberku hawa. cuba-cuba nasib katanye. then tak sangka ni pulak yang aku dapat ni




ni la phone yang aku duk godek-godek masa pergi center celcom hari tu. bila staff Kimberly Clark call. menjerit sudah semestinya lah kan. tak percaya pun ada. right after call. aku harap dapat color putih. then. bila dapat terus bukak. waaaaa !!! jerit lagi sekali aku. huewhuewhuew
selain i-phone ni. ada jugak cenderahati lain daripada Kotex. jom tengok !




botol air. kecik jek. tapi comel !!



tak tau apa nama benda ni. nak sangkut apa lah agaknye nanti =,=



note pad. sayang pulak nak guna.  ^^



bantal. and the best part is kain kat luar tu sarung rupanya. means boleh bukak. mula2 ingat bantal guna corak kain ni. like it ! flexible.



and yeaaa !! another collections for goodies bag. 



dah nama pun kotex kan. mestila ada terselit satu. btw, this is new fresh penti liners. so girls !! what are you waiting for  =)




so. here it is. the whole thing yang aku dapat. just answered a one very simple questions. oh ya ! aku menang ni untuk minggu ke 10 soalan mingguan. minggu akhir oke ! for your information. minggu last ni lah aku baru tahu yang cerita Memberku Hawa ni ada peraduan. dan minggu tu lah for my first time hantar jawapan. how's lucky me. 

alhamdulilah !

ada menyuarakan hasrat untuk jual i-phone ni untuk beli BB. tapi di tentang habis-habisan from my whole family. well. now, i accept you as you are. welcome to my life I-PHONE 4S !!

ada jugak join contest Memberku Hawa yang lagi satu. kali ni hadiah dia lagi best. tengok ni




amacam ?? teruja ?? hehehe. btw, contest ni tamat hari ni 15 Ogos 2012. good luck to me !! weh0ooo !!! ;)

Sabtu, Ogos 11, 2012

i-phone is a free item

Assalamualaikum ^^,






apa perasaan korang kalau dapat benda ni free ??? please tell me.

TELL ME 


Sabtu, Ogos 04, 2012

NAZIM OTHMAN - you never realize

Assalamualaikum ^^,




seriously aku terkejut gila yang people keep on calling Nazim Othman or Bazli now. hehe yeahh !! itulah impak kalau seseorang tu give their full passion on what they are doing. dalam kes ni nazim, sebagai pelakon berjaya menghidupkan watak bazli. sampaikan semua girls nak boyfriend macam bazli. 

memandangkan timeline aku kat facebook dengan twitter penuh dengan his name. well. i think i want to keep the memories in my blog on how i knows this guys. oppss !! not in the real life. but when and how i realise the presences of NAZIM OTHMAN dalam bidang seni. @.@

masih ingat lagi dengan siri drama popular awan dania. yes exactly !! lakona scha, irma hasmie, hans isacc, remy ishak dan ramai lagi. yes2 !! remy ishak. masa tu pun tak popular lagi. hehe. masa ni nazim jadi kawan baik si Dania. tak silap aku masa tu watak dia ni nak jadi komposer. if tak silap lah.  mintak ampun !! kalau salah. huewhuew =p

what ever it is. aku perasan nazim ni dari drama awan dania. keluar je part die. habis drama aku stay tunggu sampai keluar nama-nama pelakon + sponsor and what so ever just nak tengok nama sebenar Ehsan. haha

aku ni pulak jenis minat artis yang tak ramai peminat. errkk ?! mana ada artis takde peminat ? no. i means kalau aku minat artis tu and masa tu ramai tu yang belum acknowledege their presences. aku lagi suka. 

"amboii !! suka hati jek ko cakap dia takde peminat"

dah betul lah. sebabnya bila aku cakap nazim othman. masa tu kawan-kawan aku ramai tak kenal. o.0  tapi cuba kalau sekarang. rasa pelik pulak kalau orang tak kenal kan ?  and bila dah minat. of course terbayang-bayang 

"WHAT IF kalau jumpa depan-depan ek ? macam mana rupa dia agaknye ek ?"

remember !! WHAT IF. =p  nak dijadikan cerita. ada satu malam tu tengah makan-makan. abang aku bersuara

"tu.. tu tengok tu "

mata aku terus tengok kereta yang baru masuk. on the dot aku nampak aril keluar dari kereta tu. follow by...guess who ??? . 

haha. masa tu nak meloncat pun ada. tapi kena behave sebab ada boss kat situ. kat mana ? BENAFE. just infront of my offices. oh yes ! aku baru balik dari ofis as practical trainer terus pergi makan. 

" nak pergi ambil gambar ke ?" abang aku tanya.

" haa?? !! tak nak lah ! mal0oooo" hikhikhik

and now. disebabkan impak atas lakonan hebat dia di Dejavu Di Kinabalu. ramai girls yang dah tergila-gila like histeria bila talk bout him. then aku macam waaaa !! dah ramai peminat nazim ni. baguslah. keep up the good work. happy for your achievement today. looking forward another great job of you. 

pernah jugak try tweet kat dia. but then aku macam menyesal gila. tak tahu kenapa. huhu. malu hoi !! like aku tak sepatutnya buat macam tu and other things keep on rolling on my minds. 

lepas tu jek aku macam lagi suka be the silent supporter of him. and yes. lagi best macam ni. aku selesa ;) 

kalau sekarang girls buat wallpaper pic nazim kat hp, twitter and so on. aku dah buat lama dulu. sebelum Bazli wujud. 

nak letak gambar dia kat sini tadi. but then tak jadi. terus delete. huewhuewhuew



up traffic dengan mendaftar di Manokelpase Link Exchanger

Assalamualaikum ^^,




good news everyone !! aku ada jumpa satu website ni yang boleh up korang punya traffic blog. its called MANOKELPASE LINK EXCHANGER. well aku dah daftar. so. sekarang ni aku nak advise kat korang semua supaya daftar sama.

kelebihan dengan mendaftar di MANOKELPASE LINK EXCHANGER NI 
  • meningkatkan traffic masuk ke blog atau link anda.
  • meningkatkan fb fan page like.
  • menambah twitter dan digg follower.
  • menaikkan jumlah youtube viewer.
  • menambah google=1 (ingat ! Google +1 membantu anda dalam SEO !)

so. how ?? berminat ? klik link di bawah ni. boleh jugak klik pada banner.




banner


kemudian klik link kat bawah ni pulak untuk dapatkan steps untuk mendaftar.




just carefully follow the step there. di sana juga ada full explanation about this website from the owner. baca dan fahami betul2 fungsi dia untuk mengelakkan salah faham. 

bila dah daftar. jangan lupa ajak kawan2 join sekali. sebab korang berpeluang dapat 300 coins bila mereka sign up di bawah refferal anda. 


Jumaat, Ogos 03, 2012

result oh result

Assalamualaikum ^^,




situasi normal bila habis exam.

" fuhhh !! lega ! final dah habis"

" horeeyyyy !! cuti sem ! nak enjoy ! "

TAPI

" errr.. takutlah nak tengok result nanti. takpe2. kita enjoyyy dulu "

"entah-entah aku ada repeat kot sem ni "

" macam susah jek final kali ni. seram pulak bila result nak keluar nanti "

di atas adalah antara reaksi bila final dah habis. sure mesti ayat-ayat kat atas ni ayat top setiap student lepas final exam. ye tak ??


situasi normal bila dah tau tarikh result exam.

" haaa ??!! cepatnye !"

"minggu depan ?? gila lah. entah apa result aku tu "

" agak2 ada repeat tak ek ? "

" aku tak nak bukak student portal ke email ke. biar lama2 sket "  <------ boleh ke tungu lame2. =)

" alaa.ko mesti ok punye ! . carry mark ko tinggi kot "

" aku harap2 semua luluslah. aku tak nak repeat. susah nanti doe ! "

selalunya part yang ni. semua terus menggelabah. risau dengan result yang entah gempak entah so so. @.@  biasanya bila dah sampai tahap ni. korang akan fikir TAK NAK REPEAT. pointer dah tak penting sangat dah. walaupun hakikatnya PENTING.


situasi normal the day result keluar.

" malas nak bukak. confirm tak boleh masuk "

" mesti ramai yang dah duduk depan laptop masing-masing nak tengok result "

" macam hape ! dari tadi asyik reload jek ! huh ! "

part ni pulak. korang dah pasrah habis. apa pun resultnya korang kena jugak tengok. tapi selalunya hajat korang tu terbantut bila page asyik kena loading. hilang mood + semangat nak tengok result. masa ni lah facebook ke twitter korang ramai yang update pasal result. portal tak boleh bukaklah. seram lah. macam-macam lagi. coteng dinding kawan 

"uit ! amacam result ? mesti gempak kan "

" aku tak dapat bukak ni dari tadi "

haha. please admit it. macam-macam ayat lagi kan. =)


aku ?? 

" alaaa..apa susah ? tengok kat email jek esok "

silap-silap hari bulan email pun boleh hang kalau dah ramai sangat bukak. @.@



Khamis, Ogos 02, 2012

learning process -3R

Assalamualaikum ^^,




ada tiga tips yang boleh di pratikkan sepanjang kita bergelar student untuk lebih menguasai course atau subjek yang di ambil. seriously aku rasa this is the other ways for students to practice. ini adalah salah satu learning process. lets see !

registration. apa benda pulak tiba-tiba pendaftaran ? basically yes. pendaftaran. well it came out with different meaning here. jangan sekali-kali cuba translate sesuatu perkataan itu bulat-bulat. sometimes there have an explanation. kebiasaannya sebagai pelajar. perkara pertama yang korang akan lakukan selalunya sebelum korang attend class sebelum semester begin. korang akan buat satu pendaftaran subjek. kan2 ?? see ?? korang dah ada keinginan untuk belajar. your learning process for the current semester. then attend the class.

"alah aku register course tu sebab memang dah wajib. terpaksa !"

tak kisahlah korang terpaksa ke apa. paling penting. korang dah mula dengan first steps in learning process. ^^

next. retention. di sini di mana korang semua buat semua assignments. dengar lecture masa dalam kelas. getting konow new things. ability to understands. your continous assessment. 

"laa..kalau tak buat nanti susahlah final. memang fail lah jawabnya. 
kalau dah carry mark kosong. tak sampai separuh @.@ "

whatever it is. merungutlah banyak macam mana sekali pun. korang still akan buat jugak kan? sebab korang takut carry mark ciput. nanti tak de semangat nak jawab exam sebab carry mark sangat-sangat membantu untuk final.

lastly will be recall. cuba recall balik apa yang korang dah belajar. setiap kali lepas kelas. recall semula apa yang lecturer cakap. notes yang korang buat masa lecture tadi. or any tips yang lecturer bagi. recall paling penting untuk persiapan korang untuk menghadapi kuiz or test. and definitely for the FINAL EXAM.

tapi. all these things tak berjaya jugak kalau tak ada inisiatif daripada diri sendiri. well. its back to yourself. usaha dan kemahuan itu datang dari diri kita sendiri. sama ada kita nak buat atau tak.



" relax r ! final lama lagi. setakat kuiz ngan test tu buat toyol jek "

kalau semua test dengan kuiz nak buat toyol. then korang tak akan ada keyakinan diri untuk jawab final. sebab dah biasa di temani nota-nota kecik yang di selit-selit tu.

well. ini cuma perkongsian apa yang aku belajar. anything to shares you are welcoming. =))







pictures credit to google.