Ahad, Oktober 27, 2013

perang di social network

Terkadang tertanya-tanya lah jugak. Apa tujuan social network ni semua ada ek? Well. Melihat senario pengguna-pengguna tegar social network, mungkin social network ni the best place untuk PERLI, MELUAHKAN, MELEPASKAN MARAH, RASA TAK PUAS HATI. Bukan lagi sebagai main medium untuk di jadikan tempat untuk berkongsi maklumat macam masa mula-mula kewujudannya lagi. 
Tak perlu ada social network kalau cuma nak melepaskan marah. Update status bila marah dengan orang. What for? Nak marah. Marah depan-depan. At least dia tau yang kau marah kan dia. Biar dia sedar diri sikit. Apa salah dia. Unless lah kalau kau nak marah tak bersebab. Orang minum air kat pentri pun nak update ko marah sebab asyik dia je yang minum air. Dah tu? yang ko tak pegi minum sama tu dah kenapa? 
Tak perlu ada social network kalau setakat nak mengadu rasa tak puas hati kau tu je. Tak puas hati dengan apa? Dengan siapa? Cari saluran yang betul. Bagi tahu terus. Kot ya pun zaman makin canggih takkanla sampai nak mengadu kat public kalau setakat jeles dengan officemate sebab dia naik pangkat? Sebab dia dapat rehat awal? Sebab dia dapat MC? Sebab dia dapat ikut bos pegi meeting kat tempat best2? Dah kerja kan? Dah besarkan? Dah boleh fikir kan? Fikir.
Tak perlu ada social network kalau nak main perli-perli. Pernah dengar tak. Kadang-kadang nak bagi orang sedar diri ni kita kena perli. Baru dia faham. Berani sangat perlilah depan-depan. Sebab kalau setakat perli-perli dalam dunia maya ni paling-paling pun dia cuma fikir " aku ke ? " .  Lepas tu dah. Tapi kalau depan-depan boleh mengekspresikan lebih sikit. Guna lah non-verbal communication sekali. Baru best ! 
Tak perlu ada social network kalau selalu nak MELUAHKAN PERASAAN. Meluahkan perasaan ni dah kira macam all in one. Rasa marah, rasa nak perli, rasa suka, macam-macam rasa lagi lah kan. Semuanya PERASAAN kita. Tapi kena ingat. Dalam pada kau meluahkan perasaan kau tu. Ada yang membaca, ada yang memerhati. Kau marah, kau benci, kau perli. Kau rasa takde yang terasa ke? Kau gembira gila sebab hari ni dapat dating? Ada yang memerhati. Mana tau secret admire kau ke? Musuh kau ke? Jap2 !! Eh friendlist aku semua aku kenal laa. Aku approve kawan-kawan aku je. Eh. Confirm ke musuh kau bukan dari kalangan kawan-kawan kau? Yakin? 
Sebab perkara-perkara macam ni lah boleh jadi salah faham. Dan bila dah ada salah faham memang parah. Aku dah mengalami. Aku tahu macam mana rasa dia. Di perli dengan macam-macam status. Berlarutan. Buang ego, cuba nak fahamkan keadaan yang sebenar. Tapi lain yang jadi. So. Yes. Aku give up ! Give up dengan social network. 
Sebab perkara ini jugaklah kau jadi tak kenal dengan orang yang kau sangka kau kenal. Hanya di sebabkan satu status. Hebat kan? 
Btw, tahniah lah sebab hanya berani mengekspresikan perasaan di social network. Kalau betul ada masalah cakap depan-depan boleh? Ni nak berbalas-balas status pulak. Tak biasa lah. Sebab perangai macam budak-budak. Nak jaga hati? Sebab tu tak nak cakap? Habis yang duk update sana sini. Canang sana sini tu? Jaga hati ke tu? 
Serius. Kalau ada masalah dengan seseorang lebih baik selesaikan face to face. Social network ni bukan di wujudkan untuk menyelesaikan masalah korang. Nama pun dah jelas. Tempat bersosial je kan? Tolong faham konsep. Back to reality.  
Opss sorryla! Aku pun nak jugak rasa macam mana rasanya bila share benda-benda macam ni kat orang ramai. Ikutkan hati ni dah banyak rasanya status tak matang yang aku dah update. Tapi selalunya bila dah taip-taip. Fikir lamaaaaa. Lepas tu highlight semua. DELETE. Offline.  =.=
ORANG BIJAK SANTUN BICARANYA
ORANG BAIK SOPAN PERILAKUNYA
ORANG PINTAR TEPAT FIKIRANNYA
ORANG STRESS UPDATE STATUS MELULU KERJANYA
* Ni kira entri meluahkan jugak ke?? =P
love,

Khamis, Oktober 17, 2013

INSTABRIGHT SKINCARE

Assalamualaikum




INSTABRIGHT SKINCARE


NEW HOT PRODUCT !!

INSTABRIGHT SKINCARE !! 

Kepada anda yang masih tercari-cari produk kecantikan yang simple dan mudah untuk di gunakan tanpa perlu banyak step, INSTABRIGHT SKINCARE adalah jawapannya !!!

INSTABRIGHT idi perbuat daripada l-glutathione , pearl extract , collagen dan 10 lagi well-known nutrient untuk melindungi dan re-skin secara semula jadi

INSTABRIGHT juga di perkaya dengan omega 3 salmon efa yang membuktikan boleh mengelakkan/mengawal penuaan (premature aging) !!

INSTABRIGHT DI FORMULAKAN DI KOREA DAN DI PASARKAN DI MALAYSIA

FUNGSI

- Membersihkan wajah.
- Menghilangkan bintik-bintik hitam.
- Mengecilkan liang pori-pori.
- Mencerahkan wajah.
- Menghaluskan kulit.
- Melindungi wajah daripada sinaran UV.
- InstaBright Day Cream boleh dijadikan sebagai bahan asas untuk make-up.
- Mengurangkan jerawat.
- Menghilangkan/mengurangkan jeragat/freckles.
- Memudarkan parut jerawat.
- Menyekatakan warna kulit.

 KELEBIHAN 

Tidak melibatkan proses pengelupasan dan kesannya dapat dilihat dalam tempoh 5-7 hari bergantung kepada cara pemakaian dan penggunaan.

INSTABRIGHT NIGHT CREAM adalah product terbaik berfungsi untuk menghaluskan wajah , memutih , menghilangkan bintik hitam , melembabkan kulit , menghilangkan jerawat dan parut , menghilangkan jeragat dan mampu mengembalikan keremajaan kulit anda.

INSTABRIGHT DAY CREAM berfungsi untuk membantu mengurangi garis-garis halus dan kerutan, meregenerasi sel kulit lebih cepat, mengurangi flek hitam penuaan serta melindungi kulit dari sinar UVA dan UVB yang mengakibatkan penuaan dini. Day cream kaya manfaat ini juga membuat kulit terasa lebih kencang, halus, elastis, lebih muda, serta membuat kulit terlihat lebih bersinar.

Get ur flawless skin now guys !! Ramai yang sudah menngunakannya! Terbukti keberkesanannya !!!

# Satu set mengandungi :
1) Sabun pencuci
2) Krim malam
3) Krim siang

=== PROMOTION PRICE !! Rm70 LIMIT to 6 sets only !! ===

Harga Promosi dah TAMAT !

Normal price Rm85 (s/m) Rm89 (s/s)

CEPAT2!! ORDER SEKARANG! STOK SAMPAI TERUS POS!! INGAT PRODUK SANGAT LARIS ! SIAPA DAH ADA DALAM WAITING LIST KAMI UTAMAKAN!! 

PM UNTUK ORDER DAN MAKLUMAT LANJUT -->>https://www.facebook.com/messages/aloeveragelflp

atau SMS ke 011 1762 4338 (yana)

LIHAT TESTIMONI 

>>> DI SINI <<<

Selasa, Oktober 08, 2013

mewujudkan rasa kekitaan dalam diri sendiri

Assalamualaikum


Macam hebat sengat je aku ni konon-konon nak update blog pasal cara/tips. @.@ well this is called taktik supaya search engine menarik url aku untuk tersenarai bila orang google. =)



sebenarnya senang je cara nak mewujudkan rasa kekitaan atau semangat asabiah ataupun dalam OB called belongingness. tak percaya? meh aku share pengalaman aku selama beberapa bulan lepas. adat budak yang baru habis belajar macam aku ni. memang aktiviti nya hanyalah ulang-alik pergi interview je. percaya atau tak sebenarnya perasaan menjadi sebahagian tu memang dah wujud dalam diri kita semua. cuma keadaan dan faktor sekeliling sedikit sebanyak menjadikannya lebih kuat. faham?


Ni soalan membunuh nama dia.

cerita dia macam ni. sepanjang aku pergi interview. bila tengah tunggu turn. kebiasaannya kita akan berborak dengan lain-lain candidates. kan? well. kalau korang pergi interview tegur-tegurla orang lain jugak. jangan berlagak macam ko confident gila dapat keje tu. macam aku. mind set aku. yes pergi interview. tapi at the same time make friends !! seronok tau bila kita berborak dan kenal antara satu sama lain. berbanding kita terlampau fokus " agak-agak aku kena soal apa ek nanti " " nak jawab apa ek ". yes. memangla kena study pasal company tapi janganla bagi otak stress dengan semua itu. just relax and lets be natural. 



berbalik kepada tajuk. somehow kita tak sangka dalam banyak-banyak candidates tu ada jugak kawan-kawan kita. senior kita. orang yang tak pernah kenal langsung. tapi bila cerita dan cerita. " eh sama tempat belajar la" " awak habis bila? " " tahun bila " . see?? dan boleh bayang tak apa jadi lepas tu? korang akan jadi mesra alam. CONFIRM. sebab dia satu je. datang dari tempat belajar yang sama. kos yang sama. perbualan akan jadi rancak. kadang-kadang rasa macam dah kenal lama. tapi baru berapa minit jek. ada tu kat kampus langsung tak tegur. tup tup boleh borak panjang. thats how environment push our feelings. the feels of been apart. 

ini cuma contoh situasi yang untuk menggambarkan sebenarnya perasaan menjadi sebahagian tu memang dah wujud. banyak lagi contoh sebenarnya. macam kat sekolah. masa hari sukan ke. mesti ada khemah kan. kadang-kadang kita akan merayap jugak kan ke khemah-khemah lain. biasala kalau setakat mengejek, cabar-mencabar tu kan. kita yang menyibuk kat khemah rumah sukan lain ni secara tak langsung mesti pertahankan rumah sukan kita kan bila ada suara-suara sumbang walaupun tu semua gurauan. 

love,

Selasa, Oktober 01, 2013

SENARAI NAMA FIRST GIVEAWAY VALLARYS

Assalamualaikum





OFFICIALLY CLOSED
SEHINGGA 12:00 MALAM 30 SEPTEMBER 2013




>> SENARAI NAMA <<


  1. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  2. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  3. http://farah-wahidah-blog.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  4. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  5. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  6. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  7. http://ayazukiiscullen.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  8. http://schomells.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  9. http://rawrmeansaranghaeyo.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  10. http://mrssuperawesome.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  11. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  12. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  13. http://arinalola.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  14. http://supersagaaaa.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  15. http://walkstatic.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  16. http://flooveez.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  17. http://colourfulofainilife.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  18. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  19. http://anagurlz87.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-by-vallarys.html
  20. http://mommyas.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-by-vallarys.html
  21. http://siszetty.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  22. http://amsyasuryarmli.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  23. http://umikasum.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  24. http://invisiblenote.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  25. http://hunyieda.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  26. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys_22.html
  27. http://tieyniff.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  28. http://superpapaya.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  29. http://imaneeda.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  30. http://menariksanasini.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  31. http://gacontestsunsweetz.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  32. http://bdxbjubiru.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-by-vallarys.html
  33. http://theieraziera.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  34. http://jannah-is-my-goal.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  35. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  36. http://ierahluvie.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  37. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  38. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  39. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  40. http://lienliedot.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  41. http://athirahsafarudin.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  42. http://mustikachocolate.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.htm
  43. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  44. http://stayinheart.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  45. http://sfhbelog-taip.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  46. http://storybudakfanty.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  47. http://nnajwanazry.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  48. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  49. http://inspierietes.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  50. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  51. http://tampawan.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  52. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html
  53. http://smileon-secret.blogspot.com/2013/09/first-giveaway-vallarys.html

Ini adalah senarai nama daripada blog Liyana Erythrina Bloghouse dan Diera Tekikushika. Kalau nama korang takde inform yana cepat-cepat ok. Sebab esok malam dah nak umum pemenang. Mana-mana yang kenal antara blogger yang join ni, mohon sebarkan ya. Thanks ! 
Love,