Isnin, November 19, 2012

MOJO dan FORTEEN

Assalamualaikum ^^,



yeayy !! clap2 !! happyyyyy dan happyyyyyy . derrr motif ?? nak happy sangat ? :D  

sabtu lepas selesai sudah aim ke 19. ok. repeat AIM 19. perlu di caps lock. ya . sebab ini adalah anugerah yang hanya melibatkan juri sahaja. 

 " habis tu ?? "

yelah. MOJO menang weyhhh. FORTEEN jugak. seriously tak sangka. * ayat mengalahkan artis yang pegang trofi tu   ok. back to reality. a bigggg congratulations to MOJO dan FORTEEN. antara dua mestilah aku paling teruja bila MOJO naik atas stage untuk ambil trofi Artis Baru Berkumpulan Terbaik. yes teruja sampai tahap terus cabut " telefon i " yang tengah cas. bukak twitter and says congrates to them. 

benda yang sama aku buat bila FORTEEN naik stage untuk ambil trofi Vokal Berkumpulan Terbaik Di dalam Album. wewewewe ..





smart baju dorang !


dan MOJO !!  =))

Khamis, November 15, 2012

salam maal hijrah 1434

Assalamualaikum ^^,





Selasa, November 13, 2012

terlalu banyak kayu balak

Assalamualaikum ^^,



pernah tak korang rasa satu keadaan yang mana dah fed up habis dengan situasi. ya situasi. situasi yang sangat dan selalu tak menyebelahi diri sendiri. setiap perkara yang di inginkan pasti ada kayu balak yang besar gedabak menghalang laluan itu. sedang aku berusaha dengan jerit perih yang di tanggung untuk mengalih kayu balak tadi. ada pulak ranting kecil, dahan dan daun daripada kayu balak tadi. juga terpaksa di bersihkan. boleh imagine tak kalau korang dah ambil masa yang lama untuk bersihkan kayu balak tadi and segala ranting dan daun. and korang akan yeayyy !! tapi tak lama. tengok depan ada lagi banyak rupanya kayu balak yang tumbang.

kalau macam ni pun letih jugak nak potong @.@

see ?? nampak tak betapa banyak nya rintangan dan halangan. rintangan dan halangan inilah yang kalau diri sendiri tak kuat, somehow kita akan rasa letih dan what you need is just a rest. rehat tanpa memikirkan semua ini. masa sangat2 diperlukan. for the time being you need a space. ya ruang untuk diri sendiri bersendirian. di mana ?? never knows. 

dan bila diri sendiri kena bersihkan semua kayu balak tadi. at the end mesti korang terfikir untuk mintak pertolongan. tapi ! tak semua orang sudi tolong kita bila kita susah. people, think bout it. yes. true ?


KADANG-KADANG KITA TIDAK MEMERLUKAN NASIHAT SESEORANG, TAPI YANG DIPERLUKAN HANYALAH SESEORANG UNTUK MENDENGAR LUAHAN KITA


Sabtu, November 03, 2012

malas atau tiada semangat ?

Assalamualaikum ^^,



rasa malas sangat nak balik melaka. mid term sem ni aku rasa perasaan malas tu meluap - luap. heran. tak tahu kenapa. mungkin orang cakap

" biasalah tu .. "

biasa. biasa untuk semua budak ipt yang bila dah balik rumah tapi perasaan nak balik kampus semula tu tiada. tapi kali ni aku tak rasa itu adalah biasa. mungkin aku rasa semangat itu dah hilang. ya. semangat untuk meneruskan sisa baki yang tinggal tak sampai setahun untuk aku habis bachelor. 

kadang - kadang aku rasa dah tak de apa - apa lagi kat sana untuk aku balik. oh ! big mistake ! di sana ada sesuatu. ya sesuatu. sesuatu itu adalah bachelor aku. yes ! that's it ! aku kena kuat untuk yang satu ni. tapi. aku rasa letih sangat dengan semua yang berlaku kebelakangan ini. 

mungkin inilah dia punca yang sebenar-benarnya. well. aku tak patut untuk terus mengalah dengan semua ini. untuk itu aku hanya mampu bersabar sebab aku tak kuat. 

NEVER LET THE SPIRIT DIE !
LET'S GO !!