Rabu, Disember 26, 2012

#FLP nutritional drinks

Assalamualaikum ^^,



Aloe vera (lidah buaya) adalah tumbuhan yang telah digunakan berkurun-kurun lamanya untuk tujuan kesihatan dan kecantikan.  ia mengandungi lebih 200 jenis sebatian berkhasiat. gel lidah buaya FOREVER membekalkan anda denga asid amino, vitamin,  mineral, polisakarida, enzim dan berbagai-bagai faktor kesihatan yang lain untuk membantu memperkuatkan sistem imun dan pemuliharaan. ia dapat membantu meningkatkan kesihatan secara umum.

minuman ini juga boleh dijadikan sebagai minuman adds onn atau dicampurkan dengan air minuman lain seperti jus oren. untuk lebih jimat, tuang nutritional drinks suku gelas dan campurkan dengan air masak.

di nasihatkan untuk permulaan, satu botol untuk seorang minum. kebiasaannya satu botol akan bertahan sehingga dua bulan. BERGANTUNG PADA BERAPA BANYAK ANDA MINUM SEHARI.

ALOE VERA GEL
perisa asli
RM 90.00


ALOE BERRY NECTAR
diperkaya dengan jus epal dan kranberi semula jadi
RM 90.00


ALOE BITS N' PEACHES'
mengandungi ketulan-ketulan kecil gel aloe vera dan jus pic semula jadi
RM 90.00


FOREVER FREEDOM
mengandungi Gliocosamine, Chondroitin, dan MSM untuk menggalakkan sendi yang sihat
RM 90.00


HARGA YANG DINYATAKAN TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN. 
email di liyana_cute94@yahoo.com.my


DISTRIBUTOR,

Selasa, Disember 25, 2012

FOREVER LIVING PRODUCTS for your health and beauty

Assalamualaikum ^^,



forever living products menawarkan produk-produk kesihatan yang berasaskan aloe vera. antara produk yang ditawarkan adalah :

  1. DRINKS
  2. NUTRITION
  3. BEE PRODUCTS
  4. WEIGHT MANAGEMENT
  5. PERSONAL CARE
  6. SKIN CARE
  7. COMBO PACKS
  8. SONYA ( peralatan make-up )
mengapa produk forever ?

ILTIZAM FOREVER KEPADA KUALITI DAN KESELAMATAN

  • produk-produk FOREVER adalah dibuat dalam persekitaran steril dan di bawah kawalan ketat untuk memenuhi piawaian kualiti dan keselamatan yang paling ketak.
  • telah emmperolehi kelulusan daripadapelbagai pertubuhan serperi Penarafan Ketulenan dan sijil Halal pihak berkuasa Islam Malaysia dan California
  • menggunakan hanya bahan mentah gred tertinggi yang segar, FOREVER mengendalikan ladang aloe vera dan lebahnya sendiri.
  • tiada baja kimia atau racun perosak digunakan di ladang-ladang FOREVER
  • produk lebah FOREVER di pungut dari gurun Sanoran, Arizona yang bebas daripada pencemaran.
ILTIZAM FOREVER KEPADA KECEMERLANGAN

  • mempunyai kemudahan penyelidikan dan pembangunan yang lengkap dan makmal ujian untuk menguji, menyelidik dan mamjukan produk secara berterusan.
  • merupakan yang pertama menerima cp kelulusan Majlis Sains Aloe Antarabangsa untuk ketulenan dan kualiti aloe vera.
  • memiliki dan menggunakan proses berpaten yang teruji oleh masa untuk menghasilkan aloe vera yang 100% distabilkan.
  • Makmal Ujina Makanan dan Dadah New York yang telah menguji aloe vera FOREVER yang distabilkan 100% mendapati bahawa pada dasarnya, kandungannya adalah sama denga aloe vera mentah.
DEDIKASI FOREVER HANYA KE ARAH MENGHASILKAN HANYA PRODUK YANG MEMBANTU ORANG RAMAI

  • mengkhusus hanya dalam apa yang kami tahu paling baik, FOREVER menumpukan seluruh usahanya untuk menghasilkan hanya produk kesihatan, kecantikan dan produk yang berkaitan denga sarang lebah dan aloe vera.



apakah ciri-ciri terkemuka pada produk aloe vera forever ?

  1. 100% Aloe Banbadensis Miller, spesi aloe terkuat yang diketahui.
  2. 100% peladangan secara organik - tiada baja kimia, racun herba atau racun perosak digunakan.
  3. 100% aloe vera ditanam sendiri - tidak bergantung kepada bekalan oleh pihak ketiga untuk memastikan bahawa aloe vera kami tumbuh dalam keadaan yang sempurna untuk menghasilkan aloe bermutu terbaik.
  4. di tuai denga tangan, hanya daun-daun matan (berusia 3-5 tahun) dipilih.
  5. 100% distabilkan menggunakan proses berpaten yang telah terbukti untuk megekalkan keberkesann unsur pemakanan dalam aloe vera.
  6. diperbuat di bawah peraturan kebersihan dan kesterilian yang paling ketat untuk menghapuskan pencemaran.
  7. hanya menggunakan gel tulen dalam daun. sepah daun di buang.
  8. Aloe vera 100% distabilkan sentiasa merupakan ramuan utama dalam produk FOREVER dan bukan hanya dicampurkan beberapa titik sahaja.
  9. minuman aloe FOREVER tidak ditapis atau dihomogenkan untuk memberikan faedah maksimum.
  10. aloe FOREVER tidak direbus ( merebus memusnahkan ramuan aktif )
  11. proses penstabilan FOREVER menggunakan kaedah penyejukan untuk memastikan aktiviti enzim lengkap dan supaya kemujaraban penuh dapat dikekalkan untuk tempoh yang panjang.
  12. FOREVER menawarkan jaminan pulangan wang selama 30 hari ke atas produknya. ini adalah tanda keyakinan FOREVER ke atas kualiti keluarannya.
  13. ujian kea tas aloe vera FOREVER yang distabilkan telah menunjukkan bahawa ianya adalah sama seperti gel mentah secara mikrobiologi.
  14. produk aloe vera FOREVER telah memperolehi pengiktirafan ketulenan daripada International Aloe Science Council dan Penarafan Kosher serta Sijil Halal

maklumat lanjut boleh lawati laman web FOREVER LIVING PRODUCTS atau like FACEBOOK FOREVER LIVING PRUDUCTS


SEKIRANYA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK INI BOLEH EMAIL TERUS DI liyana_cute94@yahoo.com.my

senarai produk akan di beritahu dari semasa ke semasa. buat masa ini boleh lihat di website FLP atau di facebook FLP.


DISTRIBBUTOR,


Jumaat, Disember 21, 2012

deep from the heart on the last day

Assalamualaikum ^^,


hari ni merupakan hari terakhir untuk student degree UiTM pergi kelas. THE LAST CLASS. untuk aku. hari terakhir ni aku hanya ada satu presentation yang memerlukan prop dan membuatkan aku tak tidur dengan puas untuk persiapan hari ini. 

tapi. walaupun hari ni merupakan hari terakhir. mungkin ada yang masih pergi kelas untuk next week dengan tujuan masing-masing kan. untuk sesetengah student. ini adalah hari terakhir untuk semester ini. tapi aku. hari ini adalah hari terakhir untuk semester ini and the true is, it is the  LAST CLASS FOR DEGREE. 

next semester aku perlu menjalani latihan praktikal. ya memang tak sabar bila dengar praktikal. at the same time sedih. sebab nak meninggalkan semua jejak dan kesan yang pernah aku lalui di sini. semuanya perlu di tinggalkan di sini. yang aku boleh bawa cuma KENANGAN. =(  

lagi terasa sedih bila khamis lepas semua final year student pergi MAJLIS PRA-GRADUAN. masa majlis berlangsung ada montaj yang disediakan oleh department IT. walaupun video tu adalah gabungan daripada pesanan-pesanan ketua program masing-masing, tapi the way the video tu di buat cukup untuk buat aku terkenang dan timbul rasa sedih dan juga rasa sayang pada KBM and of course MY FRIENDS. <3 nbsp="nbsp" p="p">

inilah dia. sebab semuanya aku takkan rasa lagi dah untuk masa akan datang. bila fikirkan yang aku takkan berada di sini lagi dan tak akan lalui semua yang ada di video tu lagi. itulah sebenarnya yang membuatkan aku SEDIH. 



Ahad, Disember 16, 2012

JUST created another memories with my friends.

Assalamualikum ^^,



DINNER
TARIKH : 15.12.2012
TEMPAT : HOTEL RENAISSANCES MELAKA

sebut je dinner. memang aku totally refuse untuk pergi. sememangnya kelas aku bagi nama untuk ke dinner on the last week event will be conduct. aku pulak lagi sehari nak pergi baru decide nak pergi and bayar. tu pun selepas di ajak oleh kawan-kawan yang lain. plus aku dah deal dengan ida if dia pergi aku pergi. so, ida pergi, aku pun pergi. sebab kalau tak pergi rasa macam dah mungkir janji pulak dengan ida. =)

first of all, tema memang out of my interest. tak rasa pun nak ikut tema. mungkin sebab sesetengah pihak atau orang sebenarnya yang membuatkan ak tak minat dan tidak timbul kesedaran langsung nak ikut tema. lainlah kalau aku ada rasa belonginess tu kan. frankly speaking rasa belonginess tu memang tak ada. sekian. except with my friends. 

so, pakaian malam tu aku just pakai baju yang aku pernah attend dinner masa diploma dulu. which is 3 years back tema merah hitam. tema should be the return of laksamana Cheng Hoo dan Puteri Hang Li Po. so, dah kenalah tu kan. aku cuma cari tudung jek sebab lupa gila nak suruh mak aku bawak tudung yang aku pakai masa pergi dinner diploma tu. MEMBAZIR ! . sepatutnya aku tak beli benda-benda ni semua. dan lagi sekali aku tak rasa excited macam nak pergi dinner last sem diploma. masa tu memang aku spent duit untuk pergi dinner tema garden. berjam-jam aku dalam shopping complex semata-mata nak cari the best suite with the theme. siap beli aksesori bagai. dan TIDAK for this dinner.

so, here just few pictures yang aku share. *malas sangat nak upload pic. xde mood not exited. sebab i'm not enjoy very much being there. 








after all. i just wonder. why i came here. 




Sabtu, Disember 15, 2012

bertukar domain kepada dot my

Assalamualaikum ^^,



whats up guyss ?? ! ok perasan tak ? something new dalam blog ni. perasan ? bukan template.

cuba alihkan mata tengok kat bahagian URL korang tu. cepatlaaa . =)

see. URL blog ni dah tukar kepada www.liyanaerythrina.my. yeayyyy !! *clap2  haaaa kenapa pulak dot my ni ? orang lain havoc tukar dot com. hehe. heyyy !! i'm proud to be MALAYSIAN. so, any problem ?

ok. kepada sesiapa yang berminat nak dapatkan URL dot my ni bolehlah baca full entry di sini

hurmmm.. dalam pada tu. tadi diera adalah cek senarai peserta giveaway kami. bad news ramai juga yang delete entry tu sebelum sempat kami umumkan pemenang. kalau dah umum pemenang nak delete takpelah. ni belum umum lagi tau. so, kami terpaksa membatalkan penyertaan mereka. 

and yet kami decide untuk menggunakan random.org untuk pemilihan pemenang. memandangkan masa yang ada sangat-sangat suntuk. terima kasih kepada yang tidak delete entry. maaf juga sebab mengambil masa terlalu lama. 

sila ke dieratekikushika.my untuk senarai peserta selepas ada yang delete entry. tq ! =)


Jumaat, Disember 07, 2012

twinshopylicious giveaway ditutup !

Assalamualaikum ^^,



SECARA RASMINYA TWINSHOPYLICIOUS GIVEAWAY DITUTUP

terima kasih di atas penyertaan. masa untuk pemilihan pemenang mengambil masa dua minggu. buat masa ni kami sibuk dengan esaimen test dan kuiz. berada di zone kritikal yang tinggal dua minggu sahaja lagi sebelum final. anything update will let you guys knows di facebook oke. 

good luck kepada yang dah hantar penyertaan. ;)


Khamis, Disember 06, 2012

twinsphopylicious giveaway

Assalamualaikum ^^,



dengan ini Liyana Erythrina *nama blog ni akan di tukar kepada Liyana Erythrina soon bersama-sama Diera Tekikushika ingin melancarkan segmen pertama daripada kami berdua.



right klik dan open new tab. then baru copy. 


twinshopylicious ni sebenarnya gambaran kepada kembar yang suka shopping, tak kira la window shopping ke atau money shopping. erk. licious to saja letak nak bagi nampak cool, hebat dan poyo. hehe. dan ini memang giveaway berkembar.

SYARAT PENYERTAAN

  1. copy dan paste banner ini dan buat entry bertajuk Twinshopylicious Giveaway.
  2. Followers blog Diera Tekikushika mahupun Liyana Erythrina. *kalau follow dua-dua blog boleh submit kat mana-mana blog. dan kalau belum follow sudi-sudilah follow dulu =)
  3. Like Facebook page kami berdua untuk update.


     4.  Tag rakan blogger 2 orang.
     5.  Tarikh tutup : 6 Disember 2012
HADIAH 
Koleksi barang daripada kami. *akan cuba curi masa untuk update hadiah

CARA PEMILIHAN PEMENANG 
6 orang pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah yang diundi oleh kami berdua. *akan ada penambahan pemenang jika penyertaan menggalakkan


SENARAI PERSERTA

Rabu, Disember 05, 2012

melaka di datangi dengan pelakon lagenda budak setan 2

Assalamulaikum ^^,



siapa dah tengok lagenda budak setan 2 : katerina ?? best ?? ada peminat-peminat kepada pelakon-pelakon dalam cerita ni ? haaa ni ada satu berita gembira untuk korang.

7/12/12 bersamaan dengan hari jumaat ini. pelakon-pelakon lagenda budak setan 2 : katerina akan datang ke GSC Aeon Bandaraya Melaka. tak silap pukul 2 lebih. kepada yang ekcited termimpi-mimpi selepas tengok cerita ni. apa kata face to face dengan mereka semua. tak jumpa dekat. tengok dari jauh pun jadilah kan. tapi kalau dah dekat tu ambil lah gambar sekali kan. jangan nanti kalau tak jumpa say hello ke ambil gambar ke balik rumah teros menyesal. =)


so. aku ingin menyeru kepada semua yang meminati filem ini atau pun meminati barisan pelakon filem ni marilah menyesakkan Aeon Bandaraya Melaka Jumaat ni. terutamanya kepada yang duduk dekat-dekat denga melaka ni. johor ke. nogori ke. kl pun boleh la. walaupun hari bekerja aku rasa orang tetap akan ramai. 

masa pengumuman tu. mcam dengar nama lisa surihani antara pelakon yang hadir. tapi sekuel yang kedua ni ada lisa surihani ke ? #kantoi belum tengok


Selasa, Disember 04, 2012

rahsia sukses sebagai pemimpin

Assalamualaikum ^^,




PENGETAHUAN YANG LUAS

ini antara kriteria penting dan perlu dimiliki kamu yang bergelar pemimpin. tanpa ilmu pengetahuan yang luas di dalam bidang yang kamu ceburi, bimbang nanti akan menimbulkan pelbagai masalah apabila kamu mengengalikan sesuatu perkara.  pengetahuan yang luas penting untuk membantu kamu membuat keputusan yang bijak berdasarkan pertimbangan yang wajar serta memuaskan hati semua pihak.

BERFIKIRAN TERBUKA

seorang pemimpin perlu mempunyai kuasa untuk memutusakan sesuatu perkara. namu, pada masa yang sama, kamu tidak perlu terlalu terpengaruh dengan keputusan majoriti kerana kebanyakan ketua yang suka kepada keputusan majoriti kerana biasanya akan cuba untuk memuaskan hati orang lain dan mengetepikan diri sendiri. apa kata, sesekali cuba buka minda kamu untuk menerima idea yang ditentang oleh orang lain dari sudut positif dan nilai kembali kebaikan serta keburukannya.

HADAPI RISIKO

sifat sanggup menghadapi rusiko ialah sikap yang perlu ada dalam diri sesorang pemimpin. kamu perlu memiliku azam yang kuat serta bekerja keras dan mempunyai dorongan dalam diri yang kuat sahaja berupaya mengahdapu dugaan yang mendatang kerana dalam sesuatu pekerjaan kita tidak akan tahu tentang apa perkara yang bakal terjadi.

KUASA PEMUTUS

ketua yang adil ialah seorang yang tahu membuat keputusan dan kata putus dengan tepat tanpa dibayangi oleh orang lain. sesuatu keputusan yang di buat seharusnya dinilai berdasarkan sumber yang boleh dipercayai dan tidak dilakukan dengan emosi semata-mata. di samping itu, keputusan yang dibuat mestilah keputusan yang dirasakan baik oleh pemimpin meskipun terdapat sesetengah pihak yang tidak berpuas hati. terangkan kepada mereka mengapa kata putus tersebut diambil dan bawa berbincang jika tedapat perkara yang tidak berpuas hati.

KREATIF DAN BERIMAGINASI TINGGI

jika kamu ingin menjadi pemimpin yang berjaya, kamu perlu memiliki daya kreatif yang tinggi serta positif. sebagai pemimpin, kamu juga harus menjadi pelopor, pencipta dan juga jaguh.  daya imaginasi yang tinggi perlu untuk membolehkan seseorang menyelesaikan masalah denga kaedah yang baik dan elektif. imaginasi yang hebat dapat dibentuk dan dipupuk melalui pembacaan, mendengar, menimba pengalaman peribadi serta orang di sekeliling kamu.

BIJAK MERANCANG

dalam memastikan semua perkara yang dilakukan berjalan lancar, kamu harus berkeupayaan untuk merancang sesuatu perkara denga bijak. pemimpin yang bijak kebiasaannya mengutamakan ciri-ciri yang baik terhadap pengikutnya di mana dia tidak berat sebelah dalam membuat pemilihan dan sentiasa memberi peluang kepada orang bawahnya untuk menyuarakan pendapat atau pandangan mereka. kebolehan merancang perlu dimiliki oleh seseorang pemimpin untuk berjaya dalam apa yang dilakukan



Isnin, Disember 03, 2012

pertukaran lagi. *harapyangterakhir

Assalamualaikum ^^,



hollaa !! finally dah bertukar. LIYANA'S ERYTHRINA BLOGHOUSE.

sebenarnya aku lebih prefer nak guna nama sendiri dalam penulisan blog ni. which is previous name. nekad dah ni guna nama sediri. changes everyhting. tapi lain pulak yang jadi. so, here the situation

" eh..ingatkan another blog of FATIN LIYANA " fatin liyana yang honeykoyuki tu

" nama sama dengan fatin liyana "

ayat biasa bila orang masuk blog aku selepas aku guna nama aku. repeat nama aku. dan aku tak pernah pulak terfikir yang orang akan keliru memandangkan muka aku jauh lebih beza denga FL yang cun melecun tu. lagi. URL terang-terang lain awak2 semua. 

so, timbulah satu perasaan tak best. yang mana

" eh. blog aku ni dah macam mengelirukan pembaca FL pulak dah ni "

terus aku decide guna nama LIYANA ERYTHRINA. memandangkan nama ni aku gunakan dekat facebook yang dah langsung tak boleh nak tukar nama lain sebab dah kena blok. tak boleh tukar-tukar nama dah. so, selamanya lah aku guna nama ni. huhu

dan aku dah revise semula blog aku ni. dengan menggunakan nama LIYANA ERYTHRINA. that's it. confirm lepas ni dah tak keliru dah. 

thanks all ! =)



Ahad, Disember 02, 2012

ikhlaskah saya

Assalamualaikum ^^,



ikhlaskah anda ? ikhlaskah saya ? 

keikhlasan seseorang tu susah untuk di ukur. kalau lah kat dunia ni ada alat untuk menilai sejauh mana keikhlasan seseorang tu. aku pasti akan beli. oh lupa ! aku sedang bercakap tentang perasaan yang langsung tak boleh nak di zahirkan dan diterjemahkan dalam bentuk fizikal apatah lagi untuk memberi orang lain nampak.

the point here is. ikhlas kan lah hati dalam apa juga yang di lakukan. apatah lagi bila ianya melibatkan seseorang yang berada di sekeliling kita. jangan hanya menjadi seseorang yang terlalu mementingkan diri sendiri sampai lupa tentang perasaan orang lain. apa yang pasti. buatlah seteruk mana pada orang disekeliling anda itu. satu hari nanti anda pasti akan meminta pertolongan dari mereka. percayalah !

ikhlas juga melibatkan perasaan percaya antara satu sama lain. apa jadi kalau rasa percaya itu hilang disebabkan orang mula fikir yang setiap hubungan yang di jalinkan tiada langsung rasa ikhlas yang sebenarnya membawa kepada kepercayaan. 

satu situasi 

seseorang yang anda kenali berada dalam keadaan susah. dan dia meminta pertolongan daripada anda. kerana percaya, anda menghulurkan bantuan seikhlas hati. tapi. satu hari rasa percaya itu hilang sebab kerap kali anda di beritahu dengan cerita palsu. cerita yang direka-reka kerana nak melepaskan diri. kantoi sebab orang lain menyampaikan cerita yang bertentangan dengan cerita dari mulut tuannya. mula-mula memang susah nak percaya. tapi kalau dah banyak kali orang sampaikan. orang bercerita. di tambah pula dengan mata kepala sendiri yang nampak ? 

inilah yang menyebabkan rasa percaya itu hilang begitu sahaja. dan perasaan ikhlas itu bertukar menjadi KESIAN. sebab dah letih nak berhadapan dengan orang - orang sebegini. orang yang langsung tak pandai untuk menghargai orang-orang disekeliling. 

so, janganlah tukar perasaan IKHLAS seseorang itu kepada KESIAN. peringatan buat aku juga.

recognize something new here ?? next entry will explain ;)


Sabtu, Disember 01, 2012

its december . its come to the end

Assalamualaikum ^^,



hey hey !! seems to be long day kan aku tak update new entry. seriuously banyak sangat kerja yang perlu diselesaikan. plus minggu lepas weekend aku kena pergi modul. sabtu ahad oke ! see ?? memang takde rehat. so, aku cuma melalui hari-hari aku dengan semua esaimen, kuiz dan test. without realize its december !

oh hello december ! 

december ? means aku tak sampai sebulan je lagi nak habis study. horey2!! hip2 horeyyy !!  next year aku praktikal then thats it ! finish ! yeayyy !!

frankly yang aku dah mula rasa rindu dengan zaman ini. which is never return back. rasa macam taknak masa berputar. tapi hati ni meronta tak sabar nak kerja. pegang duit sendiri. buat aset. wehoooo !!


just thinking. yang aku pasti akan rindu saat2 buat esaimen dengan stressful sebab percanggahan pendapat. last minute study nak test or kuiz. preparation untuk presentation. duduk dalam kelas, salin nota sambil lecturer mengajar. bangun pagi nak pergi kelas. dah sampai kelas then cancel. that's feelings that moment. bila kerja sangat banyak mula tetanya 

"takde ke kelas yang nak cancel esok ?" hewhewhew


oh yes ! first draft jadual final dah keluar. so far, i likeee the schedule. tak macam sem lepas kena ngadap 3 paper dalam masa dua hari tanpa ada gap. phewww !! struggle kot masa tu. dan pasti mengeluh lah kan. @.@

agak-agak macam mana lah pulak hidup aku bila aku bekerja nanti yek ? >.<